El Campionat Mundial de Scrabble en Català se celebrarà a Mataró, els dies 9 i 10 de Març de 2013.


Cada dos anys la Unió Faristolaire té el plaer d'anunciar-vos la celebració del Campionat Mundial de Scrabble en Català. Ho hem fet tots els anys senars des de 2005, l'any de creació del campionat,
i aquest 2013 arribem ja a la cinquena edició. 

Tal i com ha succeït en les 4 edicions celebrades fins al dia d'avui, aquest 5è Campionat Mundial de Scrabble en Català reunirà els millors jugadors i jugadores dels diferents territoris de parla catalana.
Cap altra competició congrega la pràctica totalitat dels jugadors de màxim nivell, és per això que aquest campionat del món serà una oportunitat única per gaudir del joc i la llengua.
 
Organitzat per la Unió Faristolaire (UF) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el suport d'Òmnium Cultural Mataró-Maresme i la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, en el campionat mundial hi haurà al voltant de 60 participants.

Hi seran classificats els millors jugadors del rànquing i les seleccions dels clubs en català. En aquestes places hi haurà lloc per a representacions del Principat, del Rosselló, del País Valencià, de les Balears i d’Andorra. Seran vàlides totes les flexions dels diferents àmbits de la llengua.

Enguany, el Campionat Mundial de Scrabble en Català ha estat inclòs en el programa d'activitats commemoratives del Centenari de les Normes Ortogràfiques de l'IEC.

El campionat constarà de 10 partides en sistema suís. S’iniciarà el matí del dissabte dia 9 i finalitzarà diumenge dia 10 al migdia. 

El Campionat Mundial de Scrabble en Català és biennal i se celebra des de l’any 2005. Els campions han estat: Miquel Sesé el 2005 i el 2011 i Joan R. Manchado el 2007 i el 2009.Cartells dels Campionats Mundials celebrats fins al dia d'avui: