Benvinguts

Benvolgudes i benvolguts,

Ara fa més de 200 anys, tres escolapis arribaren a la ciutat de Sabadell per iniciar la seva tasca escolar. Foren rebuts amb molta alegria, era un anhel de la ciutat que l’Escola Pia formés els seus infants i joves. Han passat més de dos-cents anys i aquesta mateixa alegria és la que voldríem compartir amb totes les persones que d’una manera o altra han estat vinculades amb l’escola, o que, ras i clar, ens estimem aquesta casa.

Molt ha canviat la societat i la mateixa escola des d’aquella primera activitat a la casa Meca del carrer del Pedregar. Però hem estat capaços de mantenir la missió de l’orde, educar per transformar el món, durant més de dos segles. No és poca cosa i mereixen una celebració molt especial. Us presentem un programa que recull un seguit d’activitats que tenen totes un tret comú: que siguin viscudes des de la participació, del sentit de comunitat. No volem fer una festa fastuosa, volem fer d’aquest curs un any per ser viscut de manera que qualsevol persona que a data d’avui sigui vinculada a l’escola pugui dir el dia de demà “jo hi era a l’escola l’any del bicentenari”.

Donat que 200 anys no es fan cada dia, creiem que l’ocasió es mereix una commemoració molt especial. Per això us convidem a totes i a tots a formar part d’aquesta festa.

Perquè creiem ben sincerament que l’escola i cadascun de nosaltres - entenem aquest nosaltres de la manera més inclusiva possible, comptant amb tots vosaltres - gaudirà d’un any que serà recordat molt de temps.

Que tinguem un molt bon Bicentenari!

Agenda

Una institució que sempre ha intentat incidir en la millora de la societat, donant a les persones la millor eina per desenvolupar el seu potencial: l’educació.

Eduard Pini

Provincial de l’Escola Pia de Catalunya