Archief dagelijks nieuwtje

Woensdag 28 augustus 2019

De laatste vakantiedagen zijn geteld, daar mogen de kinderen best nog van genieten. Maar onze school is er al helemaal klaar voor en de leerkrachten staan te popelen om hun kinderen te leren kennen.

We verwelkomen alle leerlingen en ouders vanaf 17 uur voor de openklasdag. Elk half uur start er een info-moment en ook de leerboeken kunnen al mee naar huis. Daarna zorgt de ouderraad voor een heerlijke verfrissing.

Vrijdag 28 juni 2019

Ja, het is zover... het schooljaar zit er op. We hopen dat het voor iedereen een leerrijke en vooral fijne tijd was.

Wat jullie plannen ook zijn, geniet met volle teugen van deze 2 maanden!

Iedereen wordt vriendelijk uitgenodigd op de opendeurdag op 28 augustus vanaf 17 uur. En daarna verwachten we alle leerlingen terug op maandag 2 september, voor een nieuw schooljaar.

Vrijdag 28 juni 2019

Onze 6des kregen vandaag hun getuigschrift en namen afscheid van onze school.

Weet dat jullie altijd welkom blijven!!


voor meer foto's klik hier

Donderdag 27 juni 2019

De kleuters van juf Sabine maakten een fijne creatie voor de dames van de refter. Zo attent dat zij niet vergeten worden!

Woensdag 26 juni 2019

Vandaag was het vrij podium in De Bosbes. We konden weer genieten van life muziek, zang, dans en fijn gekozen mopjes. Puur amusement!

Dinsdag 25 juni 2019

Zondag was er een klein feestje in De Bosbes. Onze oudste kleuters 'studeerden' allemaal af en kregen hun kleuterdiploma. Ze poseerden maar al te graag met hun academic cap.

Maandag 24 juni 2019

Kuikens, vogeltjes, kleine schildpadjes ... ze kruipen allemaal uit een ei. Maar ook onze leerlingen van het derde leerjaar, op uitstap in Pairi Daiza!

Donderdag 20 juni 2019

Ieder jaar opnieuw zijn er in de verschillende sportdisciplines en leeftijdscategorieën wel een aantal kampioenen te vieren in Oostkamp. Op vrijdag 14 juni waren alle kampioenen van de gemeente uitgenodigd in de polyvalente zaal van Oostcampus om er persoonlijk of in ploegverband gehuldigd te worden door het gemeentebestuur. En er zitten Bosbesjes bij, hoor.

Woensdag 19 juni 2019

Mevrouw wil de was insteken, maar dan gaat ze nog even moeten wachten tot mijnheer klaar is met de wasmachine te programmeren.


Dinsdag 18 juni 2019

De kleuters van juf Sabine hadden vorige week een heel fijne dag in het Zwin. Ze mochten als ooievaars rond vliegen en genoten zo van de uitleg van de ervaren gids.


Maandag 17 juni 2019

En ze zijn vertrokken, onze zesdejaars. Voor 5 dagen zijn ze weg naar de Ardennen om veel bij te leren over de natuur en natuurlijk ook om te genieten van de laatste dagen met deze schoolvriendjes.

Alle foto's vinden jullie hier


Donderdag 13 juni 2019

Als de zon al wat lager staat op de middag, worden de schaduwen langer. Dat konden de leerlingen van het tweede leerjaar zelf ondervinden door elkaars schaduw met krijt te tekenen.


Woensdag 12 juni 2019

In het tweede en vijfde leerjaar loopt een fijn en vooral vrolijk project met vlinders. Het begon met 5 rupsen waarvan 4 een pop werden. En nu hebben ze 4 vlinders in de klas die ze kunnen bewonderen en bestuderen.


Dinsdag 11 juni 2019

Op zaterdag 8 juni was onze school het decor van het tweede Oostkampse schoolschaaktornooi. Er namen 11 ploegen uit 6 verschillende scholen uit Oostkamp en omgeving deel.

Uit De Bosbes rekruteerden we twee groepen van vier spelers die vooral ervaring hebben opgedaan tijdens de wekelijkse schaaklessen op dinsdag.

Een dikke proficiat aan Jolan, Jules, Wolf, Rune, Nono, Noa, Emile en Lowie die het tornooi met glans door spartelden. Het eremetaal dat hen op het einde door directeur Bieke om de hals werd gehangen was dan ook dubbel en dik verdiend.


Donderdag 6 juni 2019

Twee kleuters die druk in de weer zijn met mevrouw haar kapsel.

Of de krulletjes echt gelukt zijn, laten we even in het midden. Maar een schitterende foto is het alleszins.

Woensdag 5 juni 2019

In het zesde leerjaar deden ze mee aan de jaarlijkse tekenwedstrijd van de Lions Club en maakte iedereen een vredesposter. De inzendingen waren weer allemaal prachtig.

Pauline won de wedstrijd met deze mooie en originele tekening. Proficiat!

Dinsdag 4 juni 2019

De leerlingen van L3 en L4 leerden in Brugge Picasso en Warhol kennen.

En daarna de gezonde keuken met veel groentjes en fruit. Wat is er daarna leuker om de zelfgemaakte creaties op te eten?

Maandag 3 juni 2019

Vorige week trokken de leerlingen van het eerste en het tweede leerjaar naar Pierewiet in Nederland. Daar stond hen een actief programma te wachten: ze konden er met de go-carts rijden, de kinderboerderij ontdekken en ravotten in de mooie speeltuin. Daarna werd er op ambachtelijke wijze gewerkt in de techniekzolder waar ze letters in metaal konden kloppen of met een zaagmachine een figuurtje konden uit zagen.


Donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2019

Donderdag is het O.L.H.Hemelvaart en vrijdag is een brugdag.

Geniet van het super lange weekend!

Woensdag 29 mei 2019

Vandaag geen les voor de leerlingen.

Het is pedagogische studiedag en de leerkrachten leren bij.

Dinsdag 28 mei 2019

Een grasperkje vol gele paardenbloemen en kleuters. Wat een mooi plaatje!

Maandag 27 mei 2019

Onze school verzamelt dopjes van allerhande plastic flessen. Vorige week kwamen ze de zakken ophalen en de leerlingen van het derde leerjaar hielpen daarbij een handje. Daarna gingen de dopjes naar een sorteercentrum en vervolgens naar een recyclagefirma. Het is een speelse manier om een goed doel te steunen want de opbrengst gaat volledig naar de opleiding van geleide honden.

