HomeStimate vizitator
,

     Folosesc Ubuntu din anul 2007 si sunt multumit de el. Nu simt lipsa sistemului de operare Windows, poate si din cauza ca nu am nevoie de programe foarte sofisticate. Pentru un utilizator obisnuit Ubuntu ofera din start un browser de navigare pe internet (Firefox), un client de e-mail (Evolution), unul de mesagerie instant (Pidgin/Empathy), suita de birou (OpenOffice.org), programe multimedia pentru radio (Rhythmbox) si filme (Totem), program de inscriptionare CD-uri (Brasero), bittorrent client (Transmission), program de scanare (XSane), vizualizare imagini (F-Spot), jocuri (AisleRiot Solitaire). Are drivere preinstalate incat recunoaste numeroase tipuri de imprimante, scanere si tablete grafice.
    Cu multa usurinta se pot instala programe suplimentare pentru:
- descarcarea/incarcarea fisierelor de pe telefon sau aparate foto digitale (Bluetooth),
- grafica vectoriala (Inkscape),
- grafica 3D (Blender),
- arhitectura (Qcad),
- prelucrare imagini (Gimp)
- programare (Free Pascal, KompoZer)
- altele pot fi gasite aici.
    Ubuntu este intr-o continua perfectionare si de aceea nu este indicat sa se ramana la versiuni vechi, chiar daca avem un calculator cu resurse slabe. Exista o distributie Ubuntu si pentru aceste situatii si este si aceasta perfectionata mereu.
    A fost primul sistem de operare pe care am putut sa il instalez singur. Este usor de personalizat. Pentru asta trebuie "sapat" mult pe internet. Aproape fiecare problema intalnita are pe undeva o solutie. Multe dintre solutii sunt prea tehnice pentru incepatori si de multe ori mi-am blocat sistemul, fiind obligat sa-l reinstalez. Aceasta operatie, acum, nu ma mai sperie. Avand notat intr-un caiet tot ce am facut prima oara, puteam usor sa refac toti pasii.
    Asa mi-a venit ideea de a crea acest site unde sa se gaseasca, adunate la un loc, instructiuni cu ce trebuie facut si adresele unor tutoriale utile.
    Exista multe posibilitati de a crea un site gratuit de la cap la coada, dar numai Google sites iti permite sa-l lucrezi fara a-l face public pana nu este gata.
    La inceput nu salvam, odata cu tutorialul gasit pe Internet, si adresa site-ului, incat, acum, la inserarea unor materiale, nu am mai gasit sursa lor si, de aceea, invit persoanele care se considera lezate de folosirea fara autorizare a materialului lor, sa ma contacteze pentru ca, pe cale amiabila, sa rezolvam problema.
    Multumesc tuturor celor a caror tutoriale m-au ajutat, ii felicit pentru munca lor, fara de care as fi renuntat poate la utilizarea Linuxului.
    Acestea fiind zise, mentionez mai jos modul de organizare si prezentare a materialului.
- sectiunea "Generalitati" in care puteti afla mai multe despre Linux;
- sectiunea "Instalare" in care sunt redati pasii necesari pentru instalarea sistemului de operare Ubuntu cu suport pe termen lung (LTS);
- sectiunea "Personalizare" in care vor fi prezentate modalitati de transformare a Desktop-ului si completare a softului.
- sectiunea "Descriere programe" in care vor fi prezentate programele cele mai folosite de utilizatorii obisnuiti.

Vizionare placuta !


Comments