EdTech forbedre matematikk

Hvordan EdTech kan forbedre matematikktimene

Kilde: https://eu-acerforeducation.acer.com/learning-skills/how-edtech-can-improve-math-lessons/

Alt en datamaskin gjør, gjør det ved beregninger. Det bør ikke overraske at det er mange apps dedikert til å gjøre matte på alle nivåer, fra grunnleggende aritmetikk til avansert kalkulator: tross alt er det det en datamaskin gjør best, og det er bare naturlig at lærerne skal utforske det fulle potensialet av en maskin som kan gjøre millioner av beregninger per sekund.

Mer enn en kalkulator

Å bruke en datamaskin eller en nettbrett under matte leksjoner er mye mer enn en hensiktsmessig måte å løse problemer på. En lommekalkulator kan legge til, trekke, multiplisere og dele, men kraften i EdTech-løsninger for undervisning og læring matematikk går langt utover å gjøre beregninger raskere.

Studier har vist at studenter som brukte matteapplikasjoner regelmessig, gjorde betydelig bedre på tester enn jevnaldrende som ikke gjorde det, og en nærmere titt på de kraftige funksjonene til disse appene kan lett forklare fenomenet.

Fra Ink Math Assistant, en funksjon av Microsoft OneNote som kan konvertere håndskrevne ligninger til tekst og grafer dem umiddelbart, til det store potensialet i GeoGebra, er verden av matteapps brede og fulle av underverk.

GeoGebra er gratis og brukes i skolene over hele verden av et blomstrende fellesskap av lærere som deler sitt læringsmateriale for andre å bruke og stole på appen for å hjelpe elevene å lære og visualisere komplekse matematiske begreper og med sin raske installasjonsprosess og bemerkelsesverdig brukervennlighet, Det krever ingen vesentlig tidsinvestering for å instruere studenter eller lærere om hvordan de skal bruke det best. Det er matte på fingertuppene, så lett eller vanskelig som klassen din trenger, uten å måtte vite komplekse programmeringsspråk.

Fra tall til virkelighet

Visualisering er kanskje det største søkeordet som de fleste matteapplikasjoner deler, og når de brukes riktig, kan deres iboende visuelle natur til og med være en velsignelse for studenter som lider av dyscalculia.

Noen ganger referert til som matematisk dysleksi, selv om de to er ganske separate og dette er noe av en misnomer, manifesterer dyscalculia som betydelige vanskeligheter ved å forstå matematiske begreper, for eksempel å gjøre sammenhengen mellom et tall og det tilsvarende ordet eller holde tallene i tankene mens de løser et problem som krever flere trinn.

En applikasjon som bidrar til å sette disse konseptene i en visuell form, er nyttig for alle, men enda mer til studenter som begynner i ulempe: med spesialdesignede læringsspill som Dybuster Calcularis og nettleserutvidelser som EquatIO ved Texthelp, tallene ikke lenger må være noe abstrakt og uten tilknytning til den virkelige verden.

En godt designet matteapp hjelper til med å se sammenhengen mellom et tall og en konkret mengde elementer, eller mellom formler og linjer og figurer på en graf: i hendene til en god lærer kan et slikt verktøy føre til en sann forståelse av det underliggende matematiske begreper, i motsetning til rote memorisering av regler og tabeller som betyr ingenting for studenten. Matematikk er ofte portrettert som et vanskelig og nesten universelt mislikt emne, men de riktige verktøyene kan få det til å føle seg mindre skremmende og vise elevene potensialet for praktiske bruksområder av fakta de kun har lært i teorien, øker motivasjonen for å lære matematikk og fordomme de ofte -helt begrep at "det er ikke verdt å studere det, jeg vil aldri bruke det i det virkelige livet".

Fra en lang rekke praksisproblemer med umiddelbar tilbakemelding om hva du gjorde riktig eller galt, til videoinstruksjon for å støtte introduksjon eller gjennomgang av et konsept, og fra å lage perfekte grafer i øyeblikk uten blyant og linjal for å manipulere virtuelle objekter for å størkne Din forståelse av hvilke tall og formler egentlig betyr, forskjellige matteapplikasjoner passer til forskjellige behov, både når det gjelder vanskelighetsgrad og i funksjonene de tilbyr, og det er bare et spørsmål om å finne den som jobber for deg som student eller lærer .

Enten du sliter med tall eller et matematisk geni som trenger revisjon, og om du er et barn som bare lærer å telle eller en avansert student som arbeider med komplekse algebraiske formler, er matteappene nyttige for alle aldre, nivåer og formål, uansett hvis du prøver å lære nye konsepter fra grunnen eller bare ha litt ekstra praksis.