Het idee achter dit concept
"Aan één gestikt" wil een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving door afgedankte kledingstukken zoals broeken en overhemden nieuw leven in te blazen. In plaats van ze weg te gooien, worden van de nog bruikbare stofdelen tassen gemaakt. Op een vergelijkbare manier is de naam van dit initiatief ontstaan. Uit de woorden 'afgedankte' en 'kledingstukken' zijn bruikbare letters gekozen waaruit een toepasselijke naam is samengesteld: "Aan één gestikt".

Het voordeel van hergebruik is dat de tassen betaalbaar blijven. De prijs wordt bepaald door de gemaakte kosten, denk aan de inkoop van hulpmateriaal (garen, gespen, tassenband). Zo is er vanaf € 2,50 al een leuke tas verkrijgbaar; veel steviger en duurzamer dan een plastic exemplaar (die niet meer gratis zijn).

Verkoop via de markt
De tassen van "Aan één gestikt" zijn niet verkrijgbaar in winkels. Tassen kunnen online besteld worden. Wilt u de tassen liever eerst zien, kom dan in de zomer naar één van de volgende markten. Sinds 2015 is "Aan één gestikt" aanwezig op de zomermarkten in Veenhuizen (nabij het gevangenismuseum). In 2016 werden de tassen voor het eerst verkocht op de Bijenmarkt in Drachten (laatste zaterdag in augustus). En dit jaar was "Aan één gestikt" ook aanwezig op de Pinksterfair te Nijega.

Organiseert u een markt of braderie in het noorden van het land en lijkt het u leuk als er ook zelfgemaakte tassen van afgedankte kleding worden aangeboden? "Aan één gestikt" ontvangt graag een uitnodiging.

Direct beschikbare tassen
Elk product is met de hand gemaakt; dus geen product is hetzelfde! Dat geldt niet alleen voor de buitenkant. Ook van binnen zijn de tassen uniek: denk aan een binnenvak (vaak afsluitbaar met klitteband of rits) of musketonhaak (handig om bijvoorbeeld de fietssleutel aan te bevestigen). Benieuwd of er iets leuks tussenzit? Klik op één van onderstaande knoppen om te zien welke tassen nu op voorraad zijn (inclusief de prijs). Let op: momenteel is het aantal tassen beperkt. In de periode november-maart worden weer nieuwe tassen gemaakt.
 
https://drive.google.com/drive/folders/0B_DbWl-RBePnMldfa1JFTXVlbFE?usp=sharing
 
https://drive.google.com/drive/folders/0B_DbWl-RBePnQjMzZE9hd0UyLUE?usp=sharing

Een leuke tas gezien? Bestel deze door een mailtje te sturen naar aaneengestikt@andersherstarten.nl, graag onder vermelding van het model van de tas en het nummer (bijvoorbeeld: schoudertas 3). Een tas wordt verkocht aan degene die het eerst zijn/haar belangstelling toont. Binnen de stad Groningen wordt gratis bezorgd.

Voorbeelden van wat ook kan
De meeste tassen worden in het winterseizoen gemaakt. Het streven is om elk jaar andere modellen beschikbaar te hebben. Wilt u weten wat voor tassen in de periode 2015-2017 zijn gemaakt, klik hieronder op de betreffende knop.

In overleg is het mogelijk dat een product op maat wordt gemaakt (dat kan het hele jaar door). Zo is in 2016 een rugzak gemaakt van een broek waar iemand een bepaalde herinnering aan had. Deze rugzak viel zo in de smaak, dat bij overhandiging meteen nog één is besteld. Verder is op verzoek een tijdschrifthouder gemaakt. Om een idee te krijgen van de producten die op bestelling zijn gemaakt, klikt u op de knop 'maatwerk'.
 
https://drive.google.com/drive/folders/0B_DbWl-RBePnaU5nMk1PRU83MjQ?usp=sharing
 
https://drive.google.com/drive/folders/0B_DbWl-RBePnN21pQmNCXzJnUEk?usp=sharing

Een leuk voorbeeld gezien? Of hebt u zelf een mooi ontwerp in gedachten? Wilt u iets speciaals van uw eigen kledingstukken? Mail dan vrijblijvend uw wensen en u krijgt zo spoedig mogelijk een reactie of dat mogelijk is (aaneengestikt@andersherstarten.nl).