00. Pròleg

Benvolguts i benvolgudes,

Teniu al davant, un any més, el web d’Actualitzacions CDSCRiTC 2.0 (2011) de la Societat Catalana de Recerca i Teràpia del Comportament (SCRiTC), on podreu trobar el més destacat que s’hagi publicat durant el 2011 en el camp de les ciències de la conducta i en altres àmbits d’interès.

Enguany és ja la setena edició (les 5 primeres edicions en format CD), i tot i el pas del temps es manté l’essència original d’aquest projecte que es va engegar amb l’actualització del 2005: facilitar l’accés a nou coneixement i difondre la teràpia cognitivoconductual. Fins ara han estat més d’un centenar de professionals, la immensa majoria socis de la SCRiTC i molts d’ells col·laboradors des de les primeres edicions, els que han participat de forma desinteressada, la qual cosa diu molt de la il·lusió que s’hi està posant. Des de l’any passat, el CDSCRiTC va passar del format CD al format web, adaptant-nos a noves necessitats i facilitant l’accés i la difusió a un major nombre de professionals.

En aquesta edició hi han col·laborat una seixantena d’autors, als quals hem d’agrair moltíssim la dedicació i el compromís generós amb aquest projecte. L’estructura dels capítols és essencialment la mateixa de cada any, es mantenen els capítols “clàssics”, i n’apareixen de nous, com ara Intervenció en temptatives de suïcidi en adolescents, Addiccions no tòxiques, Disfuncions sexuals o Teràpia Dialèctica Conductual.

Desitgem que gaudiu de la lectura d’aquests capítols i que en pugueu treure profit. Disposar d’una eina com aquesta, d’elaboració pròpia i en llengua catalana, és sense dubte un orgull per a la nostra Societat. Enhorabona i per molts anys més!

Salutacions cordials,

Natxo Garrido i Jordi Llabrés, coordinadors del CDSCRITC2011
Comments