Ewido anti-spyware 4.0 + AVG Anti-spyware 7.5

  

Etusivu - Info - Oppaat - Linkit - Artikkelit - Yhteystiedot -  

 

HijackThis - Haku

Opas ewido anti-spyware 4.0 ja AVG Anti-Spyware 7.5 käyttöön!

 

 

2.10.2006 - Ewidon nimi siirtyy historiaan. Uusi nimi on AVG Anti-spyware ja versio 7.5. Muutokset olivat kosmeettiset ja ero näkyy vain kielivalikossa sekä ulkoasussa. Version 4 - opas sopii myös AVG:n tueksi.

--------------------------------------------

Suositun ewidon 4.0 versio on nyt kaikkien käyttäjien saatavilla. 2005 vuoden tulokas on muuttanut nimeään jälleen kerran ja kantaa näin anti-spyware tunnusta. Tämä vahvasti osoittaa sen, että ohjelma ei ole tarkoitettu suoranaisesti virusten poistoon, vaan se poistaa parhaiten muut haittaohjelmat kuten: Adware, Spyware, Troija, Dialer, ym.

Ewido siirtyi samalla ennen julkaisua Grisoft-firman alle ja on näin samassa perheessä AVG antiviruksen kanssa.  Ewido anti-spyware on tutustumisen arvoinen sovellus joka on nyt entistä monipuolisempi! 

Tässä oppaassa käydään läpi asennus sekä asetukset ennen tietokoneen tarkistamista. Parhaan tuloksen saamiseksi suosittelen noudattamaan ohjeet.

Ennen ewido 4.0 version asennusta kannattaa poistaa edellinen 3.5 versio mikäli löytyy koneelta!

Asennus:

 

Lataa AVG Anti-spyware tästä!

Tiedoston koko: 6.17 MB                                                                                                                                                                               Käyttöjärjestelmät: Windows 2000 & XP


1. Käynnistä asennusohjelma ->

2. Valitse kieli

3. Suositus: Sammuta ylimääräiset sovellukset -> Next

Tämä on nyt 30 päivän trial-versio, eli saat käyttöön kuukaudeksi plus-version ominaisuudet. Version ominaisuuksiin kuuluvat mm. taustasuojaus ja automaattiset päivitykset. 30 päivän jälkeen versio muuttuu ilmaisversioksi! Siinä vaiheessa taustasuojaus katoaa ja tunnisteiden päivittäminen suoritetaan käsin, muutoin ohjelma toimii rajoitettoman ajan eli voit edelleen käyttää ewidoa ja puhdistaa konettasi sillä.

4. Sinun on hyväksyttävä käyttöehtosopimus -> I Argee

 5. Valitse kohde asennukselle, suosittelemme oletuskohdetta!  Tarkista myös, että tilaa on riittävästi!

-> Next

6. Valitaan nimi ja kohde käynnistysvalikon kuvakkeille, suosittelemme oletuskohdetta!

-> Install  

 Ewido/AVG on onnistuneesti asennettu!

Suositus: Ohjelmien asennuksen jälkeen on aina suositeltava käynnistää tietokone uudelleen! Ota siinä tapauksessa ruksi pois kohdasta "Run ewido/AVG". Näin ohjelma ei käynnisty turhaan ennen koneen uudelleen käynnistämistä!

-> Finish

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>> 

-> Käynnistä ohjelma

Kun ewido/AVG käynnistyy: Se mahdollisesti löytää heti haittaohjelman, jos kone on saastunut. Vaikka ilmoitusta ei ilmesty se ei takaa, että koneesi on puhdas!

Suositus: "Clean and move to quarantine" Näin ohjelma poistaa haittaohjelman ja säilyttää sen varmuuden vuoksi karanteenissa.

Laita ruksi myös kohtaan "Use for all objects of this infection" Näin ewido toimii samalla tavalla muidenkin saman infektioon kuuluvien tiedostojen kohdalla.

HUOM! Ewido/AVG on välillä antanut myös vääriä positiivisia hälytyksiä! Mikäli "Location" kohdassa oleva sovellus onkin sinusta varmasti turvallinen, esim. F-secure. On siten laitettava kohtaan "Ignore" merkki.

