Wat eten we vandaag?

Verrassend vreugdevol groeien.

Vreugde gaat hand in hand met tevredenheid, enthousiasme, plezier, blijheid en geluk. Vreugde is aanstekelijk.

Vreugde willen we delen met iedereen!


Onze school werd door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens onze inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie in het schooljaar 2019-2020.

Ook dit jaar nemen we deel aan:

-Voetgangerstraining bij kleuters.

-Het grote voetgangersexamen en het Grote Fietsexamen, waarbij kinderen veilig leren stappen of fietsen.

-De Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen.

-De flitscampagne, de schoolactie die de kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen.

Na de herfstvakantie starten we met de verkeerscampagne ‘Helm op fluo top’.

Deze verkeerscampagne loopt tot aan de krokusvakantie. Dit is een verkeersproject waarbij de kinderen gestimuleerd worden om in deze donkere dagen een fluohesje te dragen.

Indien de kinderen hun fluohesje aan hebben en bij het fietsen hun helm, kunnen ze een sticker verdienen. Deze stickers verzamelen de kinderen op een spaarkaart.

Met een volle spaarkaart kunnen ze leuke prijzen winnen.

Zorg er dus voor dat uw kind zichtbaar naar school stapt of fietst en verhoog zo de veiligheid.

Leerplichtige leeftijd verlaagd tot 5 jaar.


www.youtube.com/watch?v=u96pcwG-UQY&feature=youtu.beDe Akker is laureaatschool

'Sport beweegt je school 2.0'


Beste ouders,

We zenden heel wat mails deze periode.

Wij horen echter dat sommige van onze mails niet toekomen. Wij kunnen zelf hieraan niets doen. Microsoft heeft aanpassingen gedaan aan de SPAM-filters... , vandaar het probleem.

Omdat het van cruciaal belang is dat u onze mails ontvangt en om er zeker van te zijn dat onze mailcommunicatie bij u terechtkomt, vragen we u onze domeinnaam toe te voegen aan "vertrouwde afzenders". Jullie moeten dus ZELF actie ondernemen.

Dit is het stappenplan:

https://docs.google.com/document/d/1lWirmrT0kfDx1Y-hGS7PEWgbxJVpq24WlM6sk7r_COg/edit#

Het is belangrijk dat deze stapjes nauwgezet uitgevoerd worden. Mensen met een hotmailadres moeten dat doen via hotmail.com, outlook.be adressen moeten naar outlook.be gaan om dat te doen enzoverder. (Sommige mensen gebruiken Windows Mail, maar daar kan je die aanpassing NIET doen. Je moet dus naar de "website" van de mailprovider gaan.)

Grootouderfeest

De kleuters brachten het sprookje Eefje Donkerblauw.

Een verhaal over vriendschap, liefde en verdraagzaamheid met in de hoofdrol een koningin die dol is op donkerblauw. ( meer foto's op de blogs )

Het team van de akker is er klaar voor!!

We zorgen voor een kleurrijke start.

Basisschool De Akker opent nieuw speelbos met speeltuin

Tijdens het schoolfeest bij basisschool De Akker werd het pas aangelegde speelbos officieel geopend. Het gaat om een tuintje in een bosrijke omgeving met enkele speeltuigen. Dat geheel wordt samengevoegd met de speelplaats en zo komt men tot een grotere speelplaats. De bedoeling is een meerwaarde te schenken naar de school toe en de kinderen meer te doen bewegen.

De eetzaal werd omgetoverd tot een gezellig restaurant.

Tijdens de paasvakantie werd de grasheuvel en zandbak aangelegd.

Vorig schooljaar startten we met het project: "De kracht van acht" met als doel een bijdrage te leveren aan een wereld, waarin kinderen leren in respect met zichzelf en de omgeving te kunnen leven. Het gaat over een manier om bepaalde (universele) waarden zichtbaar en overdraagbaar te maken. Wij denken hierbij aan: zelfrespect, eigenwaarde, verdraagzaamheid, samenwerking, verbinding, respect voor de ander en liefde voor jezelf en voor de ander. Deze maand staat volgende kracht in de kijker: Zeggen wat we graag willen.

Het is niet vanzelfsprekend dat de ander jouw wensen weet en begrijpt; vertel hem dus wat je wensen zijn, met respect. Wanneer je dus zegt wat je wél wilt, in plaats van wat je niet wilt, is het voor de ander gemakkelijker om rekening met je te houden en aan jouw behoeften tegemoet te komen. Als je veel woorden nodig hebt om te zeggen wat je in gedachten hebt, denk dan wat langer na. In elke klas wordt n deze kracht gewerkt.

In elke klas wordt hieraan gewerkt, ieder op zijn niveau.

MEER GROEN SAMEN DOEN

Klik hier voor alle foto's van onze startdag.


Tussen 1 september 2018 en 1 september 2020 start elke basisschool met het nieuwe leerplan Zin in leren! Zin in leven!

Op vrijdag 15 juni geven we samen met vele scholen de kick-off Zill.

Iedereen welkom vanaf 14.15 u.

ZILL kick off.pptx

ZILL KICK-OFF - ZILL KICK-OFF - ZILL KICK-OFF - ZILL KICK-OFF - ZILL KICK-OFF

Nieuwe koekjestrommel voor kleuters

De gemeente Pittem schenkt sedert 2008 nieuwe koekjesdozen aan de kinderen van de Basisscholen in Pittem en Egem. Het doel van deze actie is om zo de afvalberg te verminderen door koekjes in grote verpakkingen te kopen en vers te houden in de herbruikbare koekjesdozen. De kleuters in Egem waren blij met hun nieuwe koekendoos, al hadden sommigen waarschijnlijk gehoopt dat er ook koekjes in zaten. ( Bron: Het Nieuwsblad )

1 september 2017

Op deze eerste schooldag werden de kinderen en hun ouders verwelkomt door het oudercomité. Dit jaar zetten we de talenten van de kinderen centraal. Aan de hand van een toneeltje werd de slogan van de school en tevens het jaarthema: "Een bodem voor elk talent" verduidelijkt. De kinderen stelden hun talent creatief voor om dan dit kaartje in de talentenboom te hangen , ze zongen samen het talentenlied, we speelden 'schipper mag ik overvaren' waarbij de kinderen mochten tonen welke bewegingen ze goed konden en tot slot werden allerlei talenten uitgebeeld.Ik heb een droom.

Ik heb een droom van een school.

Ik droom dat alle kinderen gelukkig mogen zijn in onze school.

Ik droom dat er in iedere klas en in ons lerarenteam een sfeer van vriendschap en openheid heerst.

Ik droom dat niet alleen punten tellen, maar dat iedereen meebouwt aan een school waar iedereen goed is voor elkaar.

Ik droom dat we als leerkrachten onze leerlingen graag zien hoe verschillend zij ook zijn en dat we in elke leerling de talenten zien.

Ik droom van een school waar er een bodem is voor elk talent.

FOTO'S SCHOOLFEEST

Hier kan je de foto's van het schoolfeest bekijken.