Algemene info

...

Helm Op Fluo Top is ...

... een gratis verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier kunnen aanmoedigen.

Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, kunnen leerlingen stickers verzamelen en zo sparen voor leuke beloningen.

Scholen die zich inschrijven, ontvangen een gratis deelnamepakket met onder meer stickerkaarten en stickers en infofolders voor de ouders.

...

Oorsprong van het project

Helm Op Fluo Top ontstond in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Met het project wilde de politie kinderen sensibiliseren om zich zichtbaar en veilig in het verkeer te begeven door een fluohesje en een fietshelm te dragen. Voor de start van het project droeg slechts 17% van de leerlingen een fluohesje. Tijdens het project steeg dat naar maar liefst 87%!

...

Schooljaar 2014-2015:

Proefproject in de provincie Antwerpen

Gezien de succesvolle cijfers besliste de VSV om het project op grotere schaal uit te rollen. In een eerste fase in de provincie Antwerpen, bij wijze van proefproject. Het project werd een ongelofelijk succes. Liefst 350 basisscholen, goed voor 91.000 leerlingen, schreven zich in.

...

Sinds schooljaar 2015-2016:

Helm Op Fluo Top in heel Vlaanderen

Vanaf het volgende schooljaar werd Helm Op Fluo Top aangeboden aan scholen in heel Vlaanderen. Ook zij waren meteen overtuigd. Met telkens zo'n 1200 deelnemende scholen en meer dan 300.000 leerlingen, kunnen we (blijven) spreken van een enorm succes!

...

Schooljaar 2017-2018:

Nieuw: Tellingen

Sinds dit jaar worden er ook tellingen gehouden.

Deze gebeuren in 1 klas per leerjaar.

...