Zakelijke website laten maken

Wereldwijd draait 27 procent van alle websites op WordPress. Ooit begon het als blogplatform, maar al sinds jaar en dag is WordPress een volwaardig CMS met (bijna) alle denkbare functionaliteiten. Ook voor bedrijven – van multinationals tot de bakker op de hoek en alles daar tussenin – is het uitermate geschikt. Ook al ben je geen webdesigner of webdeveloper. Je doet alles zelf. Een domeinnaam aanvragen, hosting regelen, WordPress en een thema installeren, het volledige webdesign, de afbeeldingen, de teksten, eventueel SEO, etc. Noem maar op. De voornaamste reden om het zelf allemaal te doen, is dat het geld scheelt. Redenen om het níet zelf te doen, zijn bijvoorbeeld dat het heel veel tijd kost om het een beetje in de vingers te krijgen.

Betaalbaar Webdesign? Doe Het Goed

Voordeel: het is goedkoop. Denk bij een hobbyist aan 25 euro per uur en bij zzp’ers begint het bij ongeveer 35 euro per uur. Voor hobbyisten en (in iets mindere mate) freelance WordPress webdesigners geldt dat ze vooral visueel ingesteld – en bedreven – zijn en minder kennis hebben van programmeren. Juist ontdekt kunnen worden in Zoekmachines is namelijk het belangrijkst om klanten hun weg naar jouw bedrijfje te laten vinden. Meer klanten genereren is de beste wijze om de financi๋le zekerheid van je firma te verzekeren en vergroten, en vervolgens het volledige uit je investeringskapitaal te halen. Buiten beschouwing gelaten van professionele hulp valt zulks klus niet te klaren. Het is doch niet werkbaar om helemaal zelfstandig een webstek te structuren, en je zal daarvoor moeten aankloppen bij een gespecialiseerde website developper. Een eenmalige investering die het waard is Als je kiest voor een pagina die gemaakt werd door een specialist die er wat van afweet, zul je daar natuurlijk geld voor moeten uitgeven. Om die reden kies je beter niet besluiteloos voor een website developper. Laat je niet misleiden door een zogenaamd voordelige webontwikkelaar, want regelmatig is dat iemand die absoluut niet opgeleid is en zal je cash niet goed benut zijn.

Website Laten Maken? Doe Het Goed

Het visuele design van een website is een significante kostenpost. Meestal worden zo’n 3 tot 5 templatepagina’s ontworpen, de rest van de pagina’s kan worden gevuld met content volgens zo’n template. Dit is dus eerder een vaste dan een exponentieel oplopende prijs. Een andere wijsheid is een inkoppertje, maar desalniettemin goed om er rekening mee te houden: hoe duurder je WordPress webdesigner, hoe duurder je website. De 30 tot 60 dollar die je neertelt op Themeforest, betaalt zich dubbel en dwars uit in de support die je kunt krijgen. Bovendien zijn de gratis thema’s vaak minder rijk aan functionaliteiten (denk aan een drag-and-drop builder of makkelijk buttons bouwen). Bovendien kunnen ze malware of adware bevatten. Voor grotere en complexere websites wordt door websitebouwers vaak een eigen WordPress thema ontwikkeld, zo ook door webyours.nl. Vaak zijn de licentiekosten tussen de 50 en 100 euro per jaar. Wil je een WordPress website laten maken, dan is het goed om al meteen rekening te houden met het onderhoud. WordPress is een open source CMS en dus relatief kwetsbaar voor veiligheidsrisico’s. Professioneel onderhoud van je website is dus een must. Zoals de teksten schrijven, afbeeldingen zoeken en de content plaatsen. Hiermee kun je al snel honderden, en voor grotere websites zelfs duizenden, euro’s besparen. Denk je vooraf goed na over je online marketingstrategie, dan kan je dit achteraf een hoop onvoorziene kosten besparen. Het gebeurt helaas vaak dat een website helemaal af is, een bedrijf dan gaat nadenken over de online marketingstrategie en erachter komt dat de website hiervoor niet geschikt is en moet worden aangepast. Wat zijn de exacte kosten voor een WordPress webstek? Het kost ruwweg 300 เ 400 euro om een eenvoudige basiswebsite te laten maken. Wie wil gaan voor een totaalpakket met onder andere een SEO plan, zal moeten rekenen op een paar duizend euro. Wij geven al complete pakketten aan vanaf €699.

Comments