Bebat

Scholenactie 2017

...


Hoeveel hebben we verzameld?


6 vaten - 180 kg


...

...


Nieuws van Bebat !

Dit zijn onze Helden van Bebat

Deze scholen stuurden ons alvast een foto met de officiële ondertekening van het Erewoord van een Held.

Staat jouw school er tussen?

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1323510894461007.1073741858.109573659188076&type=1&l=0f17f0856a


...

Nieuws van Bebat !

De Bebat jury heeft alle inzendingen voor de musical.ly challenge bekeken en heeft ervoor gekozen om het extra punt voor creativiteit en originaliteit toe te kennen aan school ...

*tromgeroffel*

De Zandloper in 3350 Linter. Zij krijgen dus in totaal 2 punten voor deze challenge. Proficiat!

Alle andere inzendingen worden natuurlijk ook beloond met 1 punt voor hun deelname. We willen dan ook iedereen nog eens extra bedanken voor de zeer leuke & grappige filmpjes.

Zo, dat was al erg spannend.

Zet jullie maar alvast schrap want nog 4 keer slapen en dan kondigen wij de finale resultaten van de inzamelactie aan.

Maandag 20 november zullen we de winnende school in de loop van de dag verrassen met een bezoekje. (HINT! Kijk uit naar een kapiteinspet).

Tijdens onze reis naar de winnende school zullen we hier en daar al enkele hints geven op onze Bebat Facebookpagina. Alle scholen krijgen nadien per mail ook hun persoonlijke resultaat doorgestuurd.

Mis het zeker niet en hou onze pagina in de gaten!

Vriendelijke groeten,

Het Bebat marketing team

...


Helden Van Bebat


Veel scholen swingden de pannen van het dak #HeldenVanBebat!

>>> Ons filmpje werd opgenomen in de compilatie.

https://www.facebook.com/bebat.be/videos/1973826772839215/


...

Hoeveel hebben we verzameld?

1ste ophaling - woensdag 11 oktober 2017

1 vat - 76 kg

2de ophaling - vrijdag 27 oktober 2017

5 vaten - 104 kg

Algemeen totaal:

180 kg

...


Nieuws van Bebat zelf ...

Dag allemaal

De afgelopen 4 weken gingen jullie met z’n allen op batterijenjacht en bezorgden ons heel wat gebruikte batterijen. De tonnen zijn verzegeld en zullen binnenkort bij ons sorteercentrum in Tienen aankomen. Nu is het aan ons! Wij gaan aan de slag om al die batterijen een nieuw leven te geven.


...


Wat doen we nu precies met die batterijen?

En hoeveel batterijen zijn er nodig om nieuwe producten te maken?

• 13 gerecycleerde batterijen leveren genoeg grondstoffen om een brilmontuur te maken.

• Uit 120 batterijen kunnen we een splinternieuwe gieter maken.

• Als we samen 256 batterijen recycleren, kan er een nieuwe gsm gemaakt worden.

• 297 gerecycleerde batterijen leveren een kookpot op.

• 3.132 batterijen maken samen een fietsframe.

• Zelfs om een vliegtuig te maken zijn slechts 500.000 batterijen nodig.

(Je kan hierboven klikken !)


...


Gebruikte batterijen recycleren, dat kan tellen!

Over tellen gesproken, we zijn volop bezig met jullie eindscore te berekenen.

Uitkijken naar 20 november!

Want dan wordt de winnaar bekend gemaakt.

Vriendelijke groeten,

Het Bebat team


...

De laatste loodjes

(eigenlijk batterijtjes ...)

Oef! Na 4 weken alles op alles te zetten, zit de inzamelperiode er bijna op. Dat was me het ritje wel! Naast het mobiliseren van alle leerlingen en ouders, hebben jullie ook voldoende aandacht besteed aan het belang van recyclage, respect voor de natuur en uiteraard: veiligheid.

Dikke proficiat!

Vrijdag 20/10 is het de laatste dag om in te zamelen. Tijd voor een eindsprintje!

Verzegeling = Maandag.

Op maandag 23 oktober zal er tussen 08u00 en 17u00 iemand langskomen om alle Bebat tonnen te verzegelen, zorg dat je de verzegeling niet mist en voorzie permanentie.

De tonnen zullen ten laatste na 10 werkdagen volgend op 23 oktober worden opgehaald. Je krijgt op het moment van de ophaling een lege ton in de plaats.

Extra punten? Vergeet niet dat je dit jaar extra punten kan verdienen door mee te doen aan onze digitale uitdagingen. Je hebt nog 1 week de tijd om mee te doen.

Bebat & K3 bedanken jullie!

Wij zijn alvast heel erg tevreden met het verloop van de actie en wachten samen met jullie de resultaten in spanning af. Ook K3 zelf is heel trots op alle scholen die eerlijk en veilig hebben ingezameld!

Vriendelijke groeten en bedankt voor jullie inzet!

Het Bebat marketing team

...

Hoeveel hebben we tot nu toe verzameld?

1ste ophaling - woensdag 11 oktober 2017

1 vat - 76 kg

Algemeen totaal:

76 kg

...


De eerste volle ton met batterijen werd opgehaald !...

Uitdaging 2 (van Marthe)

De tweede uitdaging draait volledig rond veiligheid.

Simpel:

Toon dat je de ingezamelde knoopcellen op een stuk plakband kleeft.

1 bonuspunt voor elke school die dit gebeuren op beeld vastlegt.

