iTalen

Een taal leren doe je tegenwoordig niet enkel meer uit je boek. De digitale wereld van het internet, tablet, smartphone enz. kan hier ook een handje toesteken.

Hieronder enkele voorbeelden:

Powtoon

Wil je op een creatieve manier je presentatie geven of een onderwerp voorstellen? Wil je iets speciaals doen met het kortverhaal dat je hebt geschreven?

Dan is Powtoon misschien wel iets leuks voor jou. Maak op een eenvoudige manier cartoons vol animatie en verbluf je publiek.

Storyboard that

Eenvoudige online tool waarmee je cartoons kan maken. Perfect als alternatieve manier om bijvoorbeeld een kortverhaal voor te stellen. Laat je creativiteit de vrije loop!

Quizlet

Met Quizlet kan je je woordenschat inoefenen met je smartphone, laptop of chromebook. Het is een online module waarop je kan inloggen met je GAFE-account van school.

Quizlet bevat verschillende oefenopties en spelletjes om nieuwe woordenschat in te studeren. De afbeelding hieronder geeft een overzicht. Kwestie van eens uit te proberen...

Met de zoekfunctie kan je ook gericht op zoek gaan naar bestaande Quizlets.

Voor leerkrachten bestaat er ook een Quizlet Live. Hiermee kan je de leerlingen laten samenwerken om de quiz te spelen. Dat verhoogt ook de competitiedrang tussen de leerlingen.

Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van de mogelijkheden:

Vloggen

Vlog (een afkorting voor video weblog) is de benaming van een dagboek (Engels: log) op internet, waarbij het grootste deel van het dagboek bestaat uit videobeelden. De vlog is een variant op het blog (afkorting voor weblog), waarbij de inhoud voornamelijk tekst is. Iemand die een vlog maakt wordt een vlogger of vlogster genoemd. Een vlog is een van de genres van filmpjes op sites als YouTube.

Installeer een gratis app op je smartphone of tablet en ga op een creatieve manier aan de slag. Zo breng je ict-vaardigheden in spreeklessen. Ook instructievideo's bij STEAM-projecten kunnen perfect gemaakt worden. We raden onderstaande apps aan. Ze zijn gratis te vinden in de App Store of de Google Play Store

Pocket Video Kinemaster VlotIt Vlog Star VivaVideo

Google+

Op zoek naar een manier om je schrijfvaardigheid te oefenen? Google+ geeft je de mogelijkheid om video's of artikels te posten en hierop te reageren.

Je leerkracht maakt een gesloten community aan en jullie delen elkaars meningen via sociale media.

Met je GAFE-account van school krijg je toegang tot Google+.

Posters & Instructiekaarten

CANVA

Met Canva kan je op een snelle, eenvoudige en online manier affiches, posters, uitnodigingen enz. maken. Deze tool is gratis en ter beschikking via je GSuite-account.

Easel.ly

Met Easel.ly kan je op een eenvoudige manier infographics, affiches en flyers maken. Zet je leerlingen aan de slag met deze eenvoudige online tool. Inloggen gaat rechtstreeks met je GSuite-account.

Piktochart

Piktochart is vergelijkbaar met Easel.ly en is dus ook bruikbaar voor het online maken van infographics, posters en flyers. Ook hier kan je rechtstreeks inloggen met je GSuite-account.

Infogram

Infogram is een eenvoudig te gebruiken infographic- en instructiekaartenmaker. Maak en deel prachtige infographics, online rapporten en interactieve kaarten. Maak hier je eigen poster. Ook hier kan je rechtstreeks inloggen met je GSuite-account.

Clarisketch

Clarisketch is een super coole nieuwe app waarmee je afbeeldingen kunt annoteren tijdens het opnemen van een voice-over en deze dan naar mensen kunt sturen. Installeer de app op je smartphone of tablet en ga op een creatieve manier aan de slag.

Het concept is simpel: maak een foto, teken erop tijdens het opnemen van een voice-over en deel het. Het is super netjes. Hij kan in elke browser worden afgespeeld (je kunt ervoor kiezen om de video openbaar te laten weergeven of privé te delen). Booya.

Woordenwolk

Je komt een woordenwolk (ook wel: Word Cloud) vaak tegen op het internet. Zo heb je bijvoorbeeld bloggers die een woordenwolk gebruiken om de thema’s van hun blog overzichtelijk te maken voor bezoekers. Maar een woordenwolk kan ook een leuke illustratie zijn voor je lessen. Wanneer je met verschillende lettertypes, kleuren en vormen speelt, kun je deze écht in het oog laten springen.

Je kunt gemakkelijk zelf je eigen woordenwolk maken op het internet met woordwolk.nl. Deze online tool kan je gratis gebruiken. Inloggen is niet nodig.