grad-neobicnog-cara-2005.mp4

Video uradak manifestacije

Splitu na dar - Grad neobičnog cara 2005. godine

U nastavku - Službeni dopis učesnicima.

Projekt povodom proslave 1700 godišnjice grada Splita, uz potporu Poglavarstva i Turističke zajednice grada Splita.

Plesna skupina ”SEDMI VJETAR” u proteklih 11 godina organizator je i suorganizator brojnih manifestacija u gradu Splitu i okolici.

Organiziranjem manifestacije Splitu na dar ~Grad neobičnog cara~” vidimo priliku da Gradu podno Marjana poklonimo kvalitetan dječji program, koji smo zasigurno spremni realizirati poučeni raznim nastupima i iskustvom u proteklom radu i djelovanju.

Svečano otvorenje manifestacije održat će se u tvrđavi Gripe 17. lipnja, uz prigodni plesni program. Otvorenju će nazočiti predstavnici škola, turističke zajednice i poglavarstva grada Splita.

Natjecateljski dio počinje 18. lipnja povorkom sudionika.

Po završetku povorke izvođači zauzimaju mjesta za izvođenje anegdota. Tri stručne komisije, podijeljene po lokacijama ocjenjuju izvedbe natjecatelja. Ponovnim izvođenjem tri najbolja nastupa na glavnoj pozornici bira se najbolje oživljeni događaj doba cara Dioklecijana. Učenici nadareni za pisanje i slikanje svoj će talent pokazati na istim lokacijama te upotpuniti sveukupni doživljaj. Dar Splitu će uljepšati i mališani iz gradskih vrtića igrama na Prokurativama.

Rođendanskom tortom i dodjelom zahvalnica i nagrada završava cjelokupni program. Po završetku manifestacije organizira se dodjela priznanja predstavnicima sudionika u Poglavarstvu grada Splita (20. lipnja 2005. godine).

U suradnji s institucijama predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja, vokalnim skupinama i instrumentalistima Organizacijski odbor manifestacije donosi odluke, dogovara i realizira cjelokupni program.

Turistička zajednica Grada Splita uvrštava manifestaciju u turistički događaj 2005 godine, a Poglavarstvo grada Splita pruža podršku u animiranju predškolskih i školskih ustanova.