Oppikirjat ja tietokone

Tietokone

”Normaali kannettava tietokone”, joka voidaan koetilanteessa käynnistää ylioppilaslautakunnan antamalla käyttöjärjestelmällä USB-tikulta.

USB-portteja vähintään 3 kpl (käyttöjärjestelmätikku, kuulokkeet, yksi vapaa paikka). Näytön koko yo-kokeessa saa olla enintään 17 tuumaa.

Mahdollisuus liittää kuulokkeet ja mikrofoni joko USB-liitännän tai 3,5 mm:n pistokkeiden avulla. Paras äänenlaatu saadaan USB-liitännällä. Koulun omissa kokeissa käytettävän Abitti-tikun vähimmäiskoko on kasvanut 8 Gb:iin ja se toimii parhaiten nopeissa USB-porteissa.

Rehtorin kommentit : käytännössä 17 tuuman näytön laite on suuri ja haasteellinen kuljetettava, koulutyöskentely ei niin suurta vaadi. Tarvitset myös sellaisen laukun tai repun, jossa laite kulkee mukana ja on riittävästi suojattu.

Käynnistymisen nopeus (kovalevyn tai massamuistin tyyppi), akun kesto ja laitteen kuljetettavuus ovat käytännöllisyyden kannalta tärkeitä ominaisuuksia.

Koulutyöskentelyssä tallennukset tehdään pääsääntöisesti pilvipalveluihin, joten ei tarvita mahdottomia kovalevykapasiteetteja. Ohjelmistoina käytetään netistä ilmaiseksi ladattavissa olevaa Libre Office-pakettia. Sen latausohjeet käydään läpi koulussa ryhmänohjaustunnilla.