Welkom in de klas van juf Marieke en juf Sandrine

Verjaardagen

Door de corona-crisis zijn veel verjaardagen voorbij gegaan zonder klasfeestje. Daarom hebben we die nu allemaal samen gevierd in onze bubbel! De peuters kregen een mooie kroon en mochten kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart. We dansten ook de polonaise en aten een lekker snoepje.

De foto's vind je terug bij het tabblad foto's

Proficiat aan alle jarigen!

Het is zomer en bijna vakantie!

Hopelijk waren de papa's blij met hun vaderdag-cadeautje! Maar nu tijd voor iets nieuw, de eindmeet is in zicht: het is bijna zomervakantie!

De zee en het strand, kamperen, het mooie weer, onze zomerkleren, ijsjes eten,... het komt allemaal aan bod tijdens onze laatste twee weekjes in de klas.

Brengen jullie zeker ook een grote zak mee om de werkjes in te stoppen? Er zijn nog heel wat werkjes van vóór de lockdown die mee moeten naar huis. De werkjeszak van school laten we liever in de klas zodat ze zeker niet verloren gaan.

Zag je de foto's al bij ons tabblad foto's? Bij de sub-bladen 'JUNI ' vind je alle foto's van de voorbije weken terug

juf Marieke en juf Sandrine

Welkom terug!

We vliegen er weer in! Nog 4 weken om samen in klas door te brengen..

Maar er is wel veel veranderd hoor! Er is zelfs een nieuwe juf en er zijn nieuwe vriendjes in onze klas! Juf Sandrine, die normaal gezien het peuterklasje 1KE zou opstarten, is wegens plaatsgebrek (door de corona-maatregelen) met haar peutertjes bij ons in klas ingetrokken. Dat wil zeggen: 2 juffen en extra vriendjes in de klas, joepie!

De eerste twee weken leren we over het verkeer en de verschillende voertuigen. Maar ook onze papa komt aan bod, want het is bijna vaderdag! We zijn dan ook volop bezig om een leuke verrassing te maken voor alle papa's.

Uiteraard letten we bij onze werking heel goed op de gezondheid: we wassen tegenwoordig heel vaak onze handjes, ontsmette regelmatig het speelgoed en het klasmeubilair en blijven in bubbels pauze nemen (middagpauze en speeltijd).

Foto's komen snel online bij ons tabblad foto's

juf Marieke & juf Sandrine

Deze blog staat even stil...

Tot we terug samen naar de klas kunnen komen. Wij willen wel graag in contact blijven met jullie!

Neem regelmatig een kijkje op de nieuwe kleuterblog (link hieronder), voor nieuwtjes van de vriendjes thuis, leuke tips voor thuis, activiteiten, speel-en-leerbundels,... en nog zoveel meer!

https://sites.google.com/sbsroeselare.be/kleuterblog-sbs-de-brug

Dikke knuffel en veel liefs!

Juf Marieke

Mijn kleerkast

De voorbije weken leerden we over onze kledij! Broeken, t-shirts, truien, mutsen, jassen, schoenen,... het kwam allemaal aan bod! We konden ons verkleden en daarna bewonderen in de spiegel, we leerden hoe onze kleertjes gewassen worden, sluitingen open en dicht doen, ... En een leuk liedje!


O wat moeten wij veel leren, alle namen van alle kleren!

Truien, broeken, t-shirts, rokken, en twee schoenen en twee sokken

Ik doe alles zelf aan! Dat heb ik toch goed gedaan!

Nieuwe vriendjes!

Deze week zijn de laatste twee nieuwe vriendjes in onze klas ingestapt. Welkom Gloria en Nay! Nu zijn we met 17 vriendjes en is ons klasje vol!

Overal kleur

Deze week leerden we over verschillende kleuren. Elke dag kreeg een eigen kleurtje; Op maandag kwam de kleur rood aan de beurt, op dinsdag groen, op woensdag wit, op donderdag geel en we sloten de week af met de kleur blauw. We luisterden naar het verhaaltje over geeltje en blauwtje. Wist je dat zij samen groen worden als ze knuffelen??

Geeltje en Blauwtje zaten bij elkaar. Geeltje en Blauwtje, knuffel knuffel maar. Oei! Toen werden ze groen!

