Koulumme on saanut Suomen ympäristökasvatuksen seuran sertifikaatin, Vihreän lipun, kestävän kehityksen toiminnastaan. Lipun pysyvän käyttöoikeuden saa vain pitkäjänteisestä kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta.

Lyskalla toiminnasta vastaa ensisijaisesti Vihreä lippu -opiskelijaraati, joka kokoontuu viikottain. Toiminnan tärkeimpiä tavoitteita on tuoda ympäristökysymyksiä esille opiskelijoiden arjessa ja kannustaa pieniin ympäristötekoihin sekä kehittää koulua ympäristöystävällisempään suuntaan. Hyvänä esimerkkinä tästä on kierrätysjärjestelmä, johon on koko koulun toimesta kiinnitetty paljon huomiota.

Raadin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja opiskelijoiden aloitteellisuuteen.

Raatilaiset mm. ideoivat ja suunnitelevat erilaisia tapahtumia koko koululle.

Toiminta antaa opiskelijalle mahdollisuuden olla aktiivinen lyskalainen, vaikuttaa asioihin ja toimintatapoihin koulussa, oppia lisää ympäristöasioista sekä olla mukana suunnittelemassa ja järjestämässä tapahtumia. Ennen kaikkea se on hauskaa ja opettavaista tekemistä muun koulutyön ohessa!

Viime vuosina Vihreä lippu -raatilaiset ovat olleet mukana myös kansainvälisissä projekteissa ja pääseet sen myötä matkustamaan ulkomailla saakka. Arctic School Network -nimellä kulkevassa projektissa on ollut mukana lukiolaisia Uppsalasta ja Tromssasta. Keväällä 2015 tapaaminen järjestettiin Rovaniemellä ja vuotta aiemmin Tromssassa. Projektin tavoitteena on ollut kokoontua yhdessä keskustelemaan ja pohtimaan arktisen alueen asioita ja ongelmia, ja samalla tutustua uusiin ihmisiin.

Kaksi vuotta mukana ollut opiskelija saa toiminnasta kurssisuorituksen.


Vihreä lippu -tavat, joita lyskalaiset pyrkivät noudattamaan:

Lajittelen jätteeni mahdollisuuksien mukaan enkä roskaa

En tuhlaa paperia, monistan järkevästi ja suosin digijulkaisuja

Sammutan valot huoneesta viimeisenä lähtiessäni

Otan ruokaa vain sen verran kuin syön

Pyöräilen, kävelen, suosin joukkoliikennettä ja kimppakyytejä yksityisautoilun sijaan

Pyrin edistämään tavaroiden kiertoa ja ostan uusia tavaroita ja vaatteita vain tarvittaessa

Suosin ympäristöystävällisiä elintarvikkeita

Kahviautomaattia käyttäessäni juon uudelleen käytettävästä mukista

Säästän parhaani mukaan vettä ja sähköä

Vähennän eläinperäisten tuotteiden käyttöä