ΑΡΗΣ Χρώματα

Μια ομάδα γεμάτη σύμβολα και ιδέες


Οι ιδρυτές του ΑΡΗ δεν χρειάστηκε να το σκεφτούν και πολύ, στο θέμα της επιλογής των χρωμάτων της ομάδας. Άλλωστε μιλάμε για το 1914, μια περίοδο όπου η Ελλάδα έδινε τον έναν πόλεμο πίσω από τον άλλο και η εθνική έξαρση κορυφώνονταν.  
 
Το όνειρο των απανταχού Ελλήνων για εκπλήρωση των εθνικών πόθων και στόχων και η εκπλήρωση του οράματος της Μεγάλης Ιδέας για ανασύσταση της Θρυλικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας - η Μεγάλη Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών - δεν άφηνε ασυγκίνητους τους νεαρούς Αρειανούς  .  
 

Τα κιτρινόμαυρα χρώματα του Βυζαντίου!  
Τα χρώματα της ομάδας, είναι το κίτρινο και το μαύρο. Η επιλογή των συγκεκριμένων χρωμάτων δεν ήταν καθόλου τυχαία. Θέλανε να θυμίζουν έντονα το Βυζάντιο, μιας και η Θεσσαλονίκη, ήταν η δεύτερη πολιτεία της Αυτοκρατορίας του Βυζαντίου. Το 1925, προκειμένου να  κρατήσει τα χρώματα, έδωσε αγώνα με αντίπαλο την Ένωση Κωνσταντινουπολιτών (ένα χρόνο μετά μετονομάστηκε σε Π.Α.Ο.Κ.), διότι οι αντίπαλοί του θέλανε και αυτοί να έχουν τα ίδια χρώματα.
Το 5-2 όμως, υπέρ του ΑΡΗ - μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα - στον αναμεταξύ τους αγώνα, θα είναι η "ταφόπλακα" και θα κατοχυρώσει οριστικά και αμετάκλητα τα κιτρινόμαυρα χρώματα στο "ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"! 

 Γ
ια την... ιστορία ο Πάοκ προηγήθηκε 0-2 στις αρχές του α΄ ημιχρόνου. Ο ΑΡΗΣ επανέφερε τις ισορροπίες με τη λήξη του 45λεπτου (2-2) και με μορφή... χιονοστιβάδας "κονιορτοποίησε" τον αντίπαλο στο β΄ ημίχρονο (άλλα 3 γκολ). Τα 11 λεβεντόπαιδα που φόρεσαν και τίμησαν την κίτρινη φανέλα ήταν οι: Κοτρότσης, Νακόπουλος, Οπλοποιός, Γιακουμής, Κώστας Βικελίδης, Ηλιάδης, Μπαρίτας, Αγοραστός, Ιωαννίδης, Αγγελάκης, Βλαχόπουλος. 

 
 Comments