Ανακοινώσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ευχαριστούν την κα Τοργασόβα-Αμανατίδου Ελένη, μητέρα μαθήτριας του σχολείου μας, για τη φιλοτέχνηση και την προσφορά πινάκων ζωγραφικής σε θεματικές αίθουσες διδασκαλίας(Πληροφορική-Βιβλιοθήκη, Τραπεζαρία) και στον διάδρομο του 1ου Ορόφου. Με την παρέμβαση αυτή το σχολείο λειτουργεί ως ένα σύγχρονος χώρος που φιλοξενεί την Τέχνη, προάγει τον Πολιτισμό και την Ιστορία και δίνει ερεθίσματα στους μαθητές, βελτιώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

  

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
 1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως. 
 2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως: 
  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. 
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. 
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. 
  • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα. 
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. 
Άσκηση ετοιμότητας σεισμού
Την Τρίτη 2-2-2016 στις 8:30 ως 9:30 θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο ασκήσεις ετοιμότητας σεισμού σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου.


Ενημερωτικό σημείωμα
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού το σχολείο μας από την Πέμπτη 17-09-2015 θα λειτουργήσει με 6ωρο υποχρεωτικό πρωινό πρόγραμμα που λήγει στις 13:15.
Το ολοήμερο πρόγραμμα θα ξεκινά στις 13:20 και θα λήγει στις 15:30.
Το πρόγραμμα αυτό θα ισχύει μέχρι νεότερη ανακοίνωσή μας. 

Αγιασμός για το σχολικό έτος 2015-2016
10ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης - 10ο Νηπιαγωγείο
Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11-09-2015 και ώρα 9:00. Την ίδια μέρα οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία τους.


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015
Ενημερωτικό σημείωμα
Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 το σχολείο θα είναι κλειστό επειδή θα διενεργηθούν οι εκλογές αντιπροσώπων για τη 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στο Κάμπινγκ "Ολύμπιος Ζευς".
Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 οι μαθητές θα σχολάσουν στις 13:05 λόγω της διενέργειας εκλογών για την επιλογή Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.)
Στις 18:30 της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί η τελική "Γιορτή Χαράς" στην αυλή του σχολείου μας (εφόσον ο καιρός είναι καλός), αλλά και οι  εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Λήξης από τους μαθητές της Στ' τάξης. Τη γιορτή θα παρακολουθήσουν οι γονείς των μαθητών της Στ' τάξης.
Τη Δευτέρα 15  Ιουνίου 2015 και ώρα 9:00 θα επιδοθούν οι Τίτλοι Σπουδών και Προόδου των μαθητών.

Επιμορφωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων Ε' και Στ'
Αγαπητοί γονείς,
την Τρίτη 13 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί, στο χώρο του σχολείου μας, επιμορφωτική συνάντηση της Σχολικής Συμβούλου της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων Ε' και Στ'. Θέμα της συνάντησης είναι: "Values and Knowledge Education (VaKE) - Μια κονστρουκτιβιστική προσέγγιση στη μάθηση περιεχομένων με αξιακά και γνωστικά στοιχεία" και επιμορφωτές θα είναι ο εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Λικίδης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ.Αικατερίνη Σουλή και Ανθή Σεϊταρίδου.
 

Επιμορφωτικό σεμινάριο
Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, στο σχολείο, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο από τη Σχολική Σύμβουλο της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας. Για το λόγο αυτό οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12:00. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.


Σχολές Γονέων - Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα
   Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς με θέμα "Αθλητισμός και Διατροφή" του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης - Σχολές Γονέων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνική προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

   Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 20 ατόμων.

   Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Ρίντου Ελένη (ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ), τηλ. 6944204478


Υπενθύμιση

 Κάθε Δευτέρα (9:30 - 12:00) βρίσκεται στο σχολείο μας Ψυχολόγος.


Άσκηση σεισμού με σενάριο

  Την Παρασκευή 3-4-2015 και ώρα 11:00, θα υλοποιηθεί στο σχολικό συγκρότημα άσκηση σεισμού από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κ. Μακεδονίας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2015».Στην άσκηση θα συμμετέχουν το ΕΚΑΒ με επανδρωμένο ασθενοφόρο και η Τροχαία Κατερίνης. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση ισχυρού σεισμού στο συγκρότημα, με συνέπεια την εκτεταμένη κατάρρευση των εγκαταστάσεων του κτιρίου καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον υπόγειο χώρο, ενώ θα υπάρχουν και εγκλωβισμένα άτομα. 


Έκθεση βιβλίου

Αγαπητοί γονείς,

Την Πέμπτη 2-4-2015, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα σχολικού βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο έκθεση βιβλίου με θέμα «Δώστε μας βιβλία δώστε μας φτερά» (Υπάρχει δυνατότητα αγοράς).


25η Μαρτίου 2015
   Η Διεύθυνση, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, σας προσκαλούν την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 8:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, για να ξαναζήσουμε μαζί με τα παιδιά της Στ' τάξης, την ηρωική εξέγερση των Ελλήνων του 1821.


Ενημέρωση Β' τριμήνου
   Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00 θα δοθεί η βαθμολογία των μαθητών με τη λήξη του Β' τριμήνου (σχ. έτους 2014-15). Παρακαλούμε όλου σας να προσέλθετε προκειμένου να ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς και να παραλάβετε τους Τίτλους.
   Οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12:00. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.


10 Φεβρουαρίου - Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
   Όλο και συχνότερα σήμερα, παιδιά μικρών ηλικιών "σερφάρουν" ανεξέλεγκτα στις σελίδες του διαδικτύου. Για το λόγο αυτό και με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, το Insafe (Δίκτυο Βελτίωσης της Πληροφόρησης) εξέδωσε ένα βιβλίο 33 σελίδων, για τους μικρούς του φίλους, το οποίο τους δίνει μια σύντομη ματιά στην επίδραση που έχει η τεχνολογία στην καθημερινή τους ζωή. Μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, εισάγει διάφορες έννοιες της σύγχρονης τεχνολογίας και θέτει ζητήματα όπως η ιδιωτικότητα. 
Ας κάνουμε όλοι από κοινού, κάθε μέρα του έτους, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!

Δείτε το βιβλίο:

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:Εκλογές 25 Ιανουαρίου 2015
   Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλης της χώρας την Παρασκευή 23 και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, λόγω της διεξαγωγής των εθνικών - βουλευτικών εκλογών.Χριστουγεννιάτικη γιορτή Α' και Β΄ τάξης

   Σας περιμένουμε όλους την Τρίτη 23-12-2014, στις 9:30 π.μ.

 Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων...

     Την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00, θα δοθεί η βαθμολογία των μαθητών με τη λήξη του Α΄ τριμήνου (σχ. έτους 2014-2015).

Σας παρακαλούμε όλους να προσέλθετε στο σχολείο για να ενημερωθείτε από τους δασκάλους των παιδιών σας σχετικά με την πρόοδό τους και να παραλάβετε τους Τίτλους.

     Οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12:00. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

     Την ίδια μέρα από τις 8:00 έως 14:00 θα λειτουργεί στο σχολείο το Χριστουγεννιάτικο παζάρι με κατασκευές των μαθητών μας και τις δικές σας προσφορές.

     Την Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 9:30 θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.

Σας περιμένουμε όλους.


17 Νοεμβρίου 2014

   Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τη γιορτή που ετοίμασε η Ε' τάξη του σχολείου μας, με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η γιορτή μας θα ξεκινήσει στις 9:00 ενώ οι μαθητές θα αποχωρίσουν στις 10:30.Κλειστά τα σχολεία λόγω εκλογών των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών

   Κλειστά θα είναι τα σχολεία την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 λόγω των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.Έναρξη προγραμμάτων της Σχολής Γονέων του Νομού Πιερίας.
   Τα προγράμματα που παρέχονται είναι:
1.Σύγχρονη οικογένεια (50 ώρες)
2.Σύνδεση σχολείου-οικογένειας (50 ώρες)
3.Αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης (25 ώρες)
4.Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (25 ώρες)
5.Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (25 ώρες)

   Τα προγράμματα απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης ηλικίας και μόρφωσης σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 20 ατόμων.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Ν.Πιερίας, Τηλ.6944204478, email: eleni.rintou@gmail.com

"Διενέργεια του εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων από αέρος"

αναρτήθηκε στις 20 Νοε 2014, 12:46 μ.μ. από το χρήστη Πιπίλης Κώστας   [ ενημερώθηκε 21 Νοε 2014, 1:19 π.μ. ]

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  

ΓΕΝ ΔΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ 

ΔΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΖΩΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΩΝ

ΘΕΜΑ: Αρχικό χρονοδιάγραμμα για τη διενέργεια του εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων από αέρος και λεπτομέρειες επίβλεψης των ρίψεων των εμβολίων δολωμάτων

 Πλάνο/χρονοδιάγραμμα των πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2014.

Οι ρίψεις θα ξεκινήσουν στις 10 Νοεμβρίου για 7 περίπου ημέρες (10-16 Νοεμβρίου) από το αεροδρόμιο του Πολυκάστρου Κιλκίς. Τα αεροπλάνα θα επιχειρήσουν αρχικά στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία (Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική κλπ). Την ίδια περίοδο για δύο ημέρες θα γίνουν ταυτόχρονα και πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καβάλας. Από το αεροδρόμιο του Πολυκάστρου θα γίνει προσπάθεια να εμβολιαστούν επίσης οι περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της Πίνδου και δυτικά του Κιλκίς (Πέλλα, Ημαθία κλπ).

Στις 17 έως 21 περίπου Νοεμβρίου ( 5 ημέρες περίπου) τα αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν ρίψεις από το αεροδρόμιο της Έδεσσας, όπου θα εμβολιαστούν οι ορεινές περιοχές ανατολικά της Πίνδου(ΠΕ Κοζάνης, Καστοριάς , Φλώρινας, Γρεβενών, , κ.λπ).

Στις 22 έως 28 Νοεμβρίου (7 ημέρες) θα επιχειρήσουν από το αεροδρόμιο της Λάρισας για τις περιοχές Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Πιερίας, Μαγνησίας κλπ. Επίσης από το ίδιο αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθούν ρίψεις στις περιοχές Φθιώτιδας και Ευρυτανίας

Τελευταίες θα εμβολιαστούν οι περιοχές που βρίσκονται δυτικά της Πίνδου (οι ΠΕΙωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας κλπ) Οι εμβολιασμοί αυτοί θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του Νοεμβρίου έως αρχές Δεκεμβρίου για 5 περίπου ημέρες από το αεροδρόμιο του Αγρινίου.

Το σχέδιο των πτήσεων είναι ενδεικτικό και υπάρχει πιθανότητα να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Οι πτήσεις θα ξεκινούν με την ανατολή του ήλιου (γύρω στις 8.00 το πρωί) και θα διαρκούν μέχρι τη δύση (γύρω στις 6.00 το απόγευμα). Αν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τις πτήσεις σε μία περιοχή, οι ρίψεις θα γίνονται σε άλλες κοντινές περιοχές και τα αεροσκάφη θα επιστρέφουν για εμβολιασμούς στην αρχική περιοχή μόλις ο καιρός το επιτρέψει. Γίνεται κατανοητό ότι το πρόγραμμα μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Περισσότερα . . . . 

Βίντεο YouTube


Αξιολόγηση της πράξης "Νέο Σχολείο" (Σχολείο 21ου αιώνα)

αναρτήθηκε στις 8 Οκτ 2014, 2:51 μ.μ. από το χρήστη DS KATERINIS

Αγαπητοί γονείς,
καθώς ολοκληρώνεται η εφαρμογή της πράξης "Νέο Σχολείο" (Σχολείο 21ου αιώνα), στην οποία συμμετείχε το σχολείο μας τα τελευταία τρία χρόνια, καλούμαστε να συμπληρώσουμε σχετικά ερωτηματολόγια αξιολόγησής της. Στη διαδικασία αυτή, δυνατότητα συμμετοχής έχουν τόσο οι μαθητές του σχολείου όσο και εσείς. Όσοι, λοιπόν, θέλετε να πάρετε μέρος στην έρευνα, μπορείτε να συμπληρώσετε ανώνυμα τις σχετικές φόρμες που είναι αναρτημένες στις ακόλουθες διευθύνσεις:
α) Για τους μαθητές: http://mathites.questionpro.com/
β) Για τους γονείς: http://goneis.questionpro.com/

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

αναρτήθηκε στις 30 Σεπ 2014, 3:22 μ.μ. από το χρήστη DS KATERINIS

Έναρξη τμημάτων στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του Δήμου Κατερίνης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.katerini.gr/

" Αγιασμός"

αναρτήθηκε στις 8 Σεπ 2014, 6:15 π.μ. από το χρήστη Πιπίλης Κώστας

10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2014 – 2015 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 8.45.(Την ίδια μέρα οι μαθητές θα παραλάβουν και τα βιβλία)
Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου      

"Ξεκίνημα σχολικής χρονιάς 2014-2015"

αναρτήθηκε στις 27 Αυγ 2014, 5:20 π.μ. από το χρήστη Πιπίλης Κώστας   [ ενημερώθηκε 27 Αυγ 2014, 5:27 π.μ. ]

 

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 θα αρχίσει το νέο διδακτικό έτος στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά,

τα Γυμνάσια, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά.


(ΦΕΚ με αριθμό 1861α και Υπουργική Απόφαση 
αρ πρ.95567 /Γ2/20-06-2014)

Α.Δ.Υ.Μ. : Τα νέα Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητή

αναρτήθηκε στις 27 Αυγ 2014, 5:10 π.μ. από το χρήστη Πιπίλης Κώστας   [ ενημερώθηκε 27 Αυγ 2014, 5:26 π.μ. ]

Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ6/304/75662/Γ1/15-05-2014 Κ.Υ.Α, σας ενημερώνουμε ότι από τη νέα σχολική χρονιά 2014-15 καθιερώνεται το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Το Α.Δ.Υ.Μ.:

 1. έχει προληπτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην προστασία και στην προάσπιση της υγείας και της ζωής των μαθητών και των μαθητριών, καθώς και στη στήριξή τους με τη λήψη  ανάλογων μέτρων

 2. αποτελεί μέσο επικοινωνίας του ιατρού με τη σχολική μονάδα και περιέχει τα πορίσματα της ιατρικής εξέτασης του μαθητή/τριας που αφορούν στο σχολείο 

 3. είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες και, γενικότερα, στις σχολικές δραστηριότητες

 4. πληροφορεί το διδακτικό προσωπικό της σχολικής μονάδας φοίτησης των μαθητών/τριών για θέματα που συνδέονται με την κατάσταση υγείας και τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία

 Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στη σχολική μονάδα:

- ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού και

- στην έναρξη φοίτησης στη Δ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

Ειδικά για το σχολικό έτος 2014-15 υποχρέωση προσκόμισης Α.Δ.Υ.Μ., έχουν οι μαθητές που θα φοιτήσουν στις Α' και Δ' τάξεις, καθώς. επίσης, και στην Ε΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων, δεδομένου ότι η ηλικιακή αυτή ομάδα έχει προσκομίσει το τελευταίο Α.Δ.Υ. πριν από δύο (2) έτη και συνεπώς δεν είναι επικαιροποιημένο.

Το σχετικό έγγραφο.

Το έντυπο

Θεατρική παράσταση

αναρτήθηκε στις 18 Ιουν 2014, 11:25 π.μ. από το χρήστη Πιπίλης Κώστας   [ ενημερώθηκε 16 Σεπ 2014, 11:57 π.μ. ] 

 
 

 


Έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

αναρτήθηκε στις 29 Μαΐ 2014, 3:56 π.μ. από το χρήστη Πιπίλης Κώστας   [ ενημερώθηκε 29 Μαΐ 2014, 4:02 π.μ. ]

Ο Σύλλογος Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, οι εκπαιδευτικοί (Δημοτικού και Νηπιαγωγείου) και τα παιδιά σε συνεργασία και με τους Σέρβους γονείς του σχολείου μας, καλούν σε βοήθεια για τα παιδιά της Σερβίας τα οποία υποφέρουν από έλλειψη σε απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης.
Για τον λόγο αυτό μπορούμε να συνδράμουμε στην ανθρωπιστική βοήθεια, φέρνοντας στο σχολείο τρόφιμα συσκευασμένα (γάλατα, κρέμες και νερό)για να διατεθούν στα πλημμυροπαθή παιδιά.

Προβολή ταινίας την Κυριακή 6 Απριλίου.

αναρτήθηκε στις 3 Απρ 2014, 2:14 μ.μ. από το χρήστη Πιπίλης Κώστας   [ ενημερώθηκε 18 Ιουν 2014, 11:32 π.μ. ]

Σημείωμα για τις ταινίες

Την Κυριακή 6 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα γίνει προβολή στο θεατράκι του σχολείου, της πολυβραβευμένης (σε παγκόσμιο επίπεδο) ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας «Ο Ψύλλος».

Την προβολή της ταινίας μπορούν να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ όποια παιδιά των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄επιθυμούν, με μόνη προϋπόθεση το σεβασμό της όλης διαδικασίας

 "Αποκριάτικο πάρτυ του συλλόγου"

αναρτήθηκε στις 23 Φεβ 2014, 9:49 π.μ. από το χρήστη DS KATERINIS   [ ενημερώθηκε 23 Φεβ 2014, 9:50 π.μ. ]


Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, έγινε η αποκριάτικη εκδήλωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.
Τόσο οι καλές επιλογές και αρκετή δουλειά από μέλη του συλλόγου,  όσο και η μεγάλη συμμετοχή, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία γιορταστικού κλίματος.
Τα παιδιά, ντυμένα τα περισσότερα , διασκέδασαν πολύ με τα απίθανα κόλπα του μάγου, έπαιξαν, χόρεψαν και συμμετείχαν στα "παιχνίδια" των κλόουν .
Στο τέλος της γιορτής, μια ομάδα παιδιών από το χορευτικό τμήμα  του συλλόγου, χόρεψε σύγχρονους χορούς.

 


1-10 of 68