nieuwbouw woning HK

Landegem

fase: aanvraag omgevingsvergunning

De huidige oude hoevewoning verkeert in een bouwvallige staat, vandaar de keuze voor herbouw. Alle leefruimtes incl de slaapkamer en badkamer worden op het gelijkvloers voorzien. De opdrachtgevers willen immers een woning aangepast aan hun oude dag. De leefruimte is open tot in de nok: dit geeft een luchtig ruimtegevoel en de ramen kunnen hierdoor hoger en groter voorzien worden wat de lichtinval ten goede komt. In de "knik" van het gebouw komen de ondersteunende functies: de berging, toilet, dressing en inkomhal. Boven de gelijkvloerse berging en slaapkamer bevindt zich een mezzanine met logeerkamer en zolderruimte. De brede dakoversteek doet tevens dienst als passieve zonnewering. De knik in het volume creëert een knusse buitenzone, beschermd tegen de koudere noorderwind. Grote ramen geven mooie zichten op de oude boomgaard rondom de woning.

Technieken: warmtepomp, vloerverwarming, ventilatiesysteem D met warmteterugwinning, houtkachel

Materialen: isolerende cellenbeton bouwblokken, houtvezel en/ of cellulose isolatie, houtvezel isolerende onderdakplaten, FSC hout voor dak en roosteringen, Thermowood gevelbeplanking, glasschuimgranulaten vloerisolatie, ...