be safe on web

Een project van iToolbox

Met het project "Be Safe on Web" wil iToolbox inzetten op een veilige online omgeving voor jongeren. iToolbox wil verder kijken dan de mogelijke risico’s voor jongeren. Door positieve boodschappen en handige tips wil iToolbox jongeren ook bewust maken van de valkuilen. Met het project "Be Safe on Web" wil iToolbox zowel leerkrachten, leerlingen als ouders bereiken.

Om leerkrachten, leerlingen & ouders hierbij te ondersteunen stelt iToolbox met "Be Safe on Web" een kant en klaar pakket met heel wat informatie ter beschikking. Hieronder vind je uitleg die je als leerkracht, leerling of ouder op weg kunnen helpen.

1) Voor de leerlingen

De eerste categorie 'Voor de leerling' is een categorie speciaal voor leerlingen met theorie en leuke escape games over het thema: 'Hoe moet ik veilig online zijn?'.

Met deze categorie willen we een aparte werkruimte creëren voor leerlingen en leerkrachten om op een overzichtelijke manier aan de slag te kunnen gaan.

De categorie is zo opgebouwd dat je rond alle leerplandoelstellingen van dit thema interactief kan werken.

2) Voor de ouders

Met de categorie 'Voor de ouders' willen we vooral een informatiebord zijn waar ouders tips & tricks kunnen vinden. Wat doet uw kind op internet? Kinderen zijn zich onvoldoende bewust van de gevaren van het internet. Ouders weten niet altijd hoe ze hun kinderen moeten beschermen tegen de gevaren van internet en online gedrag in het algemeen. Dit komt omdat ouders weinig zicht hebben op het online risicogedrag van hun kinderen.

Wij kijken als ouder eerder wantrouwig naar het internet en sociale media, maar onze jongeren zijn hier vaak mee opgegroeid. Belangrijk is dus om hierover te praten, interesse te tonen.

Hoe werkt dat nu eigenlijk, die Snapchat?

Wat is sexting? Hoe maak ik dit bespreekbaar?

Alvast veel lees-, leer- en testplezier!

Team iToolbox