Hei, ja tervetuloa kotisivuilleni!

Olen psykoterapeutti Vantaalla - Tarjoan psykologin ja terapeutin palveluja ammattitaidolla ja 20 vuoden kokemuksella. 

Löydät sivuiltani myös tietoa, miten hakeutua psykoterapiaan ja mitä psykoterapiassa tapahtuu.

Psykologi, psykoterapeutti Pihla Ekholm

Terapeutin yhteystiedot, ajanvaraus ja tiedustelut: pihla.ekholm (at) psykoterapeutille.com

                                   

Puh 040 729 0911 tai laita SMS

Vastaanotto: Kivivuorenkuja 01620 Vantaa Martinlaakso as.

Ajanvaraus: Ei vapaita aikoja

Juuri nyt: Kysy työnohjaus- ja psykoanalyysi-ajoista

Toimin Vantaalla. Terapiavastaanottoni sijaitsee Martinlaakson aseman kupeessa. Sijainti on lähellä alueita Vantaa - LÄNSI-VANTAA - Myyrmäki - HELSINKI- Malminkartano -Pitäjänmäki -Haaga -Klaukkala - ESPOO - Pohjois-Espoo -JÄRVENPÄÄ. Helsingin rautatieasemalta Martinlaaksoon 20 minuutissa - tai toiseen suuntaan  pääradalle Tikkurilaan. Autolla liikkuen sijainti on KEHÄ-3 ja HÄMEENLINNANTIEN taskussa.  Katso lisää tulo-ohjeita ja vastaanotostani!

Miten voin auttaa? 

Psykoterapia on psykologista hoitoa. Annan ammatillista keskusteluapua elämän käännekohdissa ja vaikeuksissa. Olet tervetullut vastaanotolleni, kun kaipaat tukea, apua elämäntilanteen ja ihmissuhteiden selvittelyyn, ajatusten, tunteiden, ja omien elämän tavoitteiden jäsentelyyn.

Koulutukseni ja kliinisen kokemukseni perusteella pyrin työskentelyssäni käyttämään aina asiakkaan yksilölliseen tilanteeseen soveltuvia, parhaan nykytietämyksen ja tutkimuksen teoreettista tietoa ja menetelmiä.

Psykoterapia tukee psyykkistä kehitystä ja kasvua, lisää itseymmärrystä, kehittää tapoja toimia ihmissuhteissa, parantaa toimintakykyä sekä vähentää ahdistusta ja kärsimystä. Yhdessä työskennellen pyritään löytämään keinoja selvitä myös elämän  ongelmatilanteista. Psykoterapia voi auttaa parantamaan elämänhallintaa ja kehittämään selviytymistaitoja.


Katso millaista psykoterapiassa on?  

Olen kliinisen psykologian ja psykoterapian erikoispsykologi (PsM, Euro-Psy). Koulutukseltani ja kokemukseltni olen laajalainen. Psykoterapian erikoistumiskoulutukseltani olen vaativan erityistason kouluttajapsykoterapeutti (VET).  Koulutustaustastani löytyy sekä yksilöpsykoterapiakoulutus että pariterapia- ja perheterapiakoulutus. Olen kokenut julkisen terveydenhuolloin kliinikko, olen työskennellyt niin aikuisten, nuorten kuin lasten kanssa.

