índex

sangrantana de Columbretes

(imatge: Sargantana de Columbretes - Podarcis atrata-)

La WebQuest que us presente intenta acostar-vos al coneixement i conscienciació del significat i abasta de la Biodiversitat en el medi natural.

Res tant important per a totes i tots com tot allò relacionat amb la "Bios" (vida) i més encara si té a veure amb allò que ens envolta.

Com a treball científic a realitzar estarà vinculat amb el seu procés i no amb el resultat. Un procés social de construcció, no de descobriment, que generarà, com a base científica un resultat parcial i  provisional.

És per això que basem la webquest en la indagació (ECBI - Educació en ciència basada en la indagació -). Un mètode que es basa en l'anàlisi de l'observació, a partir de la qual ens formularem pregunten i possibles explicacions que haurem de comunicar i justificar en base a la reflexió realitzada. 

QUÈ HAS DE FER?

En revisar tots els materials que et proporcionem i en base al procés indicat hauràs de confeccionar un pòster sobre un dels nostres indrets que més ens meravella: Les Illes Columbretes.

No ho faràs tot sol, comptaràs amb l'ajuda d'altres dos companys/es.

Gaudeix d'aquesta Biodiversitat, avui declarada Reserva Natural des de 1994.

CONCEPTES BÀSICS

Definir un terme de vegades ens resulta complex, és per això que solem assistir a diferents component, en el tema que ens ocupa:

  • Biodiversitat
  • Espècie
  • Gens
  • Ecosistema

I al seu sí altres que emmarquen el concepte i que, en el nostre treball, ens van a ser força útils:

  • Diversitat específica, centrant-no en les Illes Columbretes.
  • Diversitat genètica, tant intraespecífica com interespecífica.
  • Diversitat ecològica, amb les interactuacions entre els éssers vius i el seu ambient


Comments