Inici‎ > ‎

APROVADA LA DECLARACIÓ DE BCIL

26 de set. 2016, 14:19 publicada per Plataforma Tresxemeneies   [ actualitzat el 27 de set. 2016, 8:47 ]
Finalment avui 26 de setembre de 2016, l'Ajuntament de Sant Adrià ha catalogat com a Bé Cultural d'interès Local (BCIL) el que queda de la tèrmica de les tres xemeneies (els tres conjunts caldera-xemeneia i la nau de turbines). Ara fa 15 anys de la iniciativa del col·lectiu "Dones de Futur de Sant Adrià" perquè fossin declarades "Signe d'identitat de Sant Adrià", demà farà exactament 14 anys de l'obertura del primer expedient de catalogació per part del consistori i al desembre farà 4 anys de l'inici de les obres d'enderroc que van mutilar l'interior de la tèrmica i fer desaparèixer les estacades amb els tubs d'aspiració. Molts esforços i molts suports per part de moltes persones i entitats han fet possible, ara sí, la protecció legal d'aquesta part del nostre patrimoni.

La Plataforma vol agrair el suport rebut de totes les persones i entitats que, de moltes i molt diverses formes, han ajudat a fer possible aquesta protecció. Moltes gràcies a tots!!!

Ara seguirem vetllant per la dignitat en la conservació i reutilització d'aquest element patrimonial i per una transformació del litoral respectuosa amb el patrimoni i la voluntat dels veïns.

En aquest enllaç podreu veure el vídeo del moment en què el Ple de l'Ajuntament vota la proposta:


Vídeo de YouTube


Comments