houtskeletwoning EM

Hansbeke

Fase: opgeleverd

Op een kavel in de historische dorpskern van Hansbeke wordt een nieuwbouw compacte eengezinswoning voorzien. De woning wordt opgetrokken in houtskelet en ecologische bouwmaterialen. De inplanting van het gebouw en de ruimtes houdt rekening met de oriëntatie van het perceel en de zonnestanden. Op het zuiden schiet het dakvlak voorbij de gevel. Op het zuidwesten wordt er een hap genomen uit de woning waardoor er een beschut, overdekt terras gecreëerd wordt. Elke leefruimte krijgt in minstens twee gevelvlakken een raam, de leefruimte zelfs in drie: een raam op het oosten, zuiden en westen. Zo valt de zon gedurende de ganse dag de leefruimtes binnen. Boven de zithoek en het overdekt terras zit geen verdiepingsvloer: deze ruimtes zijn open tot in de nok en creëren een open gevoel in een compacte woning.
De houten constructiedelen werden prefab gefabriceerd in het atelier van de aannemer.  De montage op de werf van het houtskelet neemt hierdoor maar een paar weken in beslag.

Technieken: warmtepomp, ventilatiesysteem D met warmteterugwinning

Materialen: prefab houtskelet, FSC hout, houtvezel- en cellulose isolatie, houtvezel isolerende onderdakplaten, Thermowood gevelbeplanking...

foto's prefab houtskelet in atelier: Savat timmer en schrijnwerken