-> OK

(Suurenna kuvat klikkaamalla sitä!)

 Tämä on ewidon/AVG:n päävalikko. Ensimmäisenä ennen tietokoneen tarkistamista haittaohjelmien varalta on tärkeintä päivittää ewidon/AVG:n tunnisteet eli klikkaa ->  "2. Update

-> Klikkaa Start Update painiketta, ohjelma aloittaa päivitysten lataamisen. Eteneispalkki etenee kun päivitykset latautuvat. Kun päivitykset on ladattu, Ewido/AVG ilmoittaa: Update successful!

HUOM! Viimeistään tässä vaiheessa ewido/AVG pyytää luvan päästää nettin ja se on sallittava palomuurista! 

-> Jos päivityksiä ei ollut saatavilla, Ewido/AVG ilmoittaa: "No update was available!"

-> Jos päivttäminen ei onnistu, voi päivitykset ladata myös manuaalisesti AVG Anti-Spywaren sivuilta!
 
Seuraavaksi ->  "3. Scanner

 

 Valitse ensin Settings-välilehden. Tämä kohta vaatii erityistä huomiota! Aseta asetukset kuvan ja tekstin mukaisesti!

1. How to act: Oletuksena tässä kohdassa on "Recommended actions", joilloin ohjelma poistaa vain kriittiset haittaohjelmat. Klikkaa kohta ja muuta se "Quarantine", näin ollen ewido/AVG poistaa kaikki sen löydöt ja siirtää ne myös karanteeniin! Karanteenista voidaan tiedostot vielä palauttaa mikäli ewido/AVG on poistanut väärän positiivisen!

2. Reports: Laita täppi kohtaan "Automatically generate report after every scan"  Poista ruksi kohdasta "Only if threats were found" Näin saadaan tallennettua raportti jokaisen tarkistuksen jälkeen! 

3. What to Scan: Pitäisi olla oletuksenakin "Scan every File"

->  Siirry nyt "Scan" välilehdelle!


 Ennen tarkistuksen aloittamista sulje turhat ohjelmat! Näin saat mahdollisimman nopeasti tarkistettua koneesi.

Klikkaa -> Complete System Scan: ewido/AVG tarkistaa koko koneesi, se on suositus ensimmäisellä kerralla ja n. kuukauden välein.

Tarkistuksen aikana näet palkin joka kertoo kuinka paljon on tarkistettu!

-> Tulos

Ewidon/AVG:n suoritettua tarkistus: Mikäli haittaohjelmia löytyi ne ovat listattu vasemmalle.

Varmista tässä vaiheessa vielä, että "Set all elements to" kohdassa lukee "Quarantine"!

Paina lopuksi -> "Apply all actions" Odota, että ewido/AVG poistaa haittaohjelmat karanteeniin, jossa ne eivät pääse vahingoittamaan konettasi, mutta ovat silti helposti palautettavissa. Saat varmistuksen kun oikealla lukee "All actions have been applied" 

 -> Klikkaa sitten "Save report"  Näin tallennat lokin, josta voidaan tarkastella jälkikäteen miten tartunnat hoidettiin.

 

Mikäli sinua pyydetään lähettämään loki, toimi seuraavasti:

Valitse "6. Reports" ylälaidasta!

Kopioi viimeisin koko loki oikealta! Liitä se lopuksi keskusteluusi!

HUOM! Tarkista, että lähettämäsi loki on varmasti oikea! Mikäki lokeja on kertynyt enemmän kuin yksi.

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>> 

Koneesi saattaa hengittää nyt aivan uudella tavalla!

Mikäli epäilet yhteensopivuusongelmia AVG:n ja sinun ohjelmien kanssa voit tarkistaa sen täältä!                                   

Listasta näet AVG:n kanssa sopivat tietoturvaohjelmat.

Linkit:

Ewidon/AVG:n Virallinen kotisivu !

Virallinen tukifoorumi!

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oppaan versio 1.2

14.7.2006

Alex & JaPK