Aprenem a votar

Posem al vostre abast un material que us acompanyarà durant uns quants dies i que ampliarà els coneixements que ja teniu sobre què votem i com ho fem. Unes quantes persones d’una trentena de centres educatius, que estudien educació secundària obligatòria (ESO), tindreu l’oportunitat de preparar i dur a terme el vot simulant unes eleccions com les que tindran lloc ben aviat: les eleccions al Parlament de Catalunya.

Com podreu veure a la unitat quatre, el VOT és una de les diferents maneres d’implicació i de participació política en una democràcia i, tot i que encara no tingueu la majoria d’edat, i a banda que tingueu o no totes les condicions per al vot, us convidem a fer una simulació que, de segur, tindrà un impacte important tant en els vostres coneixements com en els coneixements que la societat té del que pensa i vol la gent jove.   

El vostre centre escolar i el vostre grup han estat escollits per dur a terme aquest procés d’aprenentatge. A través dels exercicis podreu conèixer en detall com funcionen les eleccions a Catalunya i com està establert el circuit de representació ciutadana. D’aquí a unes setmanes, quan hagis votat, hauràs fet un exercici de participació molt important per a la vida del nostre país. A més, es podrà veure si el vostre vot és similar o no als vots que han estat emesos en l’elecció.


                                       Accés per a l’alumnat          Accés per al professorat