Japani

Japani

Asukasluku : 127 milj.

Pääuskonto : shintolaisuus /buddhalaisuus

Kieli : Japani

Saavuttamaton kansa : kyllä

Evankelisia kristittyjä : 0,30%

Japani on saarivaltio Tyynessämeressä Itä-Aasiassa. Se sijaitsee Kiinan, Korean niemimaan ja Venäjän itäpuolella. Japani koostuu yli 3000 saaresta. Japanin pääsaaret ovat Hokkaido, Honshu, Shikoku ja Kyushu. Japanin pinta-ala on vain vähän suurempi kuin Suomen, mutta väestömäärältään sen asukasluku on maailman kymmeneksi suurin yli 127 miljoonalla hengellä.

Japanin suurin ja tunnetuin kaupunki on Tokio, joka on myös maailman väkirikkain kaupunki. Tokiossa asuu yli 13 miljoonaa ihmistä, suur Tokion alueella jopa 36 miljoona. Yli 70% Japanin pinta-alasta on vuoristoa ja maassa on yli 200 tulivuorta. Japanin korkein vuori on Fuji vuori jonka korkein huippu on 3776 metrissä. Japani on myös suuri talousmahti, mutta rikkaus ja raha ei tuo onnea koska jopa noin 35 000 Japanilaista tekee harakirin eli itsemurhan vuodessa. Japanin uskonnoista suurimmat ovat buddhalaisuus ja shintolaisuus. Japani on saavuttamaton kansakunta (10/40 ikkunassa). Evankelisia kristittyjä Japanissa on vain 0,30% väestöstä. Japanin seurakunnat ovat pieniä ja heikkoja jotka eivät vielä kykene saavuttamaan omaa kansaansa.

Tämä maa on uusin lähetys kohteemme, jonne saimme iloksemme lähettää oman seurakuntamme keskeltä Markus ja Minna Sainion keväällä 2017. Tällä hetkellä he asuvat Hyogon prefektuurissa, Amagasakin kaupungissa lähellä Osakaa. He auttavat paikallista seurakuntaa Adullam gospelchurchia mm. evankelioinnissa.

Kun kielitaitoa on karttunut tarpeeksi, Markuksen ja Minnan näkynä on lähteä uusille alueille, joissa evankeliumia ei vielä ole julistettu. Lisäksi Markus ja Minna ovat saaneet sydämelleen olla nostamassa uusia lähetystyöntekijöitä saavuttamattomien kansojen pariin. Tätä varten he ottavat ajoittain luokseen lähetystyöharjoittelijoita näkemään lähetystyön arkea.

Muistakaamme yhdessä Sainioiden ja Pönnien kieliopintojen edistymistä sekä evankelioimistyötä!

Sainioiden lisäksi kannatamme myös Maria ja Tomi Pönniä. He saapuivat Japaniin lokakuussa 2017. Sainiot ja Pönnit tekevät yhteistyötä mm. evankelioinnin merkeissä.

Markuksen ja Minnan kuva (1.kuva) :

Leena Siiteri

Tomin ja Marian kuva :

Antti Paajanen

Lippu

Tekijä : Nicolas Raymond