iInstructie

Met flipping the classroom draai je de tijdsbesteding op school en thuis om. De klassikale kennisoverdracht maakt plaats voor video’s of andere vormen van online instructie bij de leerling thuis. Het oefenen met de leerstof gebeurt vervolgens op school. Zo ontstaat er meer ruimte voor extra uitleg en voor verdieping van de stof onder schooltijd.

Moovly

Moovly is een leuke tool waarmee je video's kan opnemen. Ideaal dus als je blended learning of flipped classroom wil toepassen in je lessen.

Bruikbare links:

Screencastify

Screencastify is een chrome-extensie die je toelaat om opnames te maken van je scherm of van je webcam. In enkele stappen heb je je instructievideo klaar. Deze tool voorziet ook een integratie met Google Drive zodat je je video's onmiddellijk online kan opslaan.

TED-ED

Op zoek naar interessante video's die bruikbaar zijn tijdens presentaties of lessen. Neem een kijkje op de TEDEd-website waar je heel wat videomateriaal terug kan vinden. Zelfs erg moeilijke materie wordt op een verstaanbare manier toegelicht.

Het videomateriaal is onderverdeeld in volgende topics:

Powtoon

Met Powtoon kan je presentaties maken die lijken op een cartoon. Hiermee verhoog je het fungehalte van je uiteenzetting.

Je kan op een eenvoudige manier animaties toevoegen zoals je kan zien in onderstaande video:

Prezi

Op zoek naar een andere soort presentatie als Google Presentaties of Powerpoint? Kijk eens wat Prezi je te bieden heeft...

Bruikbare links:

Thinglink

Thinglink geeft je de mogelijkheid om informatieknopjes te zetten op foto's. Hierdoor kan je een foto interactief maken met tekst en video.

Het basisaccount van Thinglink is gratis, maar er bestaan ook speciale tarieven voor leerkrachten.

De tool heeft een koppeling met GSuite, dat maakt het aanloggen eenvoudig.

Een voorbeeld van een Thinglink-afbeelding kan je vinden op de iAlgemeen-pagina.

Explain Everything

Maak je eigen online cursus met Explain Everything. Gebruik afbeeldingen , video's, links, tekst enz. om je leerstof online aan te bieden aan je leerlingen. Je kan bestaande presentaties inlezen in Explain Everything en je uitleg schriftelijk of mondeling toevoegen. Importeer en exporteer je materiaal rechtstreeks vanuit je Google Drive.

TimeLine JS

Vul een Google-template aan met data en informatie en Timeline JS stelt voor jou een schitterende tijdlijn samen die je kan delen met je klas.

Deze tool kan je ook gebruiken om leerlingen een tijdlijn te laten presenteren voor hun klasgenoten.

De te gebruiken template kan je vinden op de website van Timeline JS.

CLASSROOMSCREEN

Classroomscreen.com Het beste scherm voor elk klaslokaal! Krijg snel een timer, tekstveld, tekenprogramma, naamkiezer, werksymbolen en meer. Helemaal gratis.

Bruikbare links: