60-års presenter - tips och idéer

På jakt efter en bra present till en som fyller 60 år? 
 
Många 60-åringar har redan gjort allt sett allt och det sista de behöver är fler saker, så att hitta en bra 60-års present kan vara en riktigt utmaning. Egentligen är kanske inte presenten det viktigaste utan det kanske mer handlar om att du ska visa uppskattning och ge ett erkännande till den nyblivna 60 åringen. Presenten fungerar även utmärkt som farsdagspresent

Dagens 60 åringar har varit med om en otrolig samhällsresa under senare hälften av 1900 talet. Aldrig har ett århundrade bjudit på så många och så stora förändringar. Förändringar i vardagen, arbetsliv och i välfärd. Barnbarn har idag svårt att förstå att man endast hade utedass förr, ingen TV, och definitivt ingen bil. På 60 års festen går utmärkt att bjuda gästerna på en bensträckare gärna i form av en tipspromenadSå här tycker kunderna och användarna:

"I present fick jag ett medlemsskap av mina barnbarn. Gåvan gjorde att jag "blev tvungen" att komma igång. Jag hade under senare tid funderat på att skriva och nu fick jag redskapet. Boken om mitt liv blev en opretentiös men spännande "livsresa" som jag varmt rekommenderar till mor- och farföräldrar. Jag vill också tacka tillminabarnbarn för den hjälp jag fick när jag behövde den!"
Anne-Marie i Saltsjö-Boo

"Jag har några handskrivna minnesböcker i bokhyllan men de kan vara lite svåra för någon annan att läsa och få sammanhang i. Och i albumen finns inga anteckningar om vad och vem som är på bilderna. Nu får jag tillfälle att sortera allt och lägga in på tillminabarnbarn så att det blir tillgängligt och läsbart för mina barn och barnbarn! "
Bitte i Malmö

"Jag fick "Till Mina Barnbarn" i julklapp julen 2011 och nu i augusti har jag inte bara skrivit 84 sidor, jag har haft väldigt roligt på vägen. När jag började skriva om min skolgång kom många minnen tillbaka och jag kom ihåg vänner från förr som jag kontaktade och har nu på nytt kontakt med flera vänner från min ungdom. Boken blev klar i augusti och jag är mycket stolt över att jag har lyckats skriva så mycket om mitt liv som ter sig väldigt bra i bokform om jag får säga så själv." 
Inga-Britt i Falköping

60 års present kvinna
Chansen att skriva en bok om sitt liv är en mycket trevlig present till en kvinna som fyller 60 år.

Tips på julklappar till farmor, julklappar till farfar och julklappar till mormor och julklappar till morfar hittar du hos TillMinaBarnbarn.se

60 års present mamma
När mamma fyller 60 år vill man ge henne något speciellt som visar hur mycket man uppskattar henne och det kan vara nog så svårt att hitta en present som är värdig mamma.

60 års present man
När pappa fyller 60 år måste man också hitta en unik och bra present som han kommer att uppskatta. Ofta har dagens 60 åringar allt de behöver och önskar sig inget. En presentask från tillminabarnbarn är en bra 
60 års present pappa.

Presenttips 60 år
Bordsplaceringslek till middag och fest En kul och enkel bordsplaceringlek som gör det underhållande att hitta sin bordsdam respektive bordsherre. Gästerna måste mingla för att hitta den de hör ihop med, det är både trevligt och en bra "isbrytare" om inte alla känner varandra. Leken passar vid vilken middag eller fest som helst. Beställ bordsplaceringsleken här>> Fira 50! Tipspromenad / quiz till 50-årsfesten Dags att fira 50!? Vår tipspromenad / quiz till 50-års festen innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet 50! Frågorna sträcker sig över en stor variation av ämnen, från film och musik till geografi och historia. Fyndigt, roligt, underhållande! Beställ här> Frågesporter till temafesten Superroliga frågesporter som gör temafesten. 70-, 80- eller 90-talets musik, film, världshändelser, sport och mycket mer. Quizen är kompletta med svarsformulär och facit och spotifyspellista för musikfrågorna. Beställ 70-talsquiz>> Beställ 80-talsquiz>> Beställ 90-talsquiz>> Andra bra presenttips 60 år är fina viner, en upplevelse eller ett resepresentkort. Kanske en fisketur med barnbarnen. Fler tips 60 års present hittar du hos http://www.tillminabarnbarn.se/60arspresent.htm

