iExtensies

Extensies zijn kleine, meestal gratis, softwareprogramma's die gekoppeld worden aan je Chrome browser en die de browse-ervaring aanpassen en kunnen verbeteren. De toegevoegde extensies worden aan je Google-account gekoppeld. Vele extensies kunnen een meerwaarde zijn voor de hedendaagse leerkracht of leerling. Dit wil zeggen dat je ze maar éénmalig moet toevoegen. Je vind de meeste extensies terug in de Chrome Webstore. Op deze pagina proberen we de meest interessante extensies te bespreken.

Office Editor

Zodra de extensie Office Editor is geïnstalleerd, worden Office-bestanden die u er naartoe sleept in Chrome of die u opent in Gmail, Google Drive en meer, automatisch geopend in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, waar u ze kunt bekijken en bewerken. In Google Drive klik je rechts op het Office document en opent dit met het gewenste Google Editor programma.

  • Bekijk en bewerk bestanden uit Microsoft Word, Excel en PowerPoint met Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties
  • Bekijk en bewerk bestanden voor Microsoft Word, Excel en PowerPoint zonder Office op uw computer te installeren.

Bij het bewerken van Microsoft Office documenten heb je wel een beperkte functionaliteit.

U kunt elk bestand opnieuw opslaan in de oorspronkelijke Office-indeling of converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, zodat u nog meer functies kunt gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld anderen uitnodigen de bestanden met u te bewerken, opmerkingen toe te voegen, te chatten en meer.