Meer nieuws...

Deelnemers zwemwedstrijd

Op zaterdag 7 maart namen heel wat leerlingen deel aan de zwemwedstrijd. Hier een foto van alle deelnemers met hun medaille!

Project Mooimakers

We hebben ons dit schooljaar ingezet om de buurt en de school netjes te houden. We namen hiervoor deel aan het Mooimakers-project! Ons actieplan is goedgekeurd en kregen hiervoor zo maar eventjes €1200! Dankjewel Mooimakers!

6de klassers op de milieuboot

Elk schooljaar maken onze 6de klassers een uitstapje met de milieuboot in Atwerpen.

Soep eten voor Little heroes

Als vastenactie kozen we dit jaar voor Little Heroes. Kinderen konden een soepabonnement kopen om Little Heroes te steunen.

Dansen voor Little Heroes

Naast een soepabonnement werd er ook een dansabonnement verkocht. Kinderen konden ten voordele van Little Heroes onder de middag komen dansen.

Handbaltornooi 2de graad

Op 11 maart kon op de valreep het handbaltornooi voor onze 2de graad door gaan. Kinderen maken op een leuke manier kennis met handbal.

Verkeersweek

Tijdens de eerste week na de krokusvakantie was het 'Verkeersweek' op Bloemendaal! Elke klas, van kleuter tot 6de klasser, mocht met de fiets komen oefenen op het fietsparcour. Een bruggetje, een zebrapad, voorrang van rechts, slalom tussen kegeltjes, ... alles kwam aan bod! Dankjewel ook aan alle helpende handen op het parcour!

In 6B blijft iedereen zen!

Ook al is het coronavirus in het land, de zesde klas b houdt het rustig. We lasten een yogales in die gegeven werd door Minne en Kobe. Wat een succes! Na een uurtje was iedereen 'zen'.

Stop motion video in 6B

In 6B wordt er al enkele weken ijverig gewerkt aan de voorbereidingen voor een stop motion video. De kinderen bedachten een verhaal, bouwden een decor en zijn nu bijna toe aan het maken van hun filmpje. Benieuwd naar welke resultaten dit binnenkort zal opleveren!

Ziektebeestjes schilderen in 2KA

In 2KA werd er gewerkt rond het thema: 'Ik ben ziek!'. Dus schilderden onze kleuters echte 'ziektebeestjes'!

Pannenkoeken eten

Bij carnaval horen heerlijke pannenkoeken! Dankjewel mama's en papa's van de ouderraad!

Zelf toneel spelen in 5B

De kinderen van 1B kijken met veel plezier naar enkele kinderen van 5B die nog even hun toneeltje oefenden. Zij waren wel héél erg blij met zo’n enthousiast publiek!

Een kubieke meter in 6B...

In 6B probeerden we met zoveel mogelijk kinderen in een kubieke meter te passen. We zijn er met maar liefst 11 kinderen in geraakt. Axelle zorgt voor de verbinding tussen de ribben en is dus niet het elfde kind. Vind jij waar het elfde kind zit?

Gekke hoedendag in 3A

Omdat de kleuters vandaag carnaval vierden, kwamen de kinderen van 3A met een gekke hoed of kapsel naar school. Vrijdag is het de beurt aan de lagere school om zich te verkleden!

2 Laureaten voor Junior Journalist van het Davidsfonds!

Kaat en Mathijs waren genomineerd voor de Junior Journalist wedstrijd van het Davidsfonds. Ze schreven allebei een prachtig verhaal met als thema 'Buren'. Mathijs behaalde de 2de plaats en Kaat de 1ste! Knap werk!

Voorbereiden op het secundair...

De zesde klas bereidt zich voor op de overstap naar het secundair onderwijs. We bezochten deze week al twee scholen en er staan er nog heel wat op het programma. Ook in de klas zijn we op zoek naar een school/richting waar onze talenten helemaal tot hun recht kunnen komen.

Wetenschappers in 6A en 6B!

Wetenschappers hou u vast, want er komt een lichting mega-coole-professoren aan!

De zesdeklassers volbrachten hun missie in de Technopolis. Ze deden actief mee aan de schoolshow, beantwoordden de vragen van een e-rally en keken hun ogen uit op de 280 experimenten. Het was een dag vol onderzoek en verrassingen.

De politie op bezoek in 3KA/B

Omdat een papa van 1 van de kleuters dit beroep uitoefent, mochten we zelfs een echte politieagent verwelkomen in onze klas. We kregen heel wat uitleg en mochten verschillende typische voorwerpen bestuderen!

Sporten op Elshout

Sport is fijn voor groot en klein!!! En daarom kozen de kleuters van Elshout voor het thema sport.

  • Elke ochtend werd een opwarming gedaan.

  • Ze leerden veel sporten kennen: voetbal, basketbal, tennis, karaté, ropeskipping, ...

  • Ze werden uitgenodigd op de Olympische Spelen, dus maakten ze medailles en een podium.

Week van de poëzie in 6B

In de zesde klas gaan ze creatief aan de slag met de gedichten van Geert de Kockere en doen ze ijverig mee met de poëzieraadsels!


Complimentjes schrijven in 2

In het 2e leerjaar schrijven we in de taalles kaartjes met een complimentje naar elkaar.

Mooimakers op de speelplaats

Dikke duim voor deze kinderen! Zij ruimden vandaag uit zichzelf de speelplaats op... en kijk wat ze allemaal vonden!

Driekoningen in 2B

We smulden heerlijke driekoningentaart en onze drie koningen mochten, naast een gouden kroon een groot applaus in ontvangst nemen.

Lichtjeswandeling Elshout

Op 20 december gingen onze kleuters van Elshout op wandeling door de wijk met hun zelfgemaakt lantaarntje. Nadien luisterden ze samen naar het Kerstverhaal.

De milieuboot

Onze kinderen van het vijfde en zesde leerjaar maken een leerrijke tocht op de milieuboot. Al varend van Antwerpen naar Wijnegem ontdekken ze de geheimen van onze waterkwaliteit en de wondere wereld van waterdiertjes.

Prinses Petronella

In december was het weer zo ver. Naar tweejaarlijkse gewoonte traden al onze kleuters op voor mama's, papa's, opa's, oma,'s, tantes, nonkels, ... Tijdens 3 vertoningen gaven kleuters en juffen het beste van zichzelf in de Musical 'Prinses Petronella'!

Voorlezen in de kleuterklas

Tijdens de talentenarchipel van de 5de en 6de klassers kan er gekozen worden voor allerlei activiteiten. Eentje daarvan is voorlezen voor de kleuters. Hier genieten zowel de grote als kleine kindjes van!

Bezoek aan de bibliotheek

Elk jaar brengen onze 4de klassers een bezoekje aan de bibliotheek van Schoten. Met de neus in de boeken!

Menselijke mandala in 5B

Samen maakten we deze mooie menselijke mandala, want door synergie te creëren, door samen te werken, bereik je meer. Dat leerden we met gewoonte 7 van The Leader in Me.

De Sint op bezoek

Op 5 december kwam de Sint langs Bloemendaal en Elshout! Jammer genoeg had Zwarte Piet de mijter van de Sint verloren gelegd! Gelukkig kwamen de kinderen van Bloemendaal ter hulp!