Donderdag 23 mei 2019

Op zaterdag 8 juni is er het tweede Oostkamps Schoolschaaktornooi, in samenwerking met Schaakclub Het Trouwe Paard.

Ploegen van vier personen melden zich tussen 13.00 en 13.30 uur in onze school.

Spelers maken over zeven partijen met elk 10 minuten bedenktijd uit, wie er om 17.45 met de beker naar huis gaat.

Deelnemen is gratis en iedere deelnemer krijgt een aandenken.

Het tornooi wordt geleid door internationaal schaakmeester Tom Piceu.

Woensdag 22 mei 2019

Ook de leerlingen van De Bosbes die op vrijdag de techniekacademie volgden in de Middenschool in Oostkamp poseren graag bij hun behaalde diploma.

Zij genoten van de projecten die ze doorheen de 12 lessen mochten uitwerken.

Dinsdag 21 mei 2019

Naar jaarlijkse gewoonte houden de tekenateliers Hertsberge, Oostkamp en Ruddervoorde op het einde van het werkjaar een tentoonstelling met de werken van de leerlingen.

Dit werkjaar werkte men rond het thema 'Kunst anders bekeken'.

De kinderen van VBS De Bosbes mochten vrijdag al de spits afbijten in de Sint-Janskerk waar de kunstenaars een drankje en een knabbeltje kregen aangeboden.

Maandag 20 mei 2019

De dag na de eerste communie is een dagje van vertellen en luisteren naar alle ervaringen van de kinderen.

Daar kan zeker ook een leuk muzikaal intermezzo bij. En dat doen we uiteraard liefst helemaal zelf :)

Zondag 19 mei 2019

Vandaag vierden we samen feest met de eerste communicantjes.

Wat een gebeurtenis. Ze zongen het allemaal uit: vandaag zeggen we 'ja' tegen Jezus!

Vrijdag 17 mei 2019

Wat een mooi weer!

Dan plannen we het liefst buiten onze lesjes in...

Het 2de leerjaar is aan het brainstormen en plannen.

Donderdag 16 mei 2019

Rune , Jasper en Noä van het 5de leerjaar namen op woensdagnamiddag deel aan de Techniekacademie. In 12 sessies van telkens 2 uur werkten ze rond zes projecten:

Ze maakten een periscoop, een memohouder, badproducten en een deurmatalarm. Ze programmeerden een zelfrijdend wagentje en bouwden een flatgebouw met windturbine. Ze gingen ook één keer op actief bezoek naar een bedrijf in de gemeente.

Een dikke proficiat voor Jasper, Rune en Noä. Hun eerste diploma is binnen !

Woensdag 15 mei 2019

Openschooltuinendag!

Vandaag ontvangen we heel wat meesters, juffen en directeurs van andere scholen die komen kijken hoe onze speelplaats en het speelbos eruit ziet.

We vertellen hen natuurlijk maar al te graag hoe we gekomen zijn tot dit resultaat en wat de visie van de school daarachter is...

We zijn er trots op!!

Hopelijk sturen we iedereen met heel veel nieuwe ideetjes naar huis zodat ook kinderen in andere scholen evenveel kunnen genieten.

Dinsdag 14 mei 2019

Vandaag hebben we even onze loop kilometers bij elkaar geteld, samen met juf Petra en meester Kurt.

We hebben al 8900km en dat is veel verder dan heel wat mooie plekjes op onze aarde....Maandag 13 mei 2019

Deze meisjes zijn wel sportief tijdens de middagpauze. Twee vriendinnen laten met wat hulp een derde meisje een mooie achterwaartse salto maken. Chique!Donderdag 9 mei 2019

Louis, Lowie, Nand, Bas en Alexis wonnen met hun voetbalploeg SKD Hertsberge met 8-1 tegen Snaaskerke. Van een overwinning gesproken!Woensdag 8 mei 2019

Jullie weten wellicht al dat onze school 3 kippen huisvest. Die drie dametjes doen geweldig hun best en leggen dagelijks een vers eitje. Vandaag mochten de leerlingen van het derde leerjaar allemaal een licht gekookt ei degusteren.Dinsdag 7 mei 2019

In het zesde leerjaar loopt het project M.EG.A. Dit zijn een aantal lessen waar men de leerlingen op een goede manier wil leren reageren op risicovol gedrag, zoals het gebruik van drugs en geweld. Het gaat ook om het aanleren van een aantal vaardigheden die ze zeker zullen nodig hebben als ze straks naar het secundair gaan.Zondag 5 mei 2019

Vandaag stond ons schoolfeest op het programma.

Al een heel jaar spelen de leerkrachten het spel 'De Mol' zoals op TV en proberen ze de mol in het team te ontmaskeren.

Na maanden spelen, namen we nu ook alle kinderen en ouders mee in ons verhaal. Via een wandeltocht werden tips en filmpjes gegeven en kon er gestemd worden.

Meester Kurt werd de favoriet van jullie allen en even later ook als BosbesMOL ontmaskerd.

Voor meer foto's kan je de aparte pagina bekijken...


Donderdag 2 mei 2019

Wat een heerlijke dag in Sea Life voor de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar! Zij ontdekten alles wat maar zwemt of in het water leeft en leerden veel bij van de boeiende gidsen.
Woensdag 1 mei 2019

Vandaag een dagje vrij. Geniet er van!
Dinsdag 30 april 2019

Kweken kan je leren. In het eerste leerjaar mocht iedereen een potje vullen met potgrond, een reuzegrote pompoenpit er in steken en dan nog wat bewateren. Afwachten wat dat gaat geven...
Maandag 29 april 2019

De leerlingen van het vijfde en zesde staan klaar om met de fiets te vertrekken naar het toneel in de Valkaart. Zo blijven ze in beweging en denken we aan het milieu.

Donderdag 25 april 2019

Als het lente is, denken we met bloemetjes in het hoofd. De kleuters van K2 prikten bloemen uit die ze nadien in felle tinten inkleurden.

Woensdag 24 april 2019

Of onze kleine kleuters groene vingers hebben? Ze mochten zelf potjes met aarde vullen en dan tuinkers zaaien. Het tuinieren wordt hen dus al vroeg aangeleerd, maar voorlopig waren het vooral vuile vingers.

Dinsdag 23 april 2019

Wat hebben we kunnen genieten van het prachtige lenteweer! We kunnen er allemaal weer helemaal in vliegen. Zo denken onze 3 nieuwe peuters er ook over. Aimée, Victoria en Cas voelden zich direct thuis in De Bosbes!

Donderdag 4 april 2019

Twee weken én een extra dag (paasmaandag) staan voor de deur. Geniet er allemaal van en tot dinsdag 23 april!

