_Home‎ > ‎Highlights‎ > ‎

De NPS blijft bouwen: LISP 2 in aanbouw!

Geplaatst 12 dec. 2009 04:32 door Nationale Partij Suriname Suriname   [ 12 dec. 2009 07:30 bijgewerkt ]

De regering Venetiaan heeft in 2001 een sterke ontwikkeling op gang gezet door het huisvestingsbeleid om te buigen. Deze ombuiging was noodzakelijk om de rol van de private sector  te vergroten.De overheid moet de condities creeeren en de burger zal aan zelfbouw moeten doen. Hiermee heeft de regering venetiaan het woon en leefklimaat van de lagere inkomensgroepen in ons land sterk verbetert. LISP II is tot stand gekomen vanwege goed en solide financieel-economisch beleid van de regering en een gediciplineerd aflossings gedrag van de burgers.De NGO’s hebben met deze bouwprogramma’s bewezen van wezenlijk belang te zijn voor de ontwikkeling van ons land. De ondersteuning van het beleidsinzicht van de regering Venetiaan was en is bijzonder.

LISP II  Zal een beter programma worden omdat wij de lessen geleerd hebben uit het LISP I programma.

Met de implementatie van het LISP II programma zullen 7.300 huishoudens met een laag inkomen in de kustvlakte en in het binnenland in aanmerking komen. Ongeveer 1.500 huizen zullen nieuw gebouwd worden en 5.800 zullen gerenoveerd worden.

Suriname leent  US$ 25.000.000 (VIJF EN TWINTIG MILJOEN US$) om de kwaliteit van het leven van de Surinamer te verbeteren.

MEK SRANAN KON MORO BIGI
Comments