Παρουσιάσεις και άλλα

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

"Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων"


Περιήγηση στους διαδρόμους του Μουσείου της Ακρόπολης

Πριν περίπου ένα χρόνο, η Google παρουσίασε για πρώτη το Art Project, μια online εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να περιηγηθεί εικονικά στους διαδρόμους μουσείων και να δει γνωστά έργα τέχνης σε υψηλή ανάλυση. Η πρώτη αυτή έκδοση περιλάμβανε 17 μουσεία ενώ 1000 έργα επιλέχθηκαν για να φωτογραφηθούν και να παρουσιαστούν στους εικονικούς επισκέπτες με πολύ υψηλή ανάλυση από 7-14 gigapixel!

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα μια σημαντική αναβάθμιση στην υπηρεσία η οποία πλέον περιέχει 151 μουσεία από 40 χώρες αλλά έχει και άκρως ελληνικό ενδιαφέρον αφού για! πρώτη φορά το Art Project περιέχει τρία από τα σημαντικότερα ελληνικά μουσεία και συγκεκριμένα το Μουσείο Ακρόπολης, το Κυκλαδικής Τέχνης και το Μπενάκη.

Μια τεράστια συλλογή εκθεμάτων βρίσκεται στη διάθεση του εικονικού επισκέπτη όπως η αίθουσα αρχαίων γλυπτών του Μουσείου Ακροπόλεως, συλλογές Βυζαντινής και παραδοσιακής τέχνης καθώς και του Κυκλαδικού πολιτισμού.

http://www.googleartproject.com/collection/acropolis-museum/museumview/

http://www.googleartproject.com/collection/museum-of-cycladic-art/museumview/

http://www.googleartproject.com/collection/benaki-museum-of-greek-civilization/museumview/
Η ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΤΣΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ :


Ένας μικρός οδηγός για γονείς και υπεύθυνους φροντίδας παιδιών

Εβδομαδιαίο περιοδικό πολιτισμού 

Για να δείτε τα ηλεκτρονικά βιβλία, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο τον Flash Player

Ιστορική αναδρομή στο προσφιλές μας έθιμο .

Περισσότερα από 1000 από τα διασημότερα έργα τέχνης παγκοσμίως. Δεκαεπτά μουσεία. 385 αίθουσες έκθεσης. 486 καλλιτέχνες. Όλα, έρχονται στο σπίτι σας για να τα απολαύσετε με την άνεσή σας, αφιερώνοντας όσο χρόνο θέλετε κάθε φορά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή...Ο λόγος για το φιλόδοξο εγχείρημα της Google, το http://www.googleartproject.com/που σας επιτρέπει να "μπείτε" κυριολεκτικά μέσα σε 1061 (για την ώρα) έργα, τα οποία σας προσφέρονται με εντυπωσιακή λεπτομέρεια εστίασης που φτάνουν σε κάθε ξεχωριστή πινελιά του ζωγράφου.

   Περιηγηθείτε διαδικτυακά μέσα στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου με την βοήθεια της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η google για την πλοήγηση στο εσωτερικό κλειστών χώρων. Με την τεχνολογία αυτή θα έχετε την αίσθηση ότι περπατάτε στο μουσείο και μελετάτε τα εκθέματα από απόσταση ...αναπνοής.


Συγκλονιστικές αεροφωτογραφίες από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη .

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το Γιάννη Τσαρούχη που παρουσιάζει στοιχεία από τη ζωή του , πίνακές του , αλλά και διάφορα αποφθέγματά του .

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το Θεόφιλο που παρουσιάζει τη συλλογή των έργων του , καθώς και στοιχεία από τη ζωή του .

Τα 7 θαύματα του κόσμου , μέσα από τα μάτια ενός παιδιού .

"ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ"
Ένας περίπατος σε μια Αθήνα πολύ διαφορετική από τη σημερινή , με λιγότερες ανέσεις αλλά με περισσότερη ανθρωπιά.

Ενδιαφέρουσα παρουσίαση και ταυτόχρονα ... τροφή για προβληματισμό ...

Με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Άγγελου . 
Αφού γεμίσει η οριζόντια μπάρα , κρατήστε πατημένο το αριστερό κλικ και μετακινήστε αργά το βελάκι πάνω-κάτω , αριστερά-δεξιά .
Με το + και το _ κάτω αριστερά , μεγέθυνση ή σμίκρυνση για να δείτε από κοντά οποιοδήποτε σημείο στην αίθουσα .

Από πού προέρχονται γνωστές φράσεις που χρησιμοποιούμε συχνά στο λόγο μας .

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εργασία με την προέλευση της ονομασίας όλων των οδών , αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη μας .

Για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου πατήστε στην παρακάτω εικόνα:Comments