Woensdag 3 april 2019

Het grootouderfeest was weer een mooi spektakel waar al onze kleuters zich volledig gesmeten hebben. Sommigen waren kippen, anderen dan weer stoere boys, er werden reuze grote eieren gelegd en er was een koning die voor een moeilijke keuze stond.

Het was een hartverwarmende show waar alle grootouders ten volle van genoten hebben!

Maandag 1 april 2019

Duo-werken, het is een oefening om samen te werken met een klasgenootje én de opgegeven opdracht correct te voltooien. In het eerste leerjaar moesten ze met rietjes veelhoeken maken aan de hand van mondelinge opdrachten.

Donderdag 28 maart 2019

Alles op wieltjes ... de titel zegt wellicht genoeg. De kinderen mochten voor de turnles iets meebrengen waar wieltjes aan vast zitten. En er kwam wat mee naar school vandaag! Fietsen, steps, rolschaatsen, go-carts, hoverboards ... ze passeerden allemaal de revue.

Woensdag 27 maart 2019

Ook onze kleinste kleuters genieten van de pracht van de lente en de ontluikende magnolia in het bijzonder.

Dinsdag 26 maart 2019

Wat een leuke samenwerking tussen de leerlingen van het tweede leerjaar en de kindjes van de eerste kleuterklas! Zij knutselden samen retro paasmandjes om binnen enkele weken te vullen als de zoektocht start.

Maandag 25 maart 2019

Mango, avocado, papaja ... het zijn alle drie heerlijke, exotische vruchten, maar de leerlingen van het tweede leerjaar kenden ze niet allemaal. Daar moest iets aan gedaan worden! Juf Bieke ging zaterdag naar de markt en bracht het rijpe fruit mee. Iedereen kon een stukje proeven en zo wat iedereen vond het ook bijzonder lekker. Wees dus niet verrast als uw kind de appels en peren links laat liggen en om iets specialer fruit vraagt.

Donderdag 21 maart 2019

De leerlingen van het vierde en zesde leerjaar volgden samen een les techniek. Ze werden ondergedompeld in de wereld van serieschakeling, stroomkring en parallel schakeling. Daarna mochten ze zelf aan de slag en gingen de lampjes branden.

Woensdag 20 maart 2019

Vandaag is er een algemene staking in het onderwijs. Onze school voorziet in beperkte opvang.

Dinsdag 19 maart 2019

In de les meetkunde van het derde leerjaar gaat het over de cirkel. Zo leren de kinderen ook dat je met een touw en een krijtje reuze grote cirkels kan tekenen.

De speelplaats staat er vol van.

Maandag 18 maart 2019

Vorige vrijdag mochten de kleuters van K2 en K3 deelnemen aan Rollebolle, een bewegingslandschap om de grove motoriek te stimuleren. Ze mochten experimenteren met allerlei aantrekkelijk en uitnodigend spelmateriaal. Zo konden zij hun fysieke en motorische capaciteiten ontwikkelen en samen genieten van het heuse speelparadijs.

Donderdag 14 maart 2019

Het is jeugdboekenmaand en dan zetten we graag een auteur of boek wat extra in de verf. Vandaag was dat illustrator Marjolein Pottie die uitlegde hoe zij tot mooie en creatieven tekeningen komt. Daarna hielp ze de kinderen op weg om een ludieke muis te schetsen.

Woensdag 13 maart 2019

Iets aan de grote klok hangen. Een stem als een klok. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens... Allemaal uitdrukkingen met de klok, maar je moet ze wel eerst kunnen lezen! In het tweede leerjaar wordt er veel geoefend met hulp van de iPads zodat ook zij weten wat de klok slaat.

Dinsdag 12 maart 2019

Deze 2 jongens hebben toch wel heel veel geduld aan de dag gelegd! Ze bouwden een constructie met houten latjes die op hun zijkant gezet werden. Zo ontstond er een smurfenfabriek die verkleedkleren maakt. Chapeau!

Maandag 11 maart 2019

Twee nieuwe peutertjes maakten vandaag de grote stap naar onze school. We wensen Thibault en Kato een fijne tijd in De Bosbes!

Vrijdag 28 februari 2019

We gaan er even tussenuit om een weekje te genieten. Tot 11 maart!

Donderdag 28 februari 2019

Gisteren hadden we openklasdag voor de ouders en kinderen van de 3de kleuterklas.

De ouders (en grootouders) krijgen dan eerst heel wat uitleg over wat een 3de kleuter in de klas allemaal leert en vooral hoe we dat aanpakken.

Daarna gingen we op bezoek in de 3de kleuterklas en daarna ook even in het eerste leerjaar.

Voor meer foto's - klik hier


Woensdag 27 februari 2019

Tijdens de lessen "zelfstandig leren" werken de leerlingen van L3 een aantal taken af waarbij ze zelf de volgorde kunnen kiezen. Wanneer een taak afgewerkt is, duiden ze dat ook zelf aan. Dit geeft hen een bepaalde vrijheid en zelfstandigheid die duidelijk meer voldoening biedt.
Dinsdag 26 februari 2019

Carnaval in Rio de Janeiro? Daar zijn ze nog niet gestart, maar wel in de derde kleuterklas. Slingers, maskers, reuze brillen ... het hoort er allemaal bij en deze jongens zien het helemaal zitten!
Maandag 25 februari 2019

Wat een heerlijk zonnetje, daar wordt iedereen vrolijk van! Zeker deze twee juffrouwtjes die zo mooi kwamen vragen of ze ook eens op de schoolsite mochten verschijnen. Zie ze eens schitteren!
Donderdag 21 februari 2019

Tijdens de speeltijd mogen de kinderen speelgoed ontlenen uit het speelhuisje. Deze twee meisjes probeerden met de duo-latten een parcours af te leggen. En het lukte hen wonderwel. Wat een teamwork!
Woensdag 20 februari 2019

Als je buiten met opdrachtkaartjes kan werken, dan wordt de rekenles direct een stuk aantrekkelijker. De kinderen van het vierde krijgen elk een kaartje met twee breuken op. De oplossingen moeten ze zoeken bij een andere leerling.
Dinsdag 19 februari 2019

Viva Italia! In de tweede kleuterklas maakten ze zelf pizza's die ze naar hartenlust konden beleggen met ham, ananas, paprika's en kaas.
Maandag 18 februari 2019

In de peuterklas loopt het thema "gaatjes". En wat is er leuker dan op zoek te gaan naar allerlei soorten gaatjes? Ze vonden reuze grote en piepkleine. En ze ondervonden hoe fijn het is om in zo'n holletje te gluren, er met je vinger in te peuteren of er iets door te steken. Ook een ander klasvriendje kan je terug vinden door te loeren door een stevige buis.

