Schoolinfo

Voor het eerst naar school?

Inschrijven op onze school kan altijd na afspraak tijdens of na de schooluren. Wilt u een afspraak maken? Vul even dit formulier in en we nemen contact met u op.

Meer info over het dagverloop in een kleuterklas? Klik hier!

Opendeur- en inschrijvingsmoment

Vrijdag 15 maart '19 zetten we graag onze deur open voor de nieuwe instappertjes. Dit van 15u.30 tot 18u.30. Van harte welkom op het koekeloeremoment.

Het leerlingenparlement

Drie keer per jaar komen twee afgevaardigden per klas samen in het leerlingenparlement. Op deze manier hebben de kinderen ook inspraak in het gebeuren van de school.

Samen met de directeur en drie leerkrachten kunnen ze hun mening uiten over het reilen en zeilen op de school.

De dagen waarop dit doorgaat, kan u in onze kalender terugvinden.

Onze schoolvisie

In onze visietekst kan u lezen waarvoor wij als school, als leerkracht, als mens, ons dagdagelijks inzetten om mee te werken aan de opvoeding, het welzijn en de totale ontwikkeling van uw kind.

Dit is het verhaal waarvoor wij als school staan.

Klik hier om ons opvoedingsproject te lezen.

Oudercomité

Op onze school is er een heel levendig oudercomité.

Maandelijks komen de leden samen om activiteiten te organiseren. Zo is er het bakje-troost op de eerste schooldag, de Rode-neuzentocht in maart en nemen ze deel aan de kerstmarkt in Meulebeke. Ook de kinderen worden af en toe verrast met iets lekkers.

Bekijk zeker eens hun blog.


Ons schoolreglement

Om te werken op een fijne, respectvolle manier, om te slagen in een goede samenwerking, worden afspraken gemaakt. Deze staan in het schoolreglement.

Goede afspraken maken goede vrienden.

Af en toe worden aanpassingen gedaan van administratieve, pedagogische of wettelijke aard. Deze worden u jaarlijks voorgelegd.

Het volledige reglement is opgesplitst in 5 grote delen en die kan u hier terugvinden.

Krachtlijnen van een Christelijke school

Met de kinderen willen we groeien naar een katholieke dialoogschool. We gaan met alle kinderen in dialoog en luisteren naar elkaar. Op die manier gaan we op zoek naar een leefbare samenleving met respect voor iedereen.

Lees hier onze volledige visietekst.