20 vuoden työurallani olen perehtynyt erilaisten psyykkisten ongelmien ja oireiden hoitoon. Monilla on ajoittain ongelmia ihmissuhteissa; rakkauselämässä, seksuaalisuudessa, parisuhteessa, vanhemmuudessa. Aina eivät omat voimat ja läheisten tuki riitä. Työelämässä tai opinnoissa voi ilmetä hankaluuksia. Kun ongelmat pitkittyvät, ne voivat alkaa näkyä masennuksena, uupumuksena, arvottomuuden tunteina, ahdistuksena, paniikkina, pelkoina, erilaisina riippuvuuksina sekä itsetunnon, identiteetin ja tunteiden säätelyn ongelmina tai ruumiillisina oireina.  Omia tarpeita voi olla vaikea hahmottaa ja tuoda esiin. Taustalla voi olla trauman ja väkivallan kokemuksia. Erityisesti  elämän käännekohdat ovat tilanteita, joissa voi nousta esille vaikeita tunteita ja menneisyyden ongelmia - uudelleen käsiteltäväksi. Yksin voi olla vaikea hahmottaa, mikä itseä vaivaa. Psykoterapia on yhteistyötä, ammatillisesti jäsenneltyä vuorovaikutusta.  Vuorovaikutuksessa vaikeudet voivat asettua uusiin merkitys- ja mittasuhteisiin. Tavoitteena on itseymmärryksen kasvu ja psyykkinen toipuminen, ongelmien elämää hallitsevan otteen hellittäminen. Yhdessä työskennellen pyritään uusien vanhoista poikkeavien ratkaisujen oivaltamiseen ja kestävämpien tunteiden käsittelyn ja  selviytymiskeinojen löytämiseen. Oma motivaatio ja valmius muutokseen on tärkeää.

Terveydenhuollon ammattilaisena minut on laillistettu psykologina, nimikesuojattuna psykoterapeuttina. 

Pätevyyteni, kuten muidenkin terveydenhuollon ammattilaisten tiedot, voit tarkistaa Valviran JulkiTerhikistä 

VOIT OTTAA YHTEYTTÄ, JOS ETSIT:

Olen ylemmän akateemisen tutkinnon suorittanut kliininen erikois-psykologi (PsM, Europsy). Kliininen kokemukseni on laaja-alainen. Psykoterapian erikoistumis-koulutukseltani sekä yksilö- että pari-suhdeterapeutti ja perheterapeutti.  Tarjoan yksilöllistä hoitoa. ▪️

▪️KLIININEN PSYKOLOGI, VAATIVAN ERITYISTASON PSYKODYNAAMINEN KOULUTTAJAPSYKOTERAPEUTTI

▪️YLI 20 VUODEN TYÖKOKEMUS ERIKOISSAIRAANHOIDOSSA kliinisenä psykologina aikuis- nuoriso- ja lapsipsykiatriassa (YTHS, HUS, Hki).

▪️ELÄMÄNKRIISIT JA TRAUMAT (HUS, Hki,YTHS:n trauma- ja kriisiyksiköt)

▪️YKSILÖPSYKOTERAPIA (Psykodynaaminen suuntaus) 

▪️PSYKOANALYYSI

▪️PERHETERAPIA JA PARISUHDETERAPIA

 Pariterapiassa integratiivinen työote: reflektiivinen-dialoginen-psykodynaaminen.

▪️ERITYISAOSAAMINEN TRAUMAT 

Terapian lähestymistapa psykodynaaminen; perehtyminen vaativan erityistason yksilöpsykoterapia ja perheterapia koulutuksessa,työssä trauma- ja kriisiyötryhmissä          

▪️KOULUTTAJATERAPEUTTI

Annan TYÖNOHJAUSTA sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja psykoterapeuteille potilastyöhön. Kysy ammattilaisten koulutuspsykoterapioista.

Psykoterapiaa suomeksi and psychotherapy in English

kela kuntoutuspsykoterapiaan hakeutuminen
linkki Kelan ohjeet 


KELAkuntoutus psykoterapiat 

Kela:n vaativa lääkinnällinen kuntoutus
KELA:n korvauksetYksilö- perhe- ja pariterapia

HUS sopimus kumppani

ostopalvelu-psykoterapiat (aikuiset, nuoret, lapset)


HUS ohjeet miten hakeudun psykoterapiaan?
Linkki HUS palvelusetelit terapia

▪️Helsingin Psykoterapiayhdistyksen jäsen 

▪️Suomen Psykoanalyyttisen Yhdistyksen jäsen (IPA)

▪️Suomen Perhe- ja Pariterapiayhdistyksen jäsen

Et tarvitse lähetettä, vaan voit otta suoraan yhteyttä ja varata ajan. Pyrin vastaamaan 1-3 arkipäivän sisään. Voit tulla kerran, useammin tai pitkäaikaiseen psykoterapiaan. Haastattelukäyntien jälkeen voit päättää, miten haluat jatkaa. Kanssakäyminen on täysin luottamuksellista, sillä olen vaitiolovelvollinen.