Anmeldelser

Forførende låter

Det odde tospannet Renate Rubini og Runar Andersen har med følge laget et album som bør være Mad Men-produsentens våte drøm. Her er sløy loungemusikk med en nydelige eim av sekstitall sammen med friske og forførende låter som Cold og den ultrakule I couldn't say som gir sterke assosiasjoner til Amy Winehouse. En litt slitt og kanskje lettvint sammenligning, kanskje, men i dette tilfellet er den slettes ikke helt feil.

Tangentmann og komponist Runar Andersen har ermet stappfullt av ess albumet igjennom, og det er blandingen av spennende vokal og snurrige og fine sanger som gjør susen her.

Frode Hermanrud (Oppland Arbeiderblad)


Formfullendt!

De hopper ikke akkurat ned fra kjendisgalleriet, Runar Andersen og Janne Kjellsen. Men å lage en skikkelig flott musikkopplevelse i den akustiske, melodiøse jazzsfæren, det kan de ! Pianisten som om dagen driver et musikksenter i Sandvika, hun som er oppflasket i jazzmiljøet i Horten. Det har nærmest gått inflasjon i denne typen album etter suksessene til Diana Krall og Norah Jones. "SONGS AFTER YOU" dokumenterer at bare du har talent, ferdighet og kreativitet nok,- så kan du komme fra nær sagt, hvor som helst!

Her drysses nydelige melodier ut på løpende bånd. Janne Kjellsen sin stemme kler den sentimentale og ømme atmosfæren ypperlig. Tekst, melodi, sang og orkester smelter sammen til en formfullendt, harmonisk jazzopplevelse!

For meg er hovedpoenget her alle de gode melodiene, signert Runar Andersen som har en elegant og varm spillestil ved pianoet. "Could I fall in love", "Angel in the room" og "Love lullaby" er tre perler som vil fryde både Diana, Norah, Silje,- og alle oss andre!

Jan Arild Larsen (Bergens Tidende)

_____________________________________________________________________________

Et hyggelig, lekkert og litt tøft jazzalbum, med høy sjarmfaktor!

Pianist, tekstforfatter og komponist Runar Andersen er en av de sjeldne fugler som beveger seg i forskjellige genre uten å gå på kompromiss! Denne gangen beveger han seg i samme landskap som Silje Nergaard, med god hjelp av sangerinnen Janne Kjellsen. Runar Andersens musikk og lyrikk er skrevet og tilpasset Janne Kjellsen spesielt, og dette får frem en kompetent, og varm sateng-jazz-stemme ! Produktets kvalitet understrekes av et band bestående av flere av Norges fremste jazzmusikere. Det er ingen Silje Nergaard tilhengere som bør la seg skuffe over "Songs after you". Runar Andersen og Janne Kjellsen er nærmere så vel Diana Krall og Norah Jones enn det Silje Nergaard er.

Jan Arnesen (Faro Journalen)

En utrolig vakker CD, anbefales på det varmeste!

"Musikk for en meditativ stund"

Runar Andersen er en ukjent musiker for de fleste. Nå lanseres hans første album "CONCLUSIONS". Albumets melodier er vakre, og arrangementene bevisst holdt i et meget nøktern lydbilde. Dette er musikk som kan hjelpe lytteren til å slappe av. Den rolige pulsen og de vakre melodiøse stykkene gjør at hele albumet oppfattes som en helhet.Runar Andersen har vært dyktig med denne gjennomkomponerte CD plata. Stemingen og atmosfæren Andersen formidler blir nesten meditativ.

Runar Andersen kommer meget godt fra sin debut. Med seg på albumet har han meget dyktige musikere som Sigmund Groven, Wolfgang Plagge, Steinar Larsen, samt musikere fra Filharmonien og Kringkastingsorkesteret.

Trond Eriksen (Øvre Smaalene)

Vakre Conclusions

Spill CD-en CONCLUSIONS på et godt stereoanleggg, sett opp døren til verandaen en sommerdag. Da kan man neppe ha det bedre! For dette er en stemningsfull, vakker og behagelig gave med melodiøs klassisk/underholdningsmusikk "gitt" av komponist og pianist Runar Andersen, Han har gjort det kunststykke å skrive melodier som alle kan like, uten at det blir banalt. Med på platen er en rekke av landets fremste musikere, først og fremst pianisten Wolfgang Plagge som har samarbeidet med Runar Andersen om arrangementene. Sigmund Groven på munnspill, Piotr Janowski på fiolin og musikere fra Oslo filharmoniske orkester og Kringkastingsorkesteret.

11 spor inneholder CD en, og samtlige er gode. Med unntak av to spor, har innspillingen foregått utenfor studio, noe man kjenner på den levende stemningen. Utgivelsen var opprinnelig trykket i beskjedne 1000 eksemplarer, men har på kort tid solgt over 3000,- og det bør bli flere!

(Telemarksavisa)

En helt uvanlig ekthet som aldri smaker av genre-"spleising"

"Runar Andersen har et eiendommelig, lavmælt, men samtidig engasjerende tonespråk.

Sitt utspring har det i underholdningsmusikken, og utviklingen har gått i retning av kunstmusikk. Altså en baklengs utvikling av hva som er vanlig i kommersiell musikk-industri! Dette gir Andersens musikk en helt uvanlig ekthet som aldri smaker av genre- "spleising" men som står godt på egne ben. Derfor har det vær en fornøyelse å jobbe med musikken både som arrangør og utøver!

Wolfgang Plagge