Ze ontdekten ook de perforator. Dus als er thuis documenten liggen die gaatjesvrij dienen te blijven, dan kunnen ze maar beter goed opgeborgen worden!
Donderdag 14 februari 2019

Onder politiebegeleiding vertrekken onze Bosbesjes naar Oostkamp om deel te nemen aan de klimaatwandeling. Zo willen ze op een positieve manier aandacht vragen voor een beter milieu.
Woensdag 13 februari 2019

Vandaag is het pedagogische studiedag: de leerkrachten leren bij en de leerlingen hebben vrijaf.
Dinsdag 12 februari 2019

De leerlingen van het zesde leerjaar maken dit jaar een beslissende keuze welke richting ze volgend jaar gaan volgen. Wij willen hen daar natuurlijk bij helpen en daarom krijgen zij veel informatie en worden er ook een aantal scholen bezocht. Zoals Spermalie in Brugge waar ze niet gewoon moesten toekijken, maar zelf de handen uit de mouwen mochten steken.

Er is ook veel nuttige info te vinden op de site van De Bosbes in de rubriek "voor leerlingen" en daarna "op stap naar..."

Maandag 11 februari 2019

Het was kookles in K1, de kleuters mochten samen met de juf deeg maken. Iedereen kwam aan beurt om een schepje bloem, suiker of boter toe te voegen. Dan werd de keukenrobot aangezet en was er een hels lawaai, maar dat vonden de kleuters natuurlijk geweldig! Het werd een heerlijke cake die ze samen gezellig verorberden.

Vrijdag 8 februari 2019

Vandaag hebben we een dagje vrij, dat maakt dat we kunnen genieten van een lang weekend!

Donderdag 7 februari 2019

Wat een kunstwerkjes zijn deze sneeuwvlokjes! Met een kleine, puntige schaar en vooral veel geduld maakten de leerlingen van het vijfde deze prachtige creaties.

Woensdag 6 februari 2019

Het bestond al in onze tijd: touwtje pakken. Vroeger deden wij het met z'n tweetjes en konden we een aantal keren bij elkaar "overnemen". Nu kunnen de kinderen ook originele touwfiguren in hun eentje maken, zoals de Eiffeltoren!

Dinsdag 5 februari 2019

In deze donkere wintermaanden zetten we extra in op veiligheid in het verkeer. Met de actie 'niet bang voor het donker' krijgen alle leerlingen die met een fluo jas of een helm naar school komen, een sticker op hun spaarkaart. Eens een kaart vol is, mag er een sticker op de grote klasposter. En met een volle poster kunnen er tickets gewonnen worden. Bovendien mogen alle leerlingen met een volle kaart ook een klein fluo gadget kiezen op het secretariaat!

Maandag 4 februari 2019

De kinderen van het eerste leerjaar worden kwekers! Ze gaan namelijk witloof telen. Nieuwsgierig of dit gaat lukken? Wordt vervolgd.

Vrijdag 1 februari 2019

Een nieuwe mijlpaal voor deze 4 schatjes.

Welkom Léo, Remi, Thomas en Niels & heel veel succes op jullie 1ste schooldag.

Donderdag 30 januari 2019

In het zesde kregen de leerlingen tijdens de les techniek de opdracht om een knikkerbaan te maken. Ze werkten in groepjes en er ontstonden geweldige creaties.

Dinsdag 29 januari 2019

Gisteren namen de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar deel aan Kronkeldiedoe, een bewegingsparcours met wel 17 activiteiten.

Maandag 28 januari 2019

In het vijfde leerjaar gaat het over de Middeleeuwen. Daarom reisden ze terug in de tijd en organiseerden ze een middeleeuws feest. Er kwamen natuurlijk prinsessen aan te pas en ook de narren en de koene ridder acteerden in volle glorie.

Donderdag 24 januari 2019

Nog een sfeerfoto...

Woensdag 23 januari 2019

Buiten leren kan ook buiten spelen zijn. De turnles van meester Kurt ging vandaag door op het speelplein en dat leverde deze spectaculaire foto op.

Dinsdag 22 januari 2019

De eerste sneeuw, het heeft toch telkens iets magisch! Onze Bosbesjes waren dolenthousiast en begonnen onmiddellijk met het maken van sneeuwmannen.

Maandag 21 januari 2019

Vandaag ging de derde typles door en de leerlingen konden al zinnen en leestekens typen. En dat met hun handen verborgen onder een handdoek!


Donderdag 17 januari 2019

Nieuwjaarsrecepties worden in de meeste bedrijven georganiseerd, dus waarom niet in de klas? Het eerste leerjaar en de derde kleuterklas hadden het super gezellig met zelfgemaakte aperitiefhapjes en croques. Natuurlijk werd er ook geklonken op het nieuwe jaar en werden de meest fantastische dromen toegewenst.


Woensdag 16 januari 2019

Vandaag was een sportieve en koude dag voor de Bosbesjes van het lager. Ze mochten allemaal gaan schaatsen in het Boudewijnpark.

Iedereen heeft er enorm van genoten!

(meer foto's kan je vinden op de extra pagina)


Dinsdag 15 januari 2019

Vorige week beleefden de leerlingen van het derde en vierde leerjaar een sportieve dag in de Valkaart onder de noemer "alles met de bal". Er kwamen talrijke balspelletjes aan te pas die vaak een zekere behendigheid of coördinatie vroegen.


Maandag 14 januari 2019

Met veel geduld en precisiewerk maakten de zesdeklassers miniatuur poppetjes op skilatten. Zo creëerden ze een sfeervol winterlandschap!


Donderdag 10 januari 2019

Wat een stilte in het tweede leerjaar! Iedereen werkt individueel op een chroombook en oefent zo de geziene leerstof. En de kinderen vinden het super leuk!

Woensdag 9 januari 2019

In de blokkenhoek spelen enkele kleuters van K2 mooi samen en bouwen een grote constructie die ze minutieus vol leggen met houten balkjes.

Dinsdag 8 januari 2019

De kleuters van K3 mochten een kijkje nemen in het eerste leerjaar zodat ze al eens konden ervaren hoe het er daar aan toe gaat. Zo konden de kleuters zien dat je in het lager aan bankjes zit en dat je er ook écht leert lezen! Deze aanpak zorgt voor een soepele overgang en vlotte integratie tussen kleuter en lager.