Sommarquiz 2014
NYHET!
Sommar 2014! Här har du quizet som maxar sommarstämningen! Qiuzet är uppbyggt kring de älskade sommarlåtarna, och frågorna är roliga, fyndiga, aktuella och riktigt, riktigt somriga. Spotify spellista ingår. Förgyll grillkvällen eller sommarfesten med en riktigt rolig frågesport.
Läs mer och beställ sommarquizet här>>
Midsommartävling!
Vinn Midsommardukningen och valfri festaktivitet! Alla som deltar får också Grapevines sångblad till Midsommarfesten!
Tävla här>>
Quiz: Fotbollsfeber!
NYHET!
En riktigt rolig och fyndig frågesport om fotbolls-VM 2014. Frågorna är inte bara för fotbollstokiga utan även andra kunskaper behövs. 26 frågor varav 9 musikfrågor, handlar om allt du kan förknippa med VM. Ladda upp inför en spännande match med en egen tävling!
Läs mer och beställ quizet här>>
Midsommartips & idéer Tips på mordmiddags tema Firmafest
Lekar till festen Mordgåtor tips och idéer Barnkalas
Bebisboken Tips Partylekar och tips inför kalas Skattejakt norsk
Mordmysterium: Mord vid Midsommar
NYHET!
Tycker du om engelska "mysdeckare"? Då ska du bjuda dina gäster på en mordgåta i samma anda! Följ med och fira Midsommar på familjen Pamps sommarnöje. Här finns spöken som visar sig i den ljusa sommarnatten, intriger, kärlek, svek och inte minst - ett mystiskt mord begås! Vem är mördaren?
Läs mer och beställ mordmysteriet>>
Poängjakt till grillfesten
NYHET!
Krydda grillfesten med en superrolig poängjakt med tema grill! Låt gästerna anta 10 kluriga och roliga utmaningar medan du sköter grillen. Kunskaper, logik, klurighet och fantasi sätts på prov - liksom smaklökarna! Du får nästan allt som behövs, enkelt att fixa - superkul för dina gäster!
Läs mer och beställ poängjakten>>
Skattjakt för barnen UTOMHUS
En riktigt rolig skattjakt för barnen, som hålls utomhus. Fungerar i trädgården, på gården eller i parken och på lekplatsen. Du får allt färdigt, lägger till lite enkel rekvisita och skattjakten är snabbt ordnad. Perfekt för att roa de yngre gästerna på en fest.
Beställ skattjakten här>>
Musikquiz: Sommarhits
Ingenting skapar så mycket känsla som musik! Maxa sommarkänslan med detta härliga musikquiz laddat med 34 älskade och uttjatade sommarhits och fyndiga, somriga följdfrågor. Perfekt till grillfesten! Du får spellista och följdfrågor; allt färdigt att använda omedelbums.
Beställ musikquizet här>
Tipspromenad tema Sommar, sommar, sommar
En tipsrunda som passar utmärkt till sommarens alla fester, från sommarbröllopet till grillfesten. En tipspromenad som smakar päronsplit och ljuder av Tomas Ledin - och ger garanterad sommarkänsla! Du får 22 färdiga frågor, bara att sätta upp och aktiviteten till festen är fixad!
Beställ och ladda ner tipspromenaden>>
Fira jämt! Tipspromenad / quiz till födelsedagen
Förgyll födelsedagsfirandet med en kul tipspromenad eller quiz, du väljer hur du använder produkten som innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet för dagen - 30, 40, 50, 60 eller 70! Frågorna är varierande, kul och riktigt fyndiga!
Fira 30 >> Fira 60>>
Fira 40 >> Fira 70>>
Fira 50 >>  
Skriv ut Midsommarens ringlekar och sånger>>
10 roliga på-vägen-lekar>>
Allt om Midsommar + sångblad till Midsommarfirandet>>
Så leker man de klassiska utomhuslekarna>>
Båtspråk för barn och vuxna>>

70 års present
Har mamma eller pappa blivit ännu äldre och nu närmar sig sin 70 års födelsedag så finns det många bra tips att läsa här hos Till Mina barnbarn om en bra 70 års present.

Under några år har det varit populärt med upplevelser till de som fyller år men det verkar svänga tillbaka igen efter att många har provat diverse aktiviteter med varierad framgång. Under 2011 har det blivit populärt att 60 åringen istället för att få presenter bjuder barn och barnbarn på något resmål i ett varmt land.  Hur som helst så borde ju 60 åringen få en present som heter duga och som visar omtanke och uppskattning. Besök Grapevine med tipspromenader och allt till festen.
 
Fira 40! Tipspromenad / quiz till 40-årsfesten
Förgyll 40-års firandet med en kul tipspromenad eller quiz, du väljer hur du använder produkten som innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet 40! Frågorna är mycket varierande, kul och riktigt fyndiga!
Beställ här>>
Fira 60! Tipspromenad / quiz till 60-årsfesten
Dags att fira 60!? Vår tipspromenad / quiz till 60-års festen innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet 60! Frågorna sträcker sig över en stor variation av ämnen, från film och musik till geografi och historia. Fyndigt, roligt, underhållande!
Beställ här>
Fira 60! Tipspromenad / quiz till 60-årsfesten
Dags att fira 60!? Både på en större fest och en mindre tillställning kan det passa bra med en riktigt fyndig tipspromenad eller ett quiz på dagens tema - talet 60! Fyndigt, roligt och underhållande med varierade frågor om många olika ämnen.
Beställ här>>
 
En dag kommer barnbarnen intressera sig mer för 1900 talet men då kanske inte den äldre generation finns där och berättar.
 

 

Skriv ditt liv


Vi tror att den äldre generation idag har väldigt mycket att förmedla till barnbarnen och framtid generationer. Därför har vi utvecklat ett verktyg som hjälper folk att skriva böcker om sina liv. Lösningen heter Tillminabarnbarn.se - skriv boken om ditt liv. Vill du göra ett släktträd enkelt och gratis läs mer om släktträd här.
 
