Wat eten we vandaag?


Vanaf 19.00u bent u welkom voor het aperitief en vanaf 20.00u kan er aangeschoven worden aan het kaasbuffet.

Voor niet-kaaseters wordt er een vleesschotel voorzien.

De kinderen die geen kaas lusten, kunnen een croque monsieur bestellen.

De kinderen kunnen in de klassen deelnemen aan verschillende activiteiten.

Wij laten zien dat onze school belang hecht aan beweging en sporten. Wij doen mee aan de actie!


Alle kinderen mogen op woensdag 18 september in de outfit van hun sportclub naar school komen.

Onze school doet ook mee aan de jaarlijks STRAPDAG van het Octopusplan. Onze school wil kinderen en ouders stimuleren om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind.

Het team van de akker is er klaar voor!!

We zorgen voor een kleurrijke start.

Instapdagen voor instappende kleuters (geboortejaar 2017) voor het schooljaar 2019/2020

Maandag 2 september 2019 (1e schooldag): kinderen geboren voor 3 maart 2017

Maandag 4 november 2019 (na herfstvakantie): kinderen geboren voor 5 mei 2017

Maandag 6 januari 2020 (na kerstvakantie): kinderen geboren voor 7 juli 2017

Maandag 3 februari 2020: kinderen geboren voor 4 augustus 2017

Maandag 2 maart 2020 (na krokusvakantie): kinderen geboren voor 3 september 2017

Maandag 20 april 2020 (na paasvakantie): kinderen geboren voor 21 oktober 2017

Maandag 25 mei 2020 (na Hemelvaart): kinderen geboren voor 26 november 2017

Volgende welkomdagen: 14/12 en 28/03

Telkens mogelijkheid tot inschrijven.

Steeds welkom op een ander moment ( graag op afspraak ).


Basisschool De Akker opent nieuw speelbos met speeltuin

Tijdens het schoolfeest bij basisschool De Akker werd het pas aangelegde speelbos officieel geopend. Het gaat om een tuintje in een bosrijke omgeving met enkele speeltuigen. Dat geheel wordt samengevoegd met de speelplaats en zo komt men tot een grotere speelplaats. De bedoeling is een meerwaarde te schenken naar de school toe en de kinderen meer te doen bewegen.

De eetzaal werd omgetoverd tot een gezellig restaurant.

Tijdens de paasvakantie werd de grasheuvel en zandbak aangelegd.

Sneeuwpret op school!

Vandaag duurde de speeltijd iets langer op onze school. De speelplaats werd door de sneeuw helemaal herschapen tot een witte vlakte en de kinderen grepen volop hun kans om hiervan te genieten.

Vorig schooljaar startten we met het project: "De kracht van acht" met als doel een bijdrage te leveren aan een wereld, waarin kinderen leren in respect met zichzelf en de omgeving te kunnen leven. Het gaat over een manier om bepaalde (universele) waarden zichtbaar en overdraagbaar te maken. Wij denken hierbij aan: zelfrespect, eigenwaarde, verdraagzaamheid, samenwerking, verbinding, respect voor de ander en liefde voor jezelf en voor de ander. Deze maand staat volgende kracht in de kijker: Zeggen wat we graag willen.

Het is niet vanzelfsprekend dat de ander jouw wensen weet en begrijpt; vertel hem dus wat je wensen zijn, met respect. Wanneer je dus zegt wat je wél wilt, in plaats van wat je niet wilt, is het voor de ander gemakkelijker om rekening met je te houden en aan jouw behoeften tegemoet te komen. Als je veel woorden nodig hebt om te zeggen wat je in gedachten hebt, denk dan wat langer na. In elke klas wordt n deze kracht gewerkt.

In elke klas wordt hieraan gewerkt, ieder op zijn niveau.Onze school werd door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens onze inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.


Wij nemen elk jaar deel aan het voetgangersexamen en het Grote Fietsexamen, waarbij kinderen veilig leren stappen of fietsen. De Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen.

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zet iedereen het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Dit jaar gingen de juffen naar een andere klas met een mooi verhaal.

Via volgende link kan je de foto's bekijken:


klik hier


Helm Op Fluo Top loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie, goed voor 75 schooldagen. Wie ’s morgens met een fluohesje naar school komt, krijgt een sticker. Ook het dragen van een fietshelm levert een sticker op.

Vlaamse veldloopweek voor scholen.

Ook de leerlingen van De akker waren aanwezig!


Strapdag – vrijdag 21 september 2018

De kerndoelstelling van de STRAPDAG is het aanmoedigen van kinderen en ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht! De dagelijkse verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor je kind!

Neem een kijkje op de blogs voor foto's van deze leuke dag.Woensdag nemen we deel aan de actie ‘Breng je sportclub naar school’. Kinderen mogen in de outfit van hun sportclub naar school komen om deze te promoten.

MEER GROEN SAMEN DOEN

Klik hier voor alle foto's van onze startdag.

Maandag 10 september voor kleuter en L4,L5,L6

Dinsdag 11 september voor L1,L2,L3

Telkens vanaf 19u30

Na een lange deugddoende vakantie staat het team

van de basisschool De akker te springen

om er weer in te vliegen.


Proficiat!!

Onze school is laureaat van ‘Sport beweegt je school’ voor het schooljaar 2017-2018.


Tussen 1 september 2018 en 1 september 2020 start elke basisschool met het nieuwe leerplan Zin in leren! Zin in leven!

Op vrijdag 15 juni geven we samen met vele scholen de kick-off Zill.

Iedereen welkom vanaf 14.15 u.

ZILL kick off.pptx

ZILL KICK-OFF - ZILL KICK-OFF - ZILL KICK-OFF - ZILL KICK-OFF - ZILL KICK-OFF

Nieuwe koekjestrommel voor kleuters

De gemeente Pittem schenkt sedert 2008 nieuwe koekjesdozen aan de kinderen van de Basisscholen in Pittem en Egem. Het doel van deze actie is om zo de afvalberg te verminderen door koekjes in grote verpakkingen te kopen en vers te houden in de herbruikbare koekjesdozen. De kleuters in Egem waren blij met hun nieuwe koekendoos, al hadden sommigen waarschijnlijk gehoopt dat er ook koekjes in zaten. ( Bron: Het Nieuwsblad )

1 september 2017

Op deze eerste schooldag werden de kinderen en hun ouders verwelkomt door het oudercomité. Dit jaar zetten we de talenten van de kinderen centraal. Aan de hand van een toneeltje werd de slogan van de school en tevens het jaarthema: "Een bodem voor elk talent" verduidelijkt. De kinderen stelden hun talent creatief voor om dan dit kaartje in de talentenboom te hangen , ze zongen samen het talentenlied, we speelden 'schipper mag ik overvaren' waarbij de kinderen mochten tonen welke bewegingen ze goed konden en tot slot werden allerlei talenten uitgebeeld.Ik heb een droom.

Ik heb een droom van een school.

Ik droom dat alle kinderen gelukkig mogen zijn in onze school.

Ik droom dat er in iedere klas en in ons lerarenteam een sfeer van vriendschap en openheid heerst.

Ik droom dat niet alleen punten tellen, maar dat iedereen meebouwt aan een school waar iedereen goed is voor elkaar.

Ik droom dat we als leerkrachten onze leerlingen graag zien hoe verschillend zij ook zijn en dat we in elke leerling de talenten zien.

Ik droom van een school waar er een bodem is voor elk talent.

FOTO'S SCHOOLFEEST

Hier kan je de foto's van het schoolfeest bekijken.