Maandag 7 januari 2019

Met de start van het nieuwe jaar mogen we ook 7 nieuwe Bosbesjes welkom heten: Bruce, Nora, Elise, Mona, Remi, Henri, Achilles en Juline. We wensen hen een fijne schooltijd toe in De Bosbes!

Vrijdag 21 december 2018

Iedereen heeft de kerstvakantie wel verdiend dus we gaan 2 volle weken genieten van familie, vrienden en lekker veel vrije tijd.

We wensen iedereen dan ook onvergetelijke feestdagen en een mooie start van het nieuwe jaar.

Tot 7 januari!

Vrijdag 21 december 2018

Vandaag hebben we nog een schooldagje in bijzondere kerstsfeer met onze kerstviering als start van de dag...

Donderdag 20 december 2018

Een magisch momentje: kinderzangstemmen en kerstliedjes, ouders die komen mee genieten en iets lekkers. Wat kan je nog meer wensen?Woensdag 19 december 2018

Twintig bakkers hebben we momenteel in De Bosbes! De leerlingen van het zesde bakken kerstkoekjes en verdelen ze dan in zakjes. Met de opbrengst kunnen ze de kosten van de veenklassen een beetje dekken. Vanavond op de kerstmarkt kunnen ze nog aangekocht worden voor 2 euro per stuk of 5 euro voor 3 zakjes. Vers gebakken, een echte aanrader!

Dinsdag 18 december 2018

De klas van juf Freya puilt uit. De kleuters van K1 en K3 kwamen naar het derde leerjaar om samen te oefenen voor het kerstzingen. Wel gezellig en vooral mooi met al die stemmetjes!

Maandag 17 december 2018

De peutertjes leerden de kleuren en om het helemaal tastbaar te maken, mochten ze telkens in één bepaalde kleur naar school komen.

Spijtig genoeg bleef het bij de hoofdkleuren, want een klas vol appel-blauw-zee-groene peuters zou wel héél mooi staan op de foto!

Donderdag 13 december 2018

In de eerste kleuterklas mogen ze zachte pompons vangen met een pincet. Wat een uitdaging voor de fijne motoriek!Woensdag 12 december 2018

Er gaat niets boven zelfgemaakte kerstdecoratie en dat heeft het tweede leerjaar goed begrepen. Met rietjes maakten zij kleurrijke slingers om dan hun kerstboom mee te versieren.Dinsdag 11 december 2018

En het schrijven is begonnen...

De nieuwjaarsbrieven zijn een heerlijke traditie in ons land en bovendien wordt er zo nog wat geoefend. Met de feestdagen kunnen de kinderen dan trots hun schrijfwerk en beste wensen aan de familie overbrengen.Donderdag 6 december 2018

Vorige week werd er een toneel voorzien voor al onze kleuters. Het was een voorstelling die gebracht werd door één enkele persoon met als titel "thinking out of the box". En dat kon je wel letterlijk nemen: er stond een grote, mysterieuze witte doos en de toneelspeler zei geen woord. Maar het was een fantastische voorstelling waarbij de box tot leven kwam met behulp van de kleuters. Er werd gespeeld met fantasierijke elementen, prikkelende geluiden en heel wat klassieke muziek.Woensdag 5 december 2018

De spanning was te snijden ... vandaag zou Hij eindelijk komen.

Alle kinderen stonden al zingend te wachten om Sinterklaas en zijn kornuiten te ontvangen. En onze Bosbesjes werden niet ontgoocheld want dit jaar kwamen ze met een koets! Dat had dan ook een bepaalde reden. Zwarte Piet zou trouwen met zwarte Miet en dan straalt een koets wel nét dat ietsje meer uit . Zwarte Miet zag er met haar sluier prachtig uit en was één en al klasse. Het huwelijk werd bezegeld met de ringen en toen kon het feest beginnen.Dinsdag 4 december 2018

De kleuters van juf Sabine leggen maïsstaafjes in dezelfde volgorde als de opdracht, maar om in de Sint-sfeer te blijven, worden ze in een staf gestoken.Maandag 3 december 2018

In de peuterklas hebben ze allemaal al een mooie kroon gemaakt om de Sint in stijl te ontvangen. De kroon werd versierd met een sierlijke pluim en hun naam in letterkoekjes. Zo moeilijk om lekkere koekjes op een kroon te plakken in plaats van ze op te eten!


Donderdag 29 november 2018

Een oude abdij... er blijft een serene sfeer hangen. De leerlingen van het 5° en 6° volgden er 2 workshops die volledig pasten in die tijdsgeest en traditie. Met verse kruiden maakten ze infusies en daarna verdiepten ze zich in de sierlijke letterkunst. Zo konden ze zelf ervaren dat het schrijfwerk met een kalligrafische pen en de klassieke inktpot geen sinecure was.


Woensdag 28 november 2018

Gisteren gingen de kinderen van K3 en L1 op uitstap naar de boerderij De Grote Linde. Er stonden hen heel wat taken te wachten zoals het voedsel halen met de kruiwagens, de dieren voederen en de kalfjes kammen. Ze zagen de grote melkmachines, maar konden ook zelf ondervinden hoe er vroeger gemolken werd. Met dank aan de nep koe.Dinsdag 27 november 2018

De eerste vergadering van de kindergemeenteraad is een feit. Via deze kindergemeenteraad gaat de gemeente op zoek naar de mening van de lagere school kinderen. Zo mogen de kinderen nadenken en meepraten over alle zaken die hen aanbelangen binnen de gemeente Oostkamp.

Runne en Alégra vertegenwoordigen er De Bosbes.Maandag 26 november 2018

Alhoewel het buiten maar enkele graden warm is, mochten de kindjes van de peuter- en de 1° kleuterklas allemaal hun schoenen en kousjes uit doen. Waren de juffen verward en zaten ze met hun gedachten in een ander seizoen? De kinderen waren wel nieuwsgierig en keken benieuwd naar de opstelling in het midden van de gang. Daar hadden de juffen voor een blotenvoetenparcours gezorgd! Dozen en bakjes gevuld met telkens een andere inhoud waar de kinderen in mochten stappen. Ze voelden zachte ballen, ruwe kurken en wollige stofjes. Soms kriebelde het aan hun tenen van de pluimpjes of prikten spaghetti-stokjes in hun voetzolen. Maar leuk was het alleszins!


Donderdag 22 november 2018

Insecten zoeken, ze vangen en bestuderen. Ook dat is één van de opdrachten bij de buitenroutes.


Woensdag 21 november 2018

Vandaag is het pedagogische studiedag: de leerkrachten leren bij en de leerlingen hebben vrijaf.