De winnende school van vorig jaar heeft alvast deelgenomen aan de uitdaging. Bekijk hun filmpje hier.

En bekijk het filmpje van Drakenhof hier:

https://photos.app.goo.gl/A8uO72IoCUJFXrEz2


...

Special agents !

Wow! Maar liefst 360 scholen zijn ingeschreven voor de K3 scholenactie. Op naar de 10.000 batterijen. Maar zoals we eerder al zeiden: altijd eerlijk en veilig inzamelen. Om een oogje in het zeil te houden, is er dit jaar een Bebat inspectieteam samengesteld.

Deze 5 special agents bezoeken alle deelnemende scholen en voeren een 'safety check' uit. Bevinden er zich batterijen buiten de UN gekeurde Bebat tonnen? Zijn er industriële batterijen aanwezig in de tonnen..? Zijn er aanwijzingen dat jullie batterijen uit andere inzamelpunten hebben weggehaald?

Als jouw school de test niet doorstaat, kunnen ze jouw school uitsluiten van de wedstrijd. Je hebt er dus alle belang bij om correct in te zamelen!

Maak kennis met onze vijf special agents:

  • Steve Grietens: de regioverantwoordelijke van de provincie Vlaams-Brabant en Limburg zal er met de glimlach op toezien dat ‘Safety zeker First’ komt.
  • Marina De Borger : neemt de regio Oost-Vlaanderen voor haar rekening. Laat je zeker niet misleiden door haar lieve uitstraling, zij is zeker geen ‘Saint’ en zal streng optreden waar nodig.
  • Kyle Geldens staat in voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en voor een deel van Vlaams-Brabant. Zijn strenge maar rechtvaardige blik is gericht op de veiligheid van het inzamelen. Hij maakt elke ‘Mission Possible’.
  • Peggy Bevers - beter gekend als 007- is verantwoordelijk voor de regio Antwerpen. Met haar ‘License to Inspect’ zal zij onveilige inzamelaars opsporen en terug op het juiste pad brengen.
  • Elly Neus: houdt een oogje in het zeil in de provincie West-Vlaanderen. Als een ware ‘Sherlock Holmes’ loopt zij met de neus op het vergrootglas op zoek naar onveilige inzamelaars.

Niet zeker of je volgens de regels van de kunst bent aan het inzamelen?

Bekijk het verschil tussen huis-tuin-en-keukenbatterijen en industriële batterijennog eens, check of je ton goed geplaatst staat en bekijk de algemene safety tips & tricks nog eens op onze website.

Veel succes!

Het Bebat marketing team

...

Uitdaging 1 (van Klaasje)

De eerste uitdaging

van de Helden van Bebat

bestaat erin

om het Erewoord van een Held te ondertekenen

samen met de directie,

leerlingen,

en leerkrachten

en hier een leuke foto van te maken.

...

Inzamelactie op gang gefloten

https://photos.app.goo.gl/Nof5Ab1WX26PWKfE3

...

Welke batterijen zamelen we in?

...

...

Wedstrijdreglement

Je wil je zoon of dochter een handje helpen bij het veilig inzamelen van batterijen voor de K3 scholenactie? Lees dit artikel aandachtig en help ons mee veilig in te zamelen!

De inzameling op school beperkt zich altijd tot huis-tuin-en-keukenbatterijen. Niet zeker wat wij verstaan onder huis-tuin-en-keukenbatterijen? Kijk het snel na op deze nuttige affiche.

Alle tonnen die we in de scholen ophalen worden gemarkeerd zodat we steeds kunnen zien welke batterijen van welke school komen. Merken we dat er industriële batterijen ingezameld worden door een deelnemende school? Dan moeten we deze school helaas uitsluiten van de wedstrijd, en dat zou jammer zijn.

Daarom nog even alle spelregels duidelijk op een rijtje:

  1. Enkel huis-tuin-en-keukenbatterijen mogen op school worden ingezameld. Industriële en professionele batterijen horen hier niet bij. Meestal zijn dit de klassieke AA batterijen, maar het kan ook om een accu van een boormachine, een batterij van een gsm of fototoestel gaan. Een gemiddeld gezin heeft 125 batterijen in huis, waarvan er 13 leeg zijn, dus ga zeker op zoek in de berging, de garage of de rommelschuif!
  2. Andere inzamelpunten (bedrijven, winkels, containerparken, …) mogen geen batterijen meegeven aan de school. Het spreekt voor zich dat leerlingen of ouders van leerlingen deze batterijen (al dan niet gevraagd) niet gewoon mogen “meenemen” uit een ander inzamelpunt. Ingezamelde batterijen mogen nooit opnieuw worden ingezameld.
  3. De actie draait in de eerste plaats rond milieu-educatie en het creëren van een goede gewoonte. Hou dit in je achterhoofd als je je zoon of dochter wil helpen met inzamelen. Neem eens een kijkje in ons educatief downloadcenter en ontdek er onze kant-en-klare tools.
  4. Gebruikte batterijen mogen ook ENKEL en ALLEEN ingezameld worden in de daarvoor voorziene Bebat-tonnen van de school. Andere recipiënten zijn NIET toegelaten.
  5. Sommige batterijen vragen om speciale aandacht, neem een kijkje op Batteripedia. We lichten hier enkele batterijen uit en geven mee of ze al dan niet om speciale aandacht vragen. Bij twijfel hanteer je volgende richtlijn: is de batterij groter dan je hand, breng ze dan binnen in het containerpark.

Bedankt om bij te dragen aan een veilige inzameling op school!