Utvikle problemløsende ferdigheter med EdTech

Utvikle problemløsende ferdigheter med EdTech

Kilde: https://eu-acerforeducation.acer.com/learning-skills/developing-problem-solving-skills-with-edtech/

Innføring av teknologi i klasserommet betyr ikke at hver student skal ha en tavle og fortsette som om ingenting annet hadde endret seg.

De raske endringene i samfunnet vårt betyr at innkjøp av de nyeste enhetene, mens det er viktig, bare er overflate dressing: Utdanningen må forandres på et dypere nivå for å skape effektive arbeidstakere og informerte borgere.

I en verden som endrer seg raskere enn vi kan holde tritt med, er nøkkelen til utdanning å gå utover å undervise de riktige svarene på tester og utstyre elevene med ferdigheter de kan søke på det virkelige liv.

Dette kan oppsummeres i ett ord: problemløsing.

Gjør læring gøy

Problemløsing er evnen til å analysere informasjonen ved hånden, komme opp med levedyktige løsninger, og til slutt velge den mest kostnadseffektive, alt som er gjort ved å bruke teoretisk kunnskap på praktiske og kreative måter. I en pedagogisk kontekst er problemløsing ikke lenger bare for å løse matematiske problemer: En hvilken som helst situasjon der elevene er laget for å bruke det de har lært å oppnå et konkret mål, annet enn å svare på spørsmål, er en problemløsende øvelse.

Å bruke spill som læringshjelp er et slikt eksempel: mens gamification består av å gjøre tradisjonell læring føles som et spill ved å legge til elementer som et scoring system for god oppførsel, er spillbasert læring (GBL) bruk av faktiske spill som undervisningsverktøy og er en lærebok om problemløsing. I et hvilket som helst spill er det en oppgave å fullføre som sjelden innebærer å fylle ut et testark, og når elevene bruker det de vet om en ny situasjon som tilbys av spillet, er de faktisk problemløsende.

Å få umiddelbar positiv tilbakemelding for å fullføre målene i et spill kan gjøre studien føles mer nyttig for virkelige applikasjoner, noe som er et incitament mange studenter trenger: å vinne et spill forteller elevene at de ikke gjør ofre for ingenting og lærer dem hvordan de skal ta fakta de lærer og virkelig gjør dem til deres egen, istedenfor å regurgitere dem på et eksamenspapir uten å tenke kritisk på dem.

Tradisjonell testing evaluerer hvor godt du beholder informasjonen; problemløsende øvelser gir et mål på hvor godt du kan bruke det, noe som er en kritisk ferdighet nå at mye av det barna våre lærer, vil bli foreldet når de er voksne. Det som er viktig på arbeidsmarkedet i disse dager er ikke så mye det du vet, men hva du kan gjøre, og pedagogiske metoder basert på problemløsing, GBL blant dem, lærer elevene hvordan de skal finne nye og konkrete bruksområder for deres kunnskap og tilpasse seg raskt og lett til en arbeidsplass der noe av det ikke lenger er gyldig.

Problemløsing og robotteknologi

Av de nye skolefagene som stiger, er roboten et felt fylt med muligheter til å lære problemløsning: oppgaven med å bygge enda en enkel robot er faktisk et problem å løse sammen som lærer noen viktige evner som vil forbli med studenter for resten av livet.

Persistens: akkurat som din robot ikke vil fungere første gang, eller kanskje den andre eller den tredje, ikke alle problemene kan løses ved første forsøk. Å bygge en robot lærer at utholdenhet er en dyd og kan gi store fordeler.

Samarbeid: De fleste robotikk læreplaner vil være sterkt fokusert på å jobbe sammen, fordi studenter, spesielt nybegynnere, sjelden vil kunne gjennomføre et komplekst prosjekt individuelt. Masse andre problemer i dag løses av lag, og håndtering av konflikter og gruppedynamikk innenfor et team er uvurderlige ferdigheter i enhver arbeidsplass.

Nærmer seg et problem fra flere vinkler: To roboter som tilsynelatende har svært lite til felles, kan utføre samme oppgave med samme effektivitet. I robotteknologi, i motsetning til i flere valg quiz, er det ofte mer enn ett korrekt svar, som også gjelder for de fleste virkelige situasjoner studentene må møte.

Enten ved å spille spill eller å få hendene skitne (figurativt eller bokstavelig talt) i en robotikkklasse, er det imidlertid klart at fremtidig generasjon må bli en generasjon av problemløsere og kritiske tenkere som kan gjøre mye mer enn å svare på et sett av spørsmål perfekt, og teknologi kan være den ideelle følgesvenn til deres læring.