September

Deze week namen we tijd voor een gezelschapsspelletje, tekenden we ons hoofd met ogen, neus en mond en nog veel meer...

Hiep hiep hoera! Inaya is 3 jaar!


Thema 'mijn lichaam'

Ondertussen zijn we in onze klas ook al gestart met een nieuw thema 'mijn lichaam'. We leren onze lichaamsdelen kennen en benoemen. Ruiken en snuiten doen we met onze neus, kijken met onze oogjes. We maakten ook al onze eigen spiegel! Kijk maar mee!

Hier zijn we dan! De vriendjes van 1KB

HIEP HIEP HOERA! Ianis is jarig!

deze week mocht het andere groepje mee naar de Annaklas

Coteachklasje

deze week mocht het andere groepje mee naar de Annaklas

Knippen

We oefenen veel onze fijne motoriek, vandaag konden de kleuters vrij knippen in papier. De snippers stopten ze dan in de juiste kleur boekentas.

Hopelijk zijn al die zieke vriendjes snel genezen, dan komen ze zeker ook eens aan de beurt!

Heksje Mimi

op donderdagnamiddag kom ik uit elke klas van het eerste kleuter een groepje kinderen halen voor een verhaal en activiteitjes rond Heksje Mimi. Die beleeft heel wat leuke avonturen samen met kabouter William.

We nemen de tijd om elk boek uit te werken.

In de maand september is dat 'Heksje Mimi en kabouter William op school'.

Het fotoalbum wordt elke week aangevuld.

groetjes juf Caroline

15 september was er geen Heksje Mimi, alle kleuters konden genieten van de juffen en meester op de fiets, skeelers, skateboard, te paard,... Het filmpje kan je bekijken op de facebookpagina van sbs De Brug.

22 september: we herhaalden samen het verhaal en gingen op zoek naar de spinnen op elke pagina. Volg je het fotoalbum al? Klik op de foto hieronder, er werden enkele foto's toegevoegd.

Thema naar school!

De eerste volle schoolweek is al achter de rug. En wat doen ze het allemaal super goed! Geen traantjes meer te zien, bravo hoor!

Het was een drukke week, maandag gingen we voor het eerst naar de zandbak. Sorteerspelletjes in de kring, een kleuter van onze klas verstoppen we onder het dekentje, hé wie is er nu weg?

We konden ook al eens puzzelen, wat een flinke puzzelaars zeg! In de eetzaal gaat het ook al heel goed, iedereen eet zijn bordje leeg! Super flink! En als we even moeten wachten in de kring dan nemen we een boekje om in te kijken.


Ondertussen in de coteachklas ( de klas van Anna)

om de week gaat jouw kleuter mee naar de klas van Anna tijdens de coteachmomentjes, dan doen we in kleinere groepjes activiteiten : tellen en vertellen, tekenen, schilderen, samen spelen en nog veel meer. Coteachen doen de juffen ook samen in de klas, op die manier leren we jullie kleuter heel goed kennen en weten we waarbij we wat kunnen helpen, stimuleren en begeleiden .

groetjes juf Caroline

De eerste schooldagen!

De eerste twee dagen van ons schooljaar zitten er al op. En wat deden jullie kleuters en peuters het super goed! Hier en daar een traan maar toch ook al heel wat blije gezichtjes gezien, wat leuk! De kleuters gingen volop op verkenning door de klas, veel spelen, al eens gaan turnen bij meester Matthijs en wat kleuren. We hebben hier al veel werk! Op naar volgende week!

1,2,3 start!

Zijn jullie er klaar voor? Wij wel, want de eerste schooldag komt steeds dichterbij!

De eerste twee weken nemen we vooral de tijd om elkaar, de klas, de juffen en de afspraken te leren kennen. Veel spelen, een kringmomentje, liedjes zingen en ook al een eerste knutselwerkje maken staan op de planning.

Wij hebben er heel veel zin in om jullie allemaal te leren kennen! Tot donderdag lieve vriendjes!

Groetjes, juf Liesbeth en juf Caroline