Hei, ja tervetuloa kotisivuilleni!

Psykoterapeutti Vantaalla - Psykologin ja psykoterapeutin palveluja ammattitaidolla ja 20 vuoden kokemuksella. Mitä psykoterapia on? Löydät sivuiltani tietoa, miten psykoterapiaan voi hakeutua, ja mitä siinä tapahtuu.

Psykologi, psykoterapeutti Pihla Ekholm

Yhteystiedot, ajanvaraus ja tiedustelut: pihla.ekholm (at) psykoterapeutille.com.

puh. +358407290911

Kivivuorenkuja (Martinlaakso as.)

01620 Vantaa


Ajankohtaista: Valitettavasti ei näillä näkymin ole tarjota vapaita aikoja psykoterapiaan. Kysele vapaista ajoista psykoanalyysiin.


Toimin Vantaalla. Vastaanottoni sijaitsee aivan Martinlaakson juna- ja bussiaseman kupeessa, kehäradalla, P- ja I- junien reitin varrella. Sijainti on lähellä alueita Vantaa - LÄNSI-VANTAA - Myyrmäki - HELSINKI- Malminkartano -Pitäjänmäki-Kaarela -Haaga -Klaukkala - ESPOO - Pohjois-Espoo. Helsingin rautatieasemalta Martinlaaksoon 20 minuutissa - tai toiseen suuntaan edelleen pääradalle Tikkurilaan. Katso lisää tulo-ohjeita ja vastaanotostani!

Miten voin auttaa?

Psykoterapia on psykologista hoitoa. Se on ammatillista keskusteluapua elämän käännekohdissa ja vaikeuksissa. Olet tervetullut vastaanotolleni, kun kaipaat tukea, apua elämäntilanteen selvittelyyn, ajatusten, tunteiden, ja omien elämän tavoitteiden jäsentelyyn.

Psykoterapia tukee psyykkistä kehitystä ja kasvua, kehittää tapoja toimia ihmissuhteissa, parantaa toimintakykyä sekä vähentää ahdistusta ja kärsimystä. Yhdessä työskennellen pyritään löytämään keinoja selvitä myös elämän myöhemmistä ongelmatilanteista. Kokemukseni mukaan psykoterapia auttaa parantamaan elämänhallintaa ja kehittämään selviytymistaitoja.

Katso millaista psykoterapiassa on?

Olen kliinisen psykologian ja psykoterapian erikoispsykologi (PsM, Euro-Psy). Psykoterapian erikoistumiskoulutukseltani olen vaativan erityistason kouluttajapsykoterapeutti (VET). Koulutustaustastani löytyy sekä yksilöpsykoterapiakoulutus että pariterapia- ja perheterapiakoulutus. Olen kokenut julkisen terveydenhuolloin kliinikko, olen työskennellyt niin aikuisten, nuorten kuin lasten kanssa.

20 vuoden työurallani olen perehtynyt erilaisten psyykkisten ongelmien ja oireiden hoitoon. Monilla on ajoittain ongelmia ihmissuhteissa; rakkauselämässä, seksuaalisuudessa, parisuhteessa, vanhemmuudessa. Aina eivät omat voimat ja läheisten tuki riitä. Työelämässä tai opinnoissa voi ilmetä hankaluuksia. Kun ongelmat pitkittyvät, ne voivat alkaa näkyä masennuksena, uupumuksena, arvottomuuden tunteina, ahdistuksena, paniikkina, pelkoina, erilaisina riippuvuuksina ja itsetunnon, identiteetin ja tunteiden säätelyn ongelmina tai ruumiillisina oireina. Omia tarpeita voi olla vaikea hahmottaa ja tuoda esiin. Taustalla voi olla trauman ja väkivallan kokemuksia. Erityisesti elämän käännekohdat ovat tilanteita, joissa voi nousta esille vaikeita tunteita ja menneisyyden ongelmia - uudelleen käsiteltäväksi. Yksin voi olla vaikea hahmottaa, mikä itseä vaivaa. Psykoterapia on yhteistyötä, ammatillisesti jäsenneltyä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksessa vaikeudet voivat asettua uusiin merkitys- ja mittasuhteisiin - pyrkimyksenä on itseymmärryksen kasvu, kestävämpien tunteiden käsittelyn ja selviytymiskeinojen löytäminen, uusien vanhoista poikkeavien ratkaisujen oivaltaminen sekä ongelmien elämää hallitsevan otteen hellittäminen ja psyykkinen toipuminen. Kokemukseni mukaan elämänkriiseissä voi jo muutama käynti auttaa elämässä eteenpäin. Oma motivaatio ja valmius muutokseen on tärkeää.

