Find The gang Leader

“Recent logeerde ik in een hotelkamer in Brussel. Al snel merkte ik op dat dit geen gewone hotelkamer was: de ramen waren gesloten, de deuren extra beveiligd en er lag nog een laptop op de tafel.

Ik opende de laptop en kwam op een geheime chatbox uit van een hackersbende die actief was in de hele wereld. Ik vond geheime informatie over gesprekken, nieuwe aanvalstargets en bendeleden. Plots hoorde ik geklop op mijn deur. Het waren enkele bendeleden die hun laptop kwamen ophalen. Ik ben meteen gevlucht.

De bende zag dat iemand op de laptop bezig geweest was. Toen ze dat zagen hebben ze snel de harde schijf van de laptop gewist.

Ik leef nog steeds ondergedoken en de hackers zijn nog steeds naar mij op zoek. De informatie die ik bezit heb ik verstopt in puzzels die je zal moeten gaan zoeken over de hele wereld.

Kunnen jullie mijn puzzels ontcijferen en zo de juiste bendeleider ontmaskeren en doorgeven aan de politie? Alleen dan kan ik terug mijn normale leven leiden."

"Veel succes! Mijn leven ligt in uw handen."

Crack the code!

Spel: Find the gang leader

De oplossing

Via het contactformulier kan je als leerkracht of directie de oplossingen van 'Find The Gang Leader' aanvragen. We versturen een pdf-bestand met alle oplossingen en de te kraken code.