01. Introducció

Benvolguts companys i benvolgudes companyes,

Benvingudes i benvinguts al CDSCRITC 2.0, el nou web d'Actualitzacions de la Societat Catalana de Recerca i Teràpia del Comportament (SCRITC). En aquesta pàgina trobareu un recull anual dels temes més significatius relacionats amb la psicologia clínica i la psiquiatria en general i la teràpia cognitivoconductual (TCC) en particular. Els capítols que trobareu al web estan elaborats per socis i simpatitzants de l'SCRITC que, de manera desinteressada, ens ajuden cada any a desgranar la recerca més novedosa i significativa desenvolupada en els seus respectius àmbits de treball. Des d'aquí els hi volem agrair la seva dedicació a aquesta tasca de divulgació científica.

Aquest web recull el testimoni del popular CDSCRITC, les Actualitzacions Anuals de l'SCRITC de les que els socis de l'SCRITC han pogut gaudir any rere any durant 5 anys consecutius, publicades en format CD, i que al llarg del anys han comptat per la seva elaboració amb desenes de professionals del nostre àmbit. Després d'aquesta etapa, el CDSCRITC es vol renovar i adaptar-se millor a les necessitats i preferències dels professionals als qui va dirigit. A partir d'ara, els capítols de revisió anuals estaran disponibles a través d'internet en aquest web, permetent així un accés més ràpid a la informació que no depèn de suports externs i que, a més, facilitarà la difusió del seu contingut, de manera que pugui arribar a més indrets i a més professionals i usuaris, redundant en un major coneixement de les novetats i la recerca científica en TCC i permetent disposar d'informació ben elaborada i basada en l'evidència. D'altra banda, el suport web permet continguts més dinàmics que son susceptibles de ser ampliats, comentats i discutits pels lectors, podent crear així un espai de debat on poder compartir idees.

El CDSCRITC 2.0 forma part de les activitats portades a terme per la SCRITC per tal de promoure la difusió de la TCC i la formació continuada dels seus socis. Desitgem que tant aquests com la resta de lectors interessats gaudiu navegant pels continguts i esperem la vostra participació fent comentaris i suggeriments. Agraïm de nou l’esforç de tots aquells que fan del CDSCRITC 2.0 una realitat.
 
Rebeu una cordial salutació,
Lorena Fernández de la Cruz i Jordi Llabrés
Coordinadors del CDSCRITC 2.0