Dinsdag 20 november 2018

We hebben een nieuw concept op school: de buitenroutes. Dit zijn opdrachten die de kinderen in kleine groepjes buiten dienen uit te voeren. Ze doen dit volledig zelfstandig: van het lezen van de opdracht, het juist interpreteren, het uitvoeren en tot slot het in hun digitale portfolio zetten. Dit vraagt heel veel voorbereiding van het team, maar de leerlingen zijn razend enthousiast.


Maandag 19 november 2018

In de kerk van Hertsberge liep er een overzichtstentoonstelling over de Slag van de Ringbeek. Alle klassen van het vijfde en zesde van de scholengroep Gruuthuse werden uitgenodigd om een passend gedicht over de oorlog te schrijven. Het 6° leerjaar van onze school won de wedstrijd en alle leerlingen gingen naar huis met een mooi boek. Knap gedaan!


Donderdag 15 november 2018

Juf Petra verdeelde bij het buiten-turnen elke klas in 3 groepen. Sommigen mochten fietsen, anderen kregen instructies op het voetbalveld. Bij de kleuters van de laatste groep ging het om de kleine vaardigheden: werpen, evenwicht behouden en spelletjes om de oog-hand coördinatie te ontwikkelen.


Woensdag 14 november 2018

Vandaag kwam het CLB de leerlingen van het zesde wegen en meten.

Ze groeien allemaal.


Dinsdag 13 november 2018

Omdat de Vlaamse kinderen te weinig bewegen, last juf Valérie regelmatig een bewegingstussendoortje in. Tussen twee "serieuze" vakken in, is zo'n beweging een welkome ontspanning. Op leuke, actuele muziek worden danspasjes gedemonstreerd die de kinderen met volle overgave na dansen. Zo worden alle spieren actief gebruikt en krijgen de hersenen even pauze. En natuurlijk werkt het ook op de lachspieren!


Maandag 12 november 2018

De leerlingen van het zesde leerjaar worden goed voorbereid op hun studiekeuze voor volgend jaar. Regelmatig staan er verschillende activiteiten op het programma om hen te helpen bij die keuze. Daarom bezochten ze enkele weken geleden het "doe-centrum" van de VDAB waar ze verschillende aspecten van technische beroepen konden ontdekken.


Donderdag 8 november 2018

Opgelet voor de vingers! In het derde leerjaar maken ze regenbuizen die ze eerst beschilderden en decoreerden. Door fijne nageltjes in de buizen te kloppen, stroomt de droge rijst langzamer naar beneden wat een rustgevend geluid geeft.


Woensdag 7 november 2018

De leerlingen van het tweede leerjaar werken aan hun Wero-blaadjes in de tuinklas. Ze hoeven niet stil te zitten op een bank, maar hangen comfortabel over de zitbalken.


Dinsdag 6 november 2018

In de tweede kleuterklas maakten ze heerlijke pompoensoep. De juf holde de pompoen uit en de kleuters mochten de grote stukken zelf snijden in kleine dobbelsteentjes. Zo ondervonden ze dat het snijwerk wel wat tijd vraagt.


Maandag 5 november 2018

Een weekje verlof, het kan toch deugd doen. De batterijen worden opgeladen en we kunnen we er weer invliegen.

Na elke vakantie mogen ook nieuwe peutertjes instappen en nu is dat er eentje. We wensen Remi een fijne schooltijd in De Bosbes.

Maandag 29 oktober - vrijdag 2 november 2018

De eerste vakantie van dit schooljaar is er al. Geniet allemaal met volle teugen van deze vrije week!

Donderdag 25 oktober 2018

Vandaag krijgen jullie twee foto's. Niet dat ze spectaculair van belichting zijn, er kwam slechts een heel klein lichtje van een zaklamp aan te pas. Maar op de eerste foto zien jullie kinderen met een fluojas aan. De hele foto is zwart, je kan geen kind in het donker onderscheiden, maar de fluo strepen doen wel hun ding.

Op de tweede foto kan je niets zien. Zo willen we onze kinderen toch niet de straat op?

Na de vakantie begint een superleuke fluo actie!

Woensdag 24 oktober 2018

Vorige week vrijdag bezochten de leerlingen van het derde en vierde leerjaar het concertgebouw in Brugge. Ze kregen een heel interessante rondleiding en mochten zelfs een open repetitie van Mozart bijwonen.

Dinsdag 23 oktober 2018

Zaterdag vond er in de kerk van Hertsberge een vredesherdenking plaats. De aanwezige kinderen werden actief betrokken om er een sfeervolle viering van te maken.

Maandag 22 oktober 2018

Oktober, het is dé spinnenmaand. Stilaan wordt het buiten kouder en dus gaan de spinnen op zoek naar een beschutte plaats. Zo kunnen we al wel eens een dik exemplaar in huis tegen komen. En ook al zijn de meeste onder ons niet echt fan, het zijn echt wel nuttige dieren. In het zesde leerjaar maakten ze hele mooie spinnenwebben door stokjes in een kastanje te prikken en dan wol in diverse kleuren er rond te weven. En zo kan zelfs een spinnenweb een zachte uitstraling hebben!

Zaterdag/zondag 20/21 oktober 2018

Hertsberge Bezet...

Ons volledige dorp is het voorbije weekend even teruggekeerd naar het einde van de oorlog. We dachten terug aan hoe het toen was en wat dat betekende voor Hertsberge.

Ook de school deed mee. Zo waren enkele kinderen in de kerk paraat om de vredesviering op te luisteren en werd onze kapel tijdens de zondagtocht mee in het geheel opgenomen.

Een hele ervaring!


Vrijdag 19 oktober 2018

Dinsdagavond konden we in de grote zaal genieten van een info-avond over burn-out. Heel wat ouders kwamen luisteren naar de tips en preventieve maatregelen want het kan iedereen overkomen.


Donderdag 18 oktober 2018

Bij de jongste kleuters loopt het thema huisdieren en dan mogen de kinderen traditiegetrouw hun dier meebrengen. Tal van poesjes, kanaries en honden passeerden de revue. Sommige kleuters kruipen dan liever wat veilig weg, anderen, blijven er stoïcijns bij zitten en de echte durvers gaan er recht op af.

Woensdag 17 oktober 2018

Gisterenavond konden we luisteren naar een uitgebreide infosessie over burn-out. We hoorden wat de signalen zijn, wie het meest gevaar loopt en wat we kunnen doen om het te vermijden.

Deze info-avond werd georganiseerd door de VIB in samenwerking met onze ouderraad. Het was een echte aanrader!

Dinsdag 16 oktober 2018

Ook de leerlingen van het tweede leerjaar gingen op zoektocht in het bos. Maar zij speurden naar fel gekleurde blaadjes, grillige takjes of ander moois uit de natuur. Met een goed gevulde zak met de daarin gevonden schatten kwam iedereen tevreden terug. Als alles droog is, kunnen ze een origineel herfststuk knutselen. Wordt vervolgd.


Maandag 15 oktober 2018

Uitgerust met pincetten, kleine potjes en reuze vergrootglazen gingen de kleuters van K3 op zoek naar kriebelbeestjes in het bos. En de jacht bracht veel beestjes en nog meer pootjes op ...


Donderdag 11 oktober 2018

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar hadden een leuke, maar vooral interactieve uitstap in Veurne. Daar bezochten ze het kakelende kippenmuseum en het bakkerijmuseum. In deze laatste mochten ze zelf een broodje bakken en mee naar huis nemen. Misschien dat ze dat nu ook thuis kunnen maken?


Woensdag 10 oktober 2018

Waaauw, zo veel letters dat ze al kennen in het eerste leerjaar! Ze kunnen dan ook al ontzettend veel verschillende woordjes vormen met die letters. Dat vraagt elke dag wat oefening, maar de kinderen zijn dan ook oprecht fier op hun vooruitgang.


Dinsdag 9 oktober 2018

De leerlingen van het vierde hebben verschillende kampen gebouwd in het bos: eentje met doeken, een ander met takken die ze zelf vonden en een derde met houten planken. Het zijn prachtige constructies die goed verscholen zijn in het bos. Ze werkten ook allemaal samen wat de groepsgeest alleen maar ten goede komt. Zo is iedereen er een beetje een Robinson.


Vrijdag 5 oktober 2018

Vandaag vieren we de dag van de leerkracht.

Elk jaar worden we in de bloemetjes gezet en verwend op een uitgebreid ontbijt. Om dit waar te maken nemen de ouders even het toezicht op de speelplaats over. Wat een festijn!

Meer foto's vind je op de extra pagina...

Dank je wel voor dit traktaat!!!


Woensdag 3 oktober 2018

De leerlingen van het 6° leerjaar hebben hun eerste les techniek achter de rug. Dat is een les waar ze altijd allemaal verwachtingsvol naar uit kijken. Als ze dan een lampje en een propeller zelf aan de praat krijgen, zijn ze vaak zo verbaasd én triomfantelijk tegelijkertijd.


Dinsdag 2 oktober 2018

In De Bosbes zorgen we voor een vlotte integratie tussen de kleuterklassen en het lager. Daarom mogen de kinderen van de 3° kleuterklas al eens een halve dag doorbrengen in het eerste leerjaar. Zo zien de kleuters hoe het er aan toe gaat in "de grote school" en dat er serieus werk verricht wordt op die schoolbankjes. Ze vonden het reuze spannend en waren nadien allemaal heel enthousiast.

De kinderen van het eerste leerjaar mochten ondertussen nog eens terug naar hun klasje van vorig jaar en konden die nostalgie ook wel appreciëren.


Maandag 1 oktober 2018

De leerlingen van het derde leerjaar passen hun opgedane kennis over het verkeer toe in praktijkoefeningen. Iedereen steekt om beurten over terwijl de juf hen filmt. Daarna kunnen ze zelf beoordelen of alles correct verliep en kan er eventueel bijgestuurd worden.


Vrijdag 28 september 2018

Vandaag hadden we een politieagent op bezoek in de school.

Hij kwam alle fietsen controleren. Zijn we wel veilig in het verkeer?

Alle kinderen hebben een kaartje over hun eigen fiets mee en een folder over hoe het eigenlijk moet. Ook op onze site vind je er alles over terug.


Donderdag 27 september 2018

Gisteren ging de veldloop in Oostkamp door. De Bosbes was goed vertegenwoordigd en haalde enkele medailles binnen. Maar deelnemen is sowieso belangrijker dan een podiumplaats. Hiernaast zien jullie al onze deelnemers die zich eens goed gesmeten hebben.


Woensdag 26 september 2018

Meten is weten. In het vijfde leerjaar gebruikten ze verschillende meetinstrumenten en een voorhoofd meet je nu eenmaal gemakkelijker met een meetlint dan met een vouwmeter.


Dinsdag 25 september 2018

Vandaag op het menu: verse losse aarde op een bedje van groene blaadjes en afgewerkt met een sausje modder en een eikeldopje. In onze buitenkeuken heerst altijd een gezellige drukte waar de chefs zich volledig kunnen geven. Bemerk het mooi tafelkleedje, er werd dus ook aan de styling gedacht!


Maandag 24 september 2018

Dit zijn de fiere leden van de leerlingenraad: Maxence en Nand van het vierde, Alégra en Rune van het vijfde en Noemi en Jules van het zesde leerjaar.

Na een korte verkiezingscampagne met mooie beloften werden zij uit hun klas verkozen. Dit schooljaar zullen zij de belangen van alle leerlingen behartigen en wellicht ook met vernieuwende ideeën afkomen.


Donderdag 20 september 2018

Tijdens de middagpauze kunnen de kinderen speelgoed of boeken lenen in het uitleenhuisje dat open gehouden wordt door de leerlingen van het zesde. Met de grote aanvoer van nieuwe strips die we kregen van optiek Anseeuw zijn de kinderen weer zoet met veel leesvoer!


Woensdag 19 september 2018

De peuters leren sorteren: welke voorwerpen vinden we terug in onze boekentas en welke niet?


Dinsdag 18 september 2018

Dat de fietsjes een groot succes kennen bij al onze kinderen, wisten we al. Maar ze kunnen er ook mooi in groep mee spelen. Tijdens de middagpauze maakten deze kinderen een lange slang door het fietsje van de achterliggende vast te houden. Deze opstelling hadden ze zelf gevonden, er kwam geen volwassene aan te pas! En daar houden wij nu van: van eigen inbreng en teamwork.


Maandag 17 september 2018

Zondag speelden onze Bosbesjes straatvoetbal tegen de leerlingen van de Klimop uit Oostkamp. Iedereen deed enorm zijn best, er heerste een loyale sfeer en dit resulteerde in mooie wedstrijden.


Donderdag 13 september 2018

In het vierde leerjaar werken ze met een doorschuifsysteem om te werken op de iPads, het Prowisebord en het leren van een gedichtje. Zo komt iedereen aan de beurt bij elke opdracht en zit er veel variatie in de voormiddag.


Woensdag 12 september 2018

De leerlingen van het vijfde zijn al creatief bezig geweest. Ze maakten naar hun eigen fantasie allemaal een monster uit klei. Het werden gruwelijk goeie dino's!


Dinsdag 11 september 2018

Vandaag werd het vernieuwde leerlabo uitgetest. De tafeltjes hebben een dynamische vorm en kunnen op verschillende manieren opgesteld worden. Elke leerling zit nu ook aan 1 toestel en dit op comfortabele krukjes die beweging toelaten. Bovendien zijn alle computers vervangen door nieuwe chromebooks zodat de leerlingen vlot gebruik kunnen maken van de Google Apps. Zo is de Bosbes weer helemaal mee met de laatste technologie.


Maandag 10 september 2018

Vorige week mochten de leerlingen van het derde leerjaar al direct op uitstap. Omdat de slaapbollen in het Atomium een groot succes kennen, zijn de reservaties ook meteen uitverkocht, maar wij hadden toch nog 2 nachten kunnen strikken. In Brussel wachtte hen een mooi programma met een bezoek aan de Munt, het Museum van Schone Kunsten en het Stripmuseum.


Donderdag 6 september 2018

De 22 kinderen van het tweede leerjaar poseren voor hun eerste klasfoto in de buitenklas.


Woensdag 5 september 2018

Vandaag verscheen er een lovend artikel over De Bosbes in de krant Het Laatste Nieuws over het gebruik van Seesaw in onze school. Dat onze leerlingen een foto van hun werkje kunnen doorsturen naar de ouders blijkt voor velen revolutionair. De Bosbes is op het vlak van technologie duidelijk een voorloper.


Dinsdag 4 september 2018

Juf Liesbeth maakte met haar kleuters een ontdekkingstocht binnen de school. Niet alle ruimtes zijn immers even vertrouwd voor hen. Zo kwamen ze ook boven terecht op het secretariaat. Een aantal onder hen wilde al blijven, dat belooft een gezellige drukte!


Maandag 3 september 2018

Het is altijd een beetje spannend, die eerste schooldag. Maar na de prachtige zomer waar we allemaal van hebben kunnen genieten, zijn de batterijen weer helemaal opgeladen. Met heel veel goesting en energie vliegen we er weer in. We wensen al onze kinderen een mooi en leerrijk schooljaar toe!


Woensdag 29 augustus 2018

Iedereen kan vandaag eens komen piepen naar zijn of haar nieuwe klas. Vanaf 17 uur wordt er om het half uur een inforonde georganiseerd. En voor een gezellige babbel en een verfrissend drankje zorgt de ouderraad.


Vrijdag 29 juni 2018

Vandaag de laatste schooldag. Zesentwintig Bosbesjes verlaten onze school om de grote stap naar het middelbaar te maken. We wensen hen veel succes!

Maar we wensen iedereen nu eerst een prachtige vakantie, met veel zon en nog meer plezier. Geniet er van en tot in september!


Donderdag 28 juni 2018

Gezellig onderuit gezakt in de zetel van juf Bénédicte. Zo fijn kan tutorlezen dus zijn.

Woensdag 27 juni 2018

Dinsdag vertrok een supergrote dubbeldekker bus met heel veel Bosbesjes naar Bellewaerde. Of het leuk was? Deze foto zegt genoeg...

Dinsdag 26 juni 2018

Er hangt een waslijn op onze speelplaats. Niet dat we vanaf nu hier ons dagelijks wasje doen, maar het zijn de gevonden kledingstukken. Op het muurtje liggen allerhande doosjes en andere verloren voorwerpen die jullie misschien wel herkennen. Allen daar heen!

Maandag 25 juni 2018

De schoolreis van onze jongste kleuters ging door in het Krekeltje. Daar konden ze zich uitleven op het klimparcours en huizen bouwen met de mega grote constructieblokken.

Donderdag 21 juni 2018

Dinsdag stond er voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar een uitstap naar Brugge op het programma. De talrijke Chinezen weten het Venetië van het Noorden duidelijk te appreciëren, maar ook onze leerlingen vielen voor de schoonheid van de historische binnenstad. Een ervaren gids gaf gevatte uitleg over de stad en de triënnale. En als echte toeristen maakten ze ook een boottochtje op de reien. Deze mooie dag kon alleen maar in stijl afgesloten worden met het beste ijs van Brugge, in Da Vinci.

Woensdag 20 juni 2018

Vorige week had het derde leerjaar 27 chef-koks in de klas. Eerst leerden ze over de nieuwe voedingsdriehoek en daarna mochten ze zelf aan de slag. Ze maakten heerlijke wraps en kleurrijke fruit-brochettes.

Dinsdag 19 juni 2018

In het vijfde leerjaar mochten ze schetsen. Op zich al een leuke taak, maar zeker als dat mag op een rustig plekje naar keuze. De hangmatten hadden veel succes!

Maandag 18 juni 2018

Ze zijn vertrokken, onze zesdejaars, voor een week avontuur op bosklassen! Goed gepakt en gezakt, maar vooral met heel veel goesting stonden ze te popelen om in de bus te stappen voor een nieuwe belevenis. De andere klassen vormden buiten een erehaag om onze leerlingen uit te zwaaien op hun laatste Bosbes-uitstap.

Meer foto's vinden jullie in de sitemap "Veenklassen".

Donderdag 14 juni 2018

Vorige week trokken onze oudste kleuters naar de kinderboerderij "de zeven torentjes". Zo zagen ze in levende lijve 2 geweldig dikke varkens, wat konijnen, een kalfje en een heleboel geitjes die ze zelfs konden aaien. Maar natuurlijk waren ze ook allemaal boer en boerin die op de tractor het veld moesten bewerken.

Woensdag 13 juni 2018

De tekeningen voor de vredesposter waren allemaal weer prachtig. Merel won de wedstrijd met deze mooie inzending. Proficiat!

Dinsdag 12 juni 2018

Vandaag waren er voor het eerst dit schooljaar frietjes op school.

Wat een feest!!

De frietjesmobiel kon het bakken bijna niet bijhouden.

Maandag 11 juni 2018

Onze 3 dametjes hebben een naam gekregen.

De licht bruine kip wordt vanaf nu aangesproken met Chicki.

De witte - Ronaldo voor de vrienden - is niet onthoofd zoals het misschien lijkt op de foto, maar is op zoek naar Chocolaatje, de zwarte.

En ze doen goed hun best, hoor. Gisteren lagen er 5 eieren in het hok!

Voor alle oude actua - klik hier