Oefenvijand spelen zowel in Nederland als in Duitsland


site hit counterBovenste foto is in Nederland, zie die hanekammen. Verder wat foto's van onze oefening in Duitsland jammer dat ik er daar niet meer van heb, ik weet nog wel dat toen we aankwamen John Lanters een ventje geld gaf om voor ons een paar flessen Schnaps te halen, ook hebben we voor oefenvijand gespeeld en in helicopters meegevlogen.  

 

Op een bepaald moment moesten we meegaan en werden we ergens gedropt en moesten we oefenvijand spelen, de vijand zou later komen en het kader ging weg, we zouden later opgehaald worden, het werd later en later maar er kwam niemand geen "vijand" maar ook geen kader om ons op te halen, wij dus aankloppen bij een boerderij voor wat eten en drinken en 's nachts de hooiberg in om te slapen, later de volgende ochtend werden we eindelijk opgehaald ze waren ons "vergeten"!

 

John Oron, samen met Tuinfort en Bakker de wapenspecialist moesten hanekammen opzetten om oefenvijand te spelen, hier onder begeleiding van Sgt van Diepen.

  Hier de eerste dag van onze oefening in Duitsland, gelijk maar bivak op opzetten.

 

 Ik weet nog goed dat de helicopter piloot extra laag over het land vloog om de koeien "karnemelk" te bezorgen in plaats van melk.

 Oefening steunzool maart 1984 Staf

 17 november 1984; tijdens oefening RMC Noord (Bartje) (verjaardag)
Sgt Verhoef, sgt helmhout, sgt van Diepen