Spasmofilie tratament acupunctural si homeopatic

Spasmofilie ,patologie ginecologica – aplicatii ale tratamentului homeopatic si acupunctural

In luna iulie 1993 am consultat pacienta S.H in virsta de 39 de ani de profesie proiectant ce acuza urmatoarele simptome : metroragie,dureri pelvine, intense chiar si in absenta ciclului, crize de dispnee, frica ,anxietate , crize de tahicardie ,palpitatii , mioclonii ,stare de rau general , semnul Vostek III ,etichetate ca spasmofilie .

Fiind consultata in diverse servicii de ginecologie,interne,etc, urmase tratamente cu :Progesterona ,Vitamina K ,Acid Folic , Vitamina B 12, Fier Polimaltozat , Calciu Bromat , Tachystin fara a avea un benificiu net.

Examenul ecografic din 21.07.1993 arata : colecist alungit cu peretii usor ingrosati, uter echostructura neomogena , diametru de 78/65 ce schiteaza 2 formatiuni  de 7 cm si 5 cm, anexe marite de volum.

Diagnosticul acupunctural s-a bazat pe aspectul palid al fetei si limbii , pulsul filiform ce trada un deficit de singe, motiv pentru care am utilizat  pentru echilibrarea energetica urmatoarele  puncte : Nei Guan,Ren Zong,Zu San Li, San yin,Jiao , Tai Chong ,etc – 10 sedinte de acupunctura cu moxa .

Diagnosticul homeopatic conform repertorizarii Kent pe urmatoarele simptome : sangerare uterina, dureri de abdomen ca si cum ar venii ciclul, sensibiltate vaginala, amorteala mana dreapta si stanga, tulburari de memorie ( uita usor ), frica de boala, iritabilitate, efecte proaste ale supararilor, anxietate cu frica.

Medicamentul homeopatic ales a fost Platina ce l-am administrat in dilutii progresive : C 7 , C 15 , C 30 , C 200 si Mille o doza la 7  zile . Ameliorarea simptomatologiei a fost  destul de rapida in primele zile disparind durerile pelvine si uterine ,metroragia iar starea psihica  net schimbata , somnul fiind odihnitor.

In timpul tratamentului a reaparut un simptom vechi din 1983 : o durere la genunchiul sting – ce se regaseste in repertoarul Kent avand indicatia de Platina si care a disparut in 3 zile.

 Aceasta insemna ca vindecarea pacientei era conform legii lui Herring, in care vechile simptome se vindeca ultimele .

Pacienta a fost urmarita timp de de 2 ani  in care crizele de spasmofilie au disparut total  ca si simptomatologia ginecologica cu o stare fizica si psihica buna.

Add to Google Reader or Homepage

Add to Google
Comments