Ciències de la Terra

1r Batx

Hola a tothom!

Benviguts i benvingudes a la pàgina web dels i les alumnes de la matèria de Ciències de la Terra de 1r de Batxillerat de l'institut Sa Palomera. En aquest espai, publicarem diferents informacions però, sobretot, el seguiment de les nostres pràctiques i de la nostra participació al VIII Concurs de Cristal·lització a l'Escola.

Esperem que us agradi!

AMB QUÈ I ON FEM LA CRISTAL·LITZACIÓ?

Primerament, tots hem de saber que, per fer un cristall necessitem un material específic i un lloc adequat per fer-lo.

En el nostre cas, principalment utilitzem com a productes, l'ADP, que és un fertilitzant, i aigua. Es clar que també necessitarem materials com: vasos de precipitats, provetes, estufes, varetes de vidre, termòmetres, cristal·litzadors, bàscules i espàtules.

Tot el procés de cristal·lització s'ha de fer en un laboratori.

CRISTALL SENSE COLORANT

Hem pogut observar que en el primer experiment que vam fer no vam utilitzar cap colorant, això va provocar que les puntes del cristall creixin gruixudes i tinguin una base ferma.

CRISTALL AMB COLORANT

Es poden utilitzar tot tipus de colorants, ja siguin naturals o artificials, encara que cadascun d'ells afectarà d'una manera diferent al cristall. Però en aquest cas, hem utilitzat com a colorant unes aquarel·les, i hem observat que el cristall ha crescut més petit que el cristall sense colorant, sobretot les puntes, doncs, la base és molt poc ferma.

MICROSCÒPIA

Amb l'ajuda d'un microscopi òptic hem pogut observar i estudiar el procés de cristal·lització inicial de l'ADP; a més, hem pogut capturar en imatges les primeres formes geomètriques que adopta l'ADP al cristal·litzar.

Aquí en tenim algunes imatges!