Goeie vakantie en tot ziens!

Meer foto's vind je bovenaan bij het tabblad foto's.

VID_20200218_141854429_HDR.mp4

Gezond ontbijt op school

Op vrijdag 14/02 werd er in de hele school gezond ontbeten. Voor het peuter, eerste kleuter en tweede kleuter ging het door in de kleuterzaal. Het was gezellig tafelen voor de kleuters met gezonde boterhammetjes en veel fruit! Bedankt aan alle mama's, papa's, oma's en opa's om te komen helpen!

Meer foto's vind je bovenaan bij het tabblad foto's.

Gezonde voeding

Deze en volgende week werken we rond voeding in klas! We leren wat gezond is en wat minder gezond is. We mochten ook al eens ruiken, voelen, proeven,... aan of van verschillende lekkernijen.

Tijdens het spelen en werken mochten we een papieren boterhammetje smeren met verf en een echt mesje! We konden kiezen: choco, confituur of honing :)

Om de klas te versieren maken we ook nog grote stukken fruit. Daarvoor werken we allemaal samen aan één werkje, heel leuk om te doen!

Vrijdag kwam het zonnetje piepen en maakten we van de gelegenheid gebruik om op het speelplein te spelen!


Meer foto's vind je bovenaan bij het tabblad foto's.


Op vrijdag (14/02) eten we samen gezond ontbijt op school, jummie!

Tot de volgende keer!

Nieuwe vriendjes in de klas!

Deze week stapten 5 nieuwe peutertjes in, in onze klas! We zorgen ervoor dat ze zich heel welkom voelen en wijzen hen de weg in ons hele klasgebeuren.

Grootouderfeest

Vorige week was ik afwezig en namen juf Kimberly, juf Caroline en juf Stefanie de klas over. We mochten een eerste keer boetseren en schilderen. We schilderen zelfs met onze handjes EN voetjes!

De voorbije weken zijn we druk bezig geweest om het grootouderfeest op 28 en 30 januari voor te bereiden. We knutselden onze hoedjes en oefenden ons dansje. Het belooft een heel mooi optreden te worden!

Voor de oma's en opa's wordt het een nostalgische dag waarbij we door hun jonge jaren reizen!

Op dinsdag gingen we terug naar de zandbak en tijdens de turnles met juf Caroline mochten we spelen en bewegen met knuffels en doeken. Het waren weer boeiende weken!

Meer foto's vind je bovenaan bij het tabblad foto's.

Tot de volgende!

VID-20200128-WA0000.mp4

Ook dag twee zit er al op!

We waren opnieuw heel flink en er waren weinig traantjes!

Op het gemak maar zeker, leren we de klasgewoonten kennen. Zo kunnen we al heel flink op ons eigen plekje in de kring gaan zitten wanneer de juf dat vraagt; en kennen we al goed ons eigen symbooltje.

's Middags in de eetzaal gaat het ook goed. Tot nu toe aten we allemaal heel flink en met veel smaak :)

Het was weer een fijne dag! Maar toch waren we ook heel blij als we onze mama's en papa's terug zagen ;)

Meer foto's vind je bovenaan bij het tabblad foto's.

Tot snel!


Een blije start!

Bij het afscheid van mama en papa waren er enkele traantjes, maar niet voor lang!

Na de klas te verkennen en al het speelgoed uit te proberen, was het al tijd voor onze eerste turnles met juf Caroline: Gooien, rollen, botsen, lopen en springen met ballen! '

We aten gezellig ons fruit op in de kring en speelden daarna buiten tijdens de speeltijd. Ook daar was iedereen flink en waren er geen tranen!

In de namiddag lazen we naast het vele spelen samen in de kring een boekje over Kareltje op zijn eerste schooldag. Zijn schooldag leek heel goed op de onze! We luisterden allemaal heel flink mee.

Ik probeer af en toe iets te posten (en wat extra deze week ;) ) zodat jullie even 'binnen kunnen piepen' in onze klas om te zien dat we 't goed stellen en zodat jullie weten wat we allemaal uitsteken! :)

Het was vandaag een hele fijne en flinke start met veel blije gezichtjes!

Meer foto's vind je bovenaan bij het tabblad foto's.

Tot gauw!