Αρχική σελίδα

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε  στο 4ο Ετήσιο Συνέδριο Χημείας στην Εκπαίδευση, που έχει θέμα "Από τον χαλκό, στον Μεντελέγιεφ στο σήμερα: συνεχείς εξελίξεις και ανακαλύψεις" και διοργανώνεται με την ευκαιρία της διακήρυξης του έτους 2019 από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και την ΟΥΝΕΣΚΟ ως «Διεθνές Έτος του Περιοδικού Πίνακα των Χημικών Στοιχείων».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, από τις 8:30-13:30, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου “Αναστάσιος Γ. Λεβέντης”) και απευθύνεται κατά κύριο λόγο προς τους καθηγητές Χημείας Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Ιδιωτικών Σχολείων, καθώς και σε φοιτητές Χημείας. 

Παράλληλα, το συνέδριο απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες χημικούς, εκπαιδευτικούς ή άλλους άμεσα σχετιζόμενους με την επιστήμη της Χημείας όπως Βιολόγους και Φυσικούς, αλλά είναι ανοικτό προς όλους, καθότι ο Περιοδικός Πίνακας είναι βασική παράμετρος που βοήθησε στις ανακαλύψεις και εξελίξεις οι οποίες έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ), την Παγκύπρια Ένωση Επιστημόνων Χημικών (ΠΕΕΧ) και τον Σύνδεσμο Χημικών Καθηγητών Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. (ΣΥΧΗΚΑ).