*Terveyden-huollon ammattilainen, Valviran laillistama psykologi ,psykoterapeuttikouluttaja

Pätevyyteni, kuten muidenkin terveydenhuollon ammattilaisten tiedot, voit tarkistaa Valviran JulkiTerhikistä

Terveydenhuollon ammattilaisena minut on laillistettu psykologina, nimikesuojattuna psykoterapeuttina.

VOIT OTTAA YHTEYTTÄ, JOS ETSIT:

* LYHYT JA PITKÄ PSYKOTERAPIA

*TRAUMA- JA KRIISITERAPIA

*PERHETERAPIA PARITERAPIA VANHEMPIEN OHJAUS

PSYKOANALYYSI

*NEUVONTA

*KARTOITUS JA PSYKOLOGISET TUTKIMUSKÄYNNIT

*Hoidan aikuisia, lapsia, nuoria ja perheitä


Olen ylemmän akateemisen tutkinnon suorittanut kliininen erikoispsykologi (PsM, Europsy). Psykoterapian erikoistumis-koulutukseltani sekä yksilö- että pariterapeutti ja perheterapeutti. Tarjoan yksilöllistä hoitoa.


▪️KLIININEN PSYKOLOGI, VAATIVAN ERITYISTASON PSYKODYNAAMINEN PSYKOTERAPEUTTI

▪️YLI 20 VUODEN TYÖKOKEMUS ERIKOISSAIRAANHOIDOSSA

psyykkisten ongelmien hoidosta (kliininen psykologi aikuis- nuoriso- ja lapsipsykiatriassa YTHS, HUS) .Erityisosaamisen alueena:

▪️ELÄMÄNKRIISIT JA TRAUMAT (HUS psykiatrian, YTHS:n trauma- ja kriisiyksiköt)

▪️YKSILÖPSYKOTERAPIA, vaativa erityistaso (VET) (Psykodynaaminen suuntaus)

-toisen pitkän yksilöpsykoterapia-koulutuksen fokus oli persoonan ongelmien hoito (mm. transferenssi-keskeinen psykoterapia) lyhytpsykoterapia koulutuksen suuntaus on tunnekeskeinen psykoterapia

▪️PSYKOANALYYSI

▪️PERHETERAPIA JA PARITERAPIA

-Integratiivinen työote: reflektiivinen - dialoginen - psykodynaaminen, ET

▪️TRAUMAPSYKOTERAPIA

-psykodynaaminen lähestymistapa, perehtyminen vaativan erityistason yksilöpsykoterapia ja perheterapia koulutuksessa,työssä trauma- ja kriisiyötryhmissä

▪️Kouluttajaterapeutti

Annan TYÖNOHJAUSTA erityisesti terveydenhuollon ammattilaisille ja psykoterapeuteille, myös ammattilaisten koulutuspsykoterapiat


*Psykoterapiaa suomeksi and psychotherapy in Englishkela kuntoutuspsykoterapiaan hakeutuminen
linkki Kelan ohjeet


KELAkuntoutus psykoterapiatKELA:n korvauksetYksilö- perhe- ja pariterapia

Lasten, nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapia


-Kela:n vaativa lääkinnällinen kuntoutus


-HUS sopimus kumppani

ostopalvelupsykoterapiat (aikuiset, nuoret, lapsetHUS ohjeet miten hakeudun psykoterapiaan?
Linkki HUS ostopalveluterapia

🔹Helsingin psykoterapiayhdistyksen jäsen


🔹Suomen Psykoanalyyttisen yhdistyksen jäsen (IPA)


🔹Suomen Perheterapiayhdistyksen jäsen


🔹Suomen Pariterapiayhdistyksen jäsenEt tarvitse lähetettä, vaan voit otta suoraan yhteyttä ja varata ajan. Pyrin vastaamaan 1-3 arkipäivän sisään. Voit tulla kerran, useammin tai pitkäaikaiseen psykoterapiaan. Haastattelukäyntien jälkeen voit päättää, miten haluat jatkaa. Kanssakäyminen on täysin luottamuksellista, sillä olen vaitiolovelvollinen.