Het veilig stellen van de wapensteen van 429 IBC MBL Regiment van Heutsz


Zaterdag 17 maart 2007 trok het bestuur van "Stichting Ouwestomp" waaronder ik zelf erop uit om de monumentale wapensteen van mijn voormalige eenheid veilig te stellen. Wij hebben hem veilig op het thuishonk van de Stichting geplaatst "de Reduit" op de Isabella kazerne in 's Hertogenbosch waar wij het verfwerk gaan restauren en de steen een mooie plaats zullen geven. Hieronder een paar foto's van die dag.

Zo het laatste stukje historie van 429 voordat hij omgaat.

  Hij zat toch wat dieper verankerd als dat ik verwacht had

 Chris en Raymond nemen het hakken over.

Chris gaat nog even verder, daarna nemen Raymond en Nico het werk over en gaan Chris en ik het terrein over om foto's te maken en te filmen, er was wel veel veranderd maar een aantal dingen zijn toch nog wel herkenbaar, die foto's komen hier te staan

 

 Eindelijk na heel veel zwoegen van vooral Raymond en Nico is de steen overwonnen en blijkt hij veel groter en zwaarder te zijn als verwacht, de moed zakt ons een beetje in de schoenen.

Chris stoer en in uniform op de steen.

Helaas had ik geen passend uniform die dag en dus ook mijn baret niet bij me, dus noodgedwongen even die van Chris geleend maar die paste niet helemaal op die grote kop van mij. Maar ik moest natuurlijk toch wel even met de steen op de foto.

Zo nu de aanhanger op zijn plaats zetten want de steen is dusdanig zwaar (wij schatten ongeveer 800 á 900 kilo) dat hij er zo dicht mogelijk bij moet.

Hier zijn wij met zijn vieren, Raymond, Chris, Nico en ik bezig om de steen op de aanhanger te krijgen maar dat viel zwaar tegen, gelukkig kregen wij hulp van een  bewoner van het Barakkenkamp en toen lukte het met heel veel moeite, erg jammer dat die man niet op de foto staat, misschien staat hij op de foto's die voormalig korporaal chauffeur Leo van der Sluijs heeft gemaakt ( ja die was er ook, helaas is de foto waar hij opstond mislukt, ik hoop dat hij nog op de film staat) en dan komen ze later hierbij.