Till Mina Barnbarn är en populär och uppskattat 60 års present som levereras i en presentask.
I presentasken finns, ett värdebevis och en informationsfolder.

 

piratkalas
Piratskattjakt: Skattjakt på de 7 haven
Ordna piratkalas med spännande skattjakt! Låt de små piraterna ge sig ut på äventyr på de sju haven! På vägen mot skatten ska knepiga gåtor och spännande uppdrag lösas. Du får allt du behöver för att snabbt och enkelt ordna denna superroliga skattjakt med pirattema!
Piratskattjakt för 4-6 år>>
Piratskattjakt för 7-10 år>>
barnkalas prinsessor
Temaskattjakt: Prinsessmysteriet
Den perfekta kalasaktiviteten för alla med prinsessdrömmar! En rolig skattjakt där alla prinsessor får hjälpa att befria prins Månstråle, som en ond fe har förvandlat till groda och låst in i slottstornet. Som brukligt är kan prinsen bara bli sig själv om han blir kysst av en prinsessa!
Prinsessmysteriet, 4-6 år>>
Prinsessmysteriet, 7-10 år>>
skattjakt
Skattjakt för barnen
Med vår färdiga skattjakt ordnar du en riktigt rolig och proffsig skattjakt på bara några minuter! SDen här skattjakten är enkel att förbereda och enkel att använda och funkar i alla hem och vid alla tillfällen. Perfekt till barnkalaset eller som rolig aktivitet i jakten på lördagsgodiset!
Skattjakt hemma>>
Skattjakt utomhus>>
Läs 10 användbara tips inför barnkalaset och hitta fler roliga skattjakter och andra roliga skativiteter till barnkalaset hos grapevine.nu>>

Mer om skattjakt på svenska
Skattejakt i barnehagen (norsk)
Schnitzeljagd und Schatzsuche
Aarteenetsinnät

En annan lite udda 60 års present kan vara att du arrangerar en bjudning en middagsbjudning med mordmysterie tema där gästerna samt 60 åringen får deltaga i mordmysteriet och spela olika roller. Mordmysterie middagen fortskrider efterhand och när kvällen är gången finns både mordoffer och en känd mördare där.
Köp en färdig lösning för att arrangera en mordgåta till festen hos grapevine.nu 
Det finns än så länge två olika mordmysterier att välj mellan hos grapevine. Ett är 

Faraos förbannelse - Mordmysterie i Dödens dal 
Som är utformad i klassisk agatha christie stil. 

Ett annat är:
 

Boken om sitt liv skriver man på sedan på www.tillminabarnbarn.se När man har skapat ett konto får man tillgång till en bokstruktur med 16 kapitel och 120 sidor att välja mellan.  Som 60 års present lämpar sig Till Mina Barnbarn väl. När man har börjat skriva på sin bok så kan man bjuda in läsare av valda delar av boken under arbetets gång. När man är klar med boken kan man få hjälp med utskrift och inbindning till väldigt prisvärda alternativ. Tex kostar en 70 sidor fyrfärg inbunden med hårt omslag 292 kr.

 

present till mormor, farmor, morfar och farfar

Till Farfar som redan har allt kan det vara bra med ett nytt skriv projekt. Farfar kanske gärna berättar om sina bedrifter från sin ungdom när barnbarnen berättar om sina framsteg. Det är ett ypperligt tillfälle att be farfar skriva ner sin livshistoria. Ge honom ett bra verktyg för att strukturera upp sina berättelser. Läs mer om den perfekta presenten till farfar här hos Till Mina barnbarn.
 
För en nybliven pensionär kan det vara svårt att anpassa sig till den nya vardagen. Här hittar du 44 tips på aktiviteter en pensionär kan ta sig an.
Till Mormor som ofta berättar om sina väninnor och vänner från förr kan man med fördel ge en presentask från skrivartjänsten Tillminabarnbarn.se. Då kan mormor enkelt fylla i sidorna från sin skolgång, uppväxt, sitt bröllop om sina barn och barnbarn och sina resor och bravader. Läs mer om den perfekta presenten till mormor här hos Till mina barnbarn.
 
Till Farmor
En bra present till farmor kan vara vad som helst men det får ju gärna vara något som varar länge och som ger farmor något bra att göra. Brukar farmor prata mycket om förr i tiden eller sina vänner som hon lärde känna i sin ungdom? En varm tanke och en fin gåva är att ge farmor en möjlighet att skriva en bok om sitt liv och skriva ner sina tankar och upplevelser genom livets olika skeden. Här hittar du en bra presentask som ger farmor möjligheten att skriva en bok om sitt liv. 
 
Till Morfar kan man ge något som han brinner för gärna något som har med hans olika intressen och hobbies att göra. Ett annat bra presenttips är ju att be honom skriva en bok om sitt liv och sina äventyr som ung. En bok om morfars liv är ett sätt att fånga släktens historia såväl som en del av Sveriges nutidshistoria. Läs mer om bra present till morfar här.