ICT-Coördinator 2019

Vicli is een initiatief van de lerarenopleiding van Hogeschool PXL om ICT-coördinatoren uit scholen in Vlaanderen te verenigen in een lerend netwerk. Uit een bevraging bij ICT‑coördinatoren geeft 92% aan hierin geïnteresseerd te zijn. Met Vicli bieden we een antwoord op deze vraag uit het werkveld.

De wedstrijd

Tussen september en december 2018 werden 70 ICT-coördinatoren uit het Vlaamse onderwijs genomineerd door 238 collega-ICT-coördinatoren, -leraren, en -directies. Een jury van verschillende actoren uit het onderwijs duidde hierna één winnaar en acht eervolle vermeldingen aan. Op 28 maart 2019 mochten de winnaars hun prijs in ontvangst nemen.

"De wedstrijd is uniek in Vlaanderen en wordt georganiseerd door Vicli en Signpost."

Met deze wedstrijd willen de organisatoren een ICT-coördinator uit het Vlaamse onderwijs in de kijker te zetten voor zijn of haar uitmuntende opdracht.

"De winnaar draagt gedurende één jaar de titel van ‘ICT-coördinator van het jaar’."

De uitslag

Winnaar ICT-coördinator van het jaar: Jonas Nackaerts (WICO Scholengemeenschap)

Jonas werkt binnen scholengemeenschap WICO. Samen met zijn collega Bart vormt hij het ICT-team. Ze zijn zowel technisch als pedagogisch ICT-coördinatoren en staan ook nog enkele uren voor de klas. Recent startte ze een project met Chromebooks, Chromebits en Google Apps For Education.

Om up-to-date te blijven is een bezoek aan de BETT-show geen moeite voor deze heren. Ze scholen zich bij, voelen wat leerlingen willen, wat de noden van de leerkrachten zijn en weten op een fantastisch manier de brug tussen hen en ICT te slaan. In het kader van sharing is caring willen ze hun kennis en kunde graag delen buiten de school. Hierin ondernamen ze al enkele stappen. Zo zijn ze de oprichters van de website www.itoolbox.be en geven ze zowel internet als externe workshops.

AFTERMOVIE - ICT-coördinator van het jaar 2019.mp4