Αρχική σελίδα

Στον ιστότοπο του σχολείου μας θα βρείτε πολλά και διάφορα: ιστοσελίδες των τάξεων, πληροφορίες, δράσεις των ειδικών μαθημάτων και του απογευματινού τμήματος του ολοήμερου, αναφορές στις δραστηριότητες του σχολείου, νέα από τις διάφορες ομάδες και εργαστήρια. Θα εμπλακείτε ενεργά στα σχέδια εργασίας που ετοιμάζουμε, θα συμμετάσχετε στο ηλεκτρονικό περιοδικό και τα υπόλοιπα μέσα που αναπτύσσουμε.
    Αυτός ο ιστότοπος είναι επίσης πύλη εισόδου για το Moodle του σχολείου μας και τα ηλεκτρονικά μαθήματα των τάξεων.
    Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε από το σχολείο ή απ' το σπίτι σας, να τον απολαύσετε με φίλους και να βοηθήσετε στην ανάπτυξη και την βελτίωσή του.
    Επικοινωνήστε μαζί μας στην διεύθυνση 8dimreth@gmail.com για ό,τι έχει σχέση με την ιστοσελίδα και τις δραστηριότητες. Για υπηρεσιακά θέματα επικοινωνήστε στην διεύθυνση mail@8dim-rethymn.reth.sch.gr .


Google  Ψάχνω το διαδίκτυο
Σχολείο στην θάλασσα
Ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 το πρόγραμμα του σχολείου μας "Σχολείο στην θάλασσα" με την καθέλκυση της βάρκας και το πέταγμα του αεροστάτου μας στην παραλία ακριβώς κάτω από το σχολείο. Η εκδήλωση έχει προγραμματισθεί για τις έξι το απόγευμα και θα διαρκέσει περίπου μέχρι τις εννιά το βράδυ. Βάλτε λοιπόν οικογενειακά τα μαγιό σας και ελάτε...

Συγκέντρωση γονέων Την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις επτά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο σχολείο συνάντηση γονέων με θέμα την ενημέρωση για την πιλοτική λειτουργία του νέου ολοήμερου σχολείου από την ερχόμενη σχολική χρονιά (δείτε στην σελίδα του ολοήμερου τα σχετικά έγγραφα και ενημερωθείτε)

Εγγραφές Οι εγγραφές για την πρώτη τάξη συνεχίζονται και θα διαρκέσουν μέχρι την 21η Ιουνίου. Απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού με την οδοντολογική εξέταση.

Μήτις και πόρος για τα χρόνια του ζόφου
... Τόπος της τακτικής για ατομική επιβίωση είναι ο άλλος. Ατομική και συλλογική επιβίωση έχουν κοινό τόπο τον άλλο. Στο άξενο περιβάλλον που ανοίγεται μπρος μας, πρωταρχική έγνοια ας είναι η διάσωση του κοινού τόπου· όπλο μας ας είναι η μήτις, η πολύτροπη νόηση, η διαρκής μετατόπιση, ο ελιγμός, το τέχνασμα και η προσποίηση, το δώρο και το αν
τίδωρο, η κατίσχυση του αδύνατου επί του δυνατού, η αδιάκοπη εύρεση του περάσματος παρά τα εμπόδια, η νίκη επί της απορίας.
(Όλο το άρθρο εδώ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 10 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).

Tο νέο σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση. Διαβάστε το κείμενο της παρουσίασης του νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο.

Εκπαιδευτική ανάπτυξη και οικονομία Η οικονομική κρίση μπορεί να οδηγήσει σε στασιμότητα την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, ή -ίσως- να αποτελέσει ευκαιρία για ένα νέο, ευφάνταστο είδος ανάπτυξης, που θα ανεβάσει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και θα δημιουργήσει την δυναμική για το μέλλον που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Ένα από τα πεδία ανάπτυξης που πρέπει οπωσδήποτε να προσεχθεί είναι αυτό της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στο ελληνικό σχολείο.
Ο ψηφιακός εγγραμματισμός είναι από τις ικανότητες που το ελληνικό σχολείο είναι υποχρεωμένο να παρέχει στον νέο θαυμαστό κόσμο που ζούμε και η έλλειψή του οδηγεί αναπόφευκτα στην υποβάθμιση του επιπέδου των ικανοτήτων των νέων μας σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους συμμαθητές τους.

Η τέχνη στο σχολείο: Ξεκίνησε ήδη το πρόγραμμα "η τέχνη στο σχολείο". Κάθε βδομάδα ερχόμαστε σε επαφή με ένα έργο τέχνης· το προσεγγίζουμε, το σχολιάζουμε, μαθαίνουμε απ' αυτό.

Μαθαίνω, παίζω, επικοινωνώ, εργάζομαι. Το 2010, το σχολείο μας θέλει να γίνει ένας καλύτερος χώρος μάθησης, παιχνιδιού, επικοινωνίας και εργασίας· το δεύτερο σπίτι μας: εκεί που βρίσκουμε τους φίλους μας και όλοι μαζί φτιάχνουμε τον καινούργιο εαυτό μας. 

Δίκτυο σχολικής καινοτομίας (2) Το σχολείο μας είναι ήδη μέλος του δικτύου σχολικής καινοτομίας. Τι σημαίνει αυτό για μας; Ανήκουμε από φέτος σε μια οικογένεια σχολείων που, σε συνεργασία το ένα με το άλλο, προσπαθούν να εισάγουν στην καθημερινή σχολική ζωή νέους, αποτελεσματικότερους και πιο ελκυστικούς τρόπους μάθησης και βίωσης της σχολικής καθημερινότητας. Διατηρήστε επαφή με τα καινοτόμα προγράμματα και δράσεις του σχολείου μας εδώ.

Ένα σχολείο -μοντέλο. Την ώρα που το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα παράγει μετριότητες εμφανίζοντας χαμηλές έως μέτριες επιδόσεις, παρά τη συνεχή χρηματοδότηση από το κράτος (έρευνα της ΓΣΕΕ 2007, «Ε» 25/11/09), φαίνεται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα αποσπώντας συνεχείς διεθνείς και εθνικές διακρίσεις. Στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα η εκπαιδευτική διαδικασία δεν περιορίζεται στα σχολικά βιβλία, αλλά στο να «εξάγει» σωστούς και ενημερωμένους πολίτες.

H τέχνη στην σχολική μας ζωή εκινάμε από το τέλος Ιανουαρίου (25-29 Ιανουαρίου)

 Η τέχνη είναι απαραίτητος όρος παιδείας και δεν μπορεί να λείπει από το σχολείο. Μουσική, εικαστικές τέχνες, λογοτεχνία, θέατρο δεν μπορούν παρά να είναι κομμάτια της σχολικής εκπαίδευσης. Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν δράσεις και μικρά μαθήματα που σκοπό έχουν να ενσωματώσουν την τέχνη στην σχολική ζωή. Μας περιμένουν εκπλήξεις...

Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας
Το σχολείο μας επελέγη να συμμετάσχει στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας. Ήδη το Σαββατοκύριακο 7-8 Νοεμβρίου δύο μέλη του διδακτικού μας προσωπικού θα συμμετάσχουν στην Αθήνα στο προκαταρκτικό σεμινάριο που οργανώνεται. Ελπίζουμε μέσα από την συμμετοχή μας να αποκομίσουμε εμπειρία και ιδέες που θα βελτιώσουν το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχουμε στους μαθητές μας. Περισσότερα μετά το συνέδριο.

 Η νέα γρίπη Α πλήττει τις νεότερες ηλικιακές ομάδες
(από την "Ελευθεροτυπία")
Έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα ανθρώπων που νόσησαν βαριά και πέθαναν από την επιδημία της νέας γρίπης Α επιβεβαιώνει ότι η αποκαλούμενη γρίπη των χοίρων πλήττει το νεαρότερο πληθυσμό σε σχέση με την εποχική γρίπη και συχνά προκαλεί διαφορετικά συμπτώματα. (Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ)


Μικρά άρθρα και παλαιότερες αναρτήσεις στο blog μας Πρώτη σελίδα.