ΑΡΗΣ είναι μια παρέα 18χρονων παιδιών, που μέσα από ένα κατακλυσμό πολέμων, κακουχιών και φτώχιας αποφασίζουν να δημιουργήσουν κάτι το ξεχωριστό, κάτι που να στεγάσουν τα γεμάτα ζωντάνια εφηβικά τους όνειρα.  

ΑΡΗΣ είναι να συγκεντρώνονται μέσα σε μια ώρα 11 παλικαράκια, για να αντιμετωπίσουν ένα τσούρμο στρατιωτών που αγκυροβολούν στη Θεσσαλονίκη, σε χωμάτινα γήπεδα, με πάνινες μπάλες και ανύπαρκτες κερκίδες. 

ΑΡΗΣ είναι η Καμάρα, η καρδιά της Θεσσαλονίκης και γενέτειρα του ΑΡΗ.  

ΑΡΗΣ είναι η περιοχή της Αγίας Τριάδας και του Βότση, κιτρινόμαυρα ορμητήρια για τους κυριακάτικους αγώνες.  

ΑΡΗΣ είναι ο 1ος Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης στο ποδόσφαιρο, το 1923 (και μετέπειτα πολυνίκης του θεσμού).
ΑΡΗΣ είναι ο 1ος Πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, το 1928.  
ΑΡΗΣ είναι ο 1ος Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης στο πόλο, το 1926.  
ΑΡΗΣ είναι ο 1ος Πρωταθλητής Ελλάδας στο πόλο, το 1928 και να υποδέχονται την ομάδα στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό χιλιάδες κόσμου.  
 
ΑΡΗΣ είναι να μην κάνεις διακρίσεις σε χρώμα δέρματος, φυλές, καταγωγές και να διαθέτεις στις τάξεις σου, σε καιρούς χαλεπούς, αθλητές Έλληνες, Αρμένιους και άλλους πρόσφυγες και μη.  

ΑΡΗΣ είναι το ιερό τέρας Κλεάνθης Βικελίδης και οι γίγαντες αδελφοί του, Κώστας και Νικηφόρος.  
ΑΡΗΣ είναι να διαθέτεις στις τάξεις σου ποδοσφαιριστές διαμάντια, όπως ο Μουφίτ Καλλιοντζής, με καταγωγή από την Κομοτηνή, ο Αρμένιος Αμπραχαμιάν, απροσπέλαστος ογκόλιθος στην άμυνα, ο Νακόπουλος, ο Οπλοποιός, ο Αγοραστού, ο Αγγελάκης, ο Βλαχόπουλος, ο Σιώτης.  

ΑΡΗΣ είναι η πρώτη ομάδα που προσκαλεί ξένη, την Περιστέρ Μοναστηρίου το 1924, και να παραδίδει μαθήματα φιλοξενίας, μοιράζοντας απόψεις, συναισθήματα και αναμνήσεις.  

ΑΡΗΣ είναι η πρώτη ομάδα που εκδράμει στην Κωνσταντινούπολη, το 1930, αντιμετωπίζοντας επάξια ποδοσφαιρικούς γίγαντες της εποχής, όπως η Φενέρμπαχτσε και η Γαλατασαράι.  

ΑΡΗΣ είναι να πηγαίνεις κόντρα σε ΠΟΚ και κατεστημένο, με πράξεις και όχι με λόγια, και να το πληρώνεις με υποβιβασμούς και τιμωρίες.  

ΑΡΗΣ είναι ο 1ος Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης και στο μπάσκετ, το 1925 (!), και Πρωταθλητής Ελλάδας το 1930.  

ΑΡΗΣ είναι να δημιουργείς πρώτος γυναικεία τμήματα, να διαθέτεις τμήματα χάντμπολ, βόλεϊ, πυγμαχίας, πάλης, ακόμη και χόκεϊ επί πάγου κάποιον καιρό.  

ΑΡΗΣ είναι να έχεις, 97 χρόνια τώρα, Πρωταθλητές στο στίβο, στην κολύμβηση, και τα γήπεδά σου να αποτελούν, δεκαετίες τώρα, τη μεγαλύτερη αθλητική κυψέλη της Βορείου Ελλάδας. 
 
ΑΡΗΣ είναι να τιμωρεί το καθεστώς της χούντας, το 1972, ποδοσφαιριστές σου, για να σε διαλύσει και να αναδείξει στη θέση σου έναν άλλο σύλλογο, που η υποτέλεια και η ρουφιανιά ήταν πάντοτε συνώνυμά του.  

ΑΡΗΣ είναι να μη το βάζεις κάτω όμως, να πολεμάς, να ξεπερνάς τις δυσκολίες και μόλις ορθοποδήσεις να στρέψεις την οργή σου και την εκδίκησή σου σε όσους δεν σε σεβάστηκαν, σε όσους σε χλεύασαν και σε λοιδόρησαν.
Ο ΑΡΗΣ είναι η ομάδα που συνδέει την αρχαία Ελλάδα με τη Βυζαντινή και τη νεότερη. Με το όνομα αρχαίου Θεού και με τα χρώματα του νέου Θεού , συγκεντρώνει στην υπόστασή του την ιστορία ενός λαού που ανά τους αιώνες μέτρησε δοξασμένες νίκες αλλά και  καταστροφές. Ο Αρειανός δε σταματάει ποτέ να μάχεται για την ομάδα του όσο ζει , μα ούτε και ο θάνατος του είναι αρκετός .

Ισόβια εμείς στην κερκίδα μαζί .