קיצור קו"ח


פרופסור שיזף רפאלי הוא נשיא שנקר מאז אפריל 2020.

ה PhD של שיזף מאוניברסיטת סטנפורד, והוא נושא בתארים בהצטיינות גם מטעם אוניברסיטת חיפה והאוניברסיטה של אוהיו בארה"ב. רפאלי חוקר את התיכון (design), השימוש וההשלכות של מערכות תקשורת מקוונות, ומעוניין בפנים הניהוליים, חינוכיים, חברתיים, עסקיים ופוליטיים של מערכות מידע, אוריינות, הזדמנויות ופערים דיגיטליים.

שיזף הקים ועמד בראש מעבדת האינטרנט באוניברסיטת חיפה ומשמש עמית מחקר בכיר במוסד נאמן למחקר מדיניות לאומית בטכניון. הוא עמד בראש ביה"ס למוסמכים בניהול באוניברסיטת חיפה במשך שתי קדנציות, הוביל שם את החוג למנהל עסקים, והיה בין מקימי החוגים לניהול מידע וידע ולניהול משאבי טבע וסביבה. רפאלי עמד בראש הקמת הפקולטה לניהול באוניברסיטת חיפה. קודם לכן, עמד בראש ההתמחות במערכות מידע באוניברסיטה העברית. פרופ' רפאלי הוא אורח תדיר ברדיו ובטלוויזיה. בין השאר הפיק סדרת תוכניות רדיו עבור האוניברסיטה המשודרת. הוא מייסד שותף והעורך של כתב עת JCMC (The Journal of Computer Mediated Communication) (היוצא לאור ברציפות מאז 1994(. זהו כתב העת המדעי המתושאל המקוון הראשון.

שיזף חיבר מספר ספרים, מאות מאמרים אקדמיים, ויצר כמה מערכות תוכנה. בין ספריו "Network and Netplay" בהוצאת MIT Press. מחקריו זכו ליותר מ 12000 ציטוטים בספרות המדעית. הוא שימש כפרופסור אורח במוסדות רבים, כולל אוניברסיטאות מישיגן, קליפורניה, סטנפורד, אוהיו, הטכניון, האונ' העברית, אונ' תל אביב, וגם מספר אוניברסיטאות בסין, בהודו, בצ'ילה, בברזיל, ארגנטינה, קוריאה, אוסטרליה ובמקומות שונים באירופה.

שיזף כתב טור שבועי בעיתונות הכלכלית, ברציפות במשך למעלה מעשור.

אפשר לקרוא עוד על שיזף בויקיפדיה בעברית, ערבית, בצרפתית או באנגלית, בפייסבוק ובטוויטר. דף הבית של שיזף כאן: http://rafaeli.net . רפאלי חבר ההנהלה המדעית של מרכז המצויינות Links-ICORE לחקר למידה בעידן המידע. חבר מועצת העריכה של ההוצאה לאור של האוניברסיטה הפתוחה, וחבר וועד העריכה של כמה כתבי עת מדעיים. הוא חבר בוועד המנהל של מספר עמותות, כולל הוועד המנהל של עמותת ויקימדיה, עמותת אבני דרך, עמותת אל-מנארה, ועמותת NPTech. רפאלי הוביל קורס מקוון MOOC על "שאון דיגיטלי" Digital Culture/Clutter . http://CltrCltr,net במסגרת מערכת ה EdX של הרווארד ו MIT. בקורס זה משתתפים בו-זמנית אלפי תלמידים מעשרות מדינות. רפאלי יצר מערכות מקוונות רבות, וביניהן מערכת "שרות יעוץ לאזרח" שפעלה בכמה שפות במשך למעלה מעשרים שנה. הוא שימש בחבר המושבעים של ה Stockholm Challenge, לפרס בית המלוכה השוודי על מערכות מקוונות לתועלת הציבור.

מאז ששימש בתפקידים במשרד החוץ הישראלי, עבד כנער סיפון על אוניית צי הסוחר, שימש כמדריך נוער חבורות רחוב ועבריינים צעירים, וכמרכז חינוכי של הפנימייה צבאית, ועד להנחיית עשרות דוקטורנטים ומאות מסטרנטים, רפאלי מחוייב להכשרת הדור הבא לחדשנות, יצירתיות, ואחריות חברתית.