Fauna de les Illes Balears

La fauna de les illes destaca per un gran nombre d'endemismes. Hi ha uns dos-cents trenta endemismes animals catalogats

No cal dir que la informació existent no és la mateixa per a cada tàxon. Els vertebrats són els més ben estudiats. Els invertebrats tenen grups sencers dels que es té molt poca informació. En el passat, la fauna de les Gimnèsies i de les Pitiüses era ben diferent. Sembla ser, que llevat de les espècies voladores (aus, ratespinyades i insectes voladors), no compartien quasi cap espècies terrestre. Diferents comunitats vegetals, diferents herbívors, diferents carnívorsMyotragus balearicus: és un gènere fòssil dins la subfamília dels Caprinae.Les espècies d'aquest gènere han estat descobertes a les Illes Balears, daten del Pliocè a l'Holocè:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/Myotragus_balearicus.JPG
Eliomys morpheus: és una rata cellarda gimnèsica extinta. Abans de l'arribada dels humans, a Cabrera, Mallorca i Menorca hi havia una rata cellarda autòctona. Fou descrita per Miss Dorothea Minola Bate el 1918.Era més grossa que l'actual de les Gimnèsies (introduïda pels humans en època prehistòrica). La llargada del seu cap i cos era aproximadament de 17-18 cm. Pesava 250 grams. El seu predador principal era l'òliba gegant.

·podeu veure una foto en aquest enllaç:
http://www.barbastella.org/mastozoologia/vernaculos/rattus%20norvegicus_mus_musculus.jpg
Àguila marina: L'àguila de cua blanca és una gran au, abasta una longitud de 76 a 92 cm i una envergadura d'ales de 200 a 250 cm. Les femelles són significativament més grans que els mascles. L'àguila de cua blanca té ales àmplies, un cap gran i un gruixut bec "carnisser". L'adult és principalment de color marró excepte pel seu cap i clatell més pàl·lid, té una distintiva cua blanca, el seu bec i potes són grocs. La cua i el bec de les aus al seu estadi juvenil són més foscos, en els subadults la cua es torna blanca amb una franja fosca en el seu acabament. És un animal molt especial i molt bonic raó per la qual és protegit

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Eagle_In_Flight_2004-09-